🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

• 42 879
  • 801
  •   1
Отговори
# 345
Да, този сезон беше сезонът на азиатската кухня Simple Smile
Уж околосветско пътешествие, но все на изток се завъртаха. И то Далечния.
Първият пък беше на пастата Wink

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 22:50 от птица

# 346
Имам чувството, че тая азиатска кухня я имат за някакъв връх в кулинарията и всеки, който иска да покаже, че е големия майстор все на азиатско залага.

# 347
Стилиян на финал..... В съзнанието ми изкачва Алекс 🤣

на мен пък Радка Булман. Никой не я харесваше, но Роу и даде парите. И на този ще ги даде.

# 348
Не би било чудно, ако масово следващите кандидати за Мастършеф заложат точно на умения и рецепти в азиатската кухня, изхождащи от показаното в този сезон - азиатското спасява в изпитания за бързина, впечатлява журито, изпъква пред конкурентите.

# 349
Защото е лесна и впечатляваща. Имам предвид масовата кухня, която всъщност участниците познават, могат и правят. Не сравнявам с Михалчев, при когото нещата вече отиват на друго ниво.

# 350
  • София
Нямаше плачещи в промото, според мен.

Тайна, ти пък чак толкова да преживяваш Simple Smile
Миналата година го зарязах и не ми пукаше кой ще победи, бях ги забравила даже участниците. Но тази гледах и поне за някои си създадох  мнение.Не, че след три дни няма да е забравено всичко, но ми се иска поне човек, който ми е приятен да спечели.

# 351
  • До морето
Сега изгледах снощния епизод, но първо четох малко коментари тук. Ми никъде не видях ужасно отношение на шефовете към Тео. Съвсем на място няколко пъти му казаха да се стегне и, че не е момент за пораженческо мислене.
Даже за Стилиян бяха по-хапливи коментарите.

# 352
  • София
Аз съм за Мартин от тези тримата, но не ми е чак толкова вълнуващо като в предишни сезони, малко ми е все тая.

# 353
  • София
Мария трябваше да отпадне, според мен. Не беше подлагана на толкова изпитания, колкото другите. И има нещо дразнещо в нея, съгласно съм за рецитирането. Тео прекалено бързо се срива, но предпочита той да е на финал, а не Мария. Мартин ми е симпатичен, но няма толкова познания. Та съм за Стилиян, харесва ми, че не говори много, съсредоточен е и хладнокръвен в напечени ситуации.

# 354
Не разбирам по каква логика Мария е трябвало да отпадне?
Това е малко като да викате против успешен спортист понеже не ви е симпатичен 🤣🤣
Много злоба обира Мария и предимно женска.
Не си и представям каква жлъч ще се изсипе по неин адрес, ако спечели 🙈🙈

# 355
  • Мюнхен
Е, не, защо да отпада Мария? И аз не съм ѝ фен, но е най-добрата в този сезон и най-вероятно тази вечер заслужено ще си спечели. Просто не е толкова силна, колкото другите победители, това е. Няма екшън, няма оспорвана конкуренция. Полуфиналът вчера не беше особено вълнуващ - тя се измъкна със салата от ряпа, Мартин не запомних с какво даже, ама и то не беше нещо уау.

Иначе споделям досадата за азиатската кухня, явно сега това е на мода и всички са решили, че азиатските ястия автоматично ги правят добри готвачи. Само това даваха този сезон...

# 356
На практика Марчето ги прецакА дружески мъжете, щото трябва навсякъде да е първа...
Да, идеята ѝ беше добра, но нямаше никакво значение, дали тя ще млати по "тигАнЯ" първа.
За настъргана сурова ряпа и миди, със сос, засукани като роза - на балкончето!
Щото друг щял да удари гонг преди нея Innocent   А, каквото и да са започнали другите, нямаше значение...
Тео се попиля с идеите си, обърка се тотално и не му издържаха нервичките.
Марто се спаси на косъм. Михалчев хвърли сянка на съмнение,
защо Стилян се е представил с това, ама не с онова космическото, щял резултата да е друг  и т.н.
Не мога да понасям мъже с разширени ноздри, главата леко приведена и стиснати устни.
За Мартин съм, Марчето си "обзаведе" къщата- надявам се да се спази правилото за подаръците и победителите.

# 357
Чак пък злоба и жлъч Simple Smile
Ами някои не я харесваме Мария. А не я харесваме (аз поне), защото не я считаме за наистина способна и достойна за наградата.
Момчетата участваха във всякакви сблъсъци, бориха се с всякакви задачи и си доказаха моженето. Тя беше добра в "свободните", както сама вчера каза, задачи. Похвално е да разучиш 100на рецепти и да ги използваш по най-добрия начин точно на място, но за победител в такъв формат е желателно да може да се справя във всякакви екстремни ситуации, с неочаквани продукти и рецепти. А тук тя издъхваше. Затова предпочитам Мартин или Стилиян за победител, като давам превес на Стилиян. Той повече ми допада като характер - уравновесен, спокоен, добронамерен към всички, без да изпада в панибратство с тях. В крайна сметка, те не са другарчета в игрите, а конкуренти за титла и сериозна награда. Освен това го виждам като по-универсален кулинар, с повече и по-разнообразни знания и умения в различни кухни, повече и по-добри импровизации, с по-добри презентации.
Но и Мартин се бори достойно, и той имаше добри попадения, така че, от мен да мине, разрешавам и той да е победителят Joy

Вчера Мария си подходи съвсем правилно тактически и стратегически. Да, ряпа и миди, но то това беше и идеята на задачата - бързи, смели, сръчни Simple Smile Може и по-простичко да е, но впечатляващо, а тя го постигна с наистина много добрата презентация. На другите кой им е виновен, че се ошумолваха с глупости, особено Тео.
Дори й се изненадах в началото защо реши да "надгражда"!? Явно самата тя не беше убедена, че предложението й е достатъчно добро за този етап, но в крайна сметка реши да не се разпилява и не загуби.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 16:12 от птица

# 358
  • София
Ако не се лъжа, Мария не победи в нито 1 мастърклас? Защото готви както на нея ѝ е удобно, няма предизвикателства. А за мен е редно тук да могат да готвят и когато не им е удобно, с непознати продукти, да експериментират. Ето, например, Стилиян едва не си рискува мястото на финала, за да направи десерт (щом всички се изненадаха с решението му, значи не си е в негови води), който беше вдъхновен от нещо, което е правил за първи път преди дни - сферичките от шоколад. Е за мен победителят трябва да може да поема рискове и да има желание да прилага нови неща.

# 359
Някакви огромни заключения си вадите върху това, което сте видели монтирано на екрана, но това колко рецепти знае някой, какво може и пр е въпрос на гадания. Не сме врачки тук, зрители сме и от нашите симпатии нищо не зависи. Ако имаше как да се праща участник на елиминация от зрителите това все щеше да е Мария 🤣🤣 Лошо няма, не я харесвайте , всеки е свободен да си наумява каквото ще. До довечера, след финала😊

Общи условия

Активация на акаунт