🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

  • 42 863
  • 801
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 11 285
За мен и двата десерта бяха слаби. Колкото и странни съставки да сложиш муса си е мус, сладоледа си е сладолед, нищо сложно за приготвяне.

# 556
  • Мнения: 455
Беше ми попадало интервю с един младеж, дето се мъчи да прави гурме ресторант в едно село в България, че за да получиш звезда Мишлен, допълнителна стойност дава продуктите, които ползваш да са висококачествени (и с установен регионален произход). Официално намирам тази информация като интерпретация на казаното:

"Using Quality ingredients and products
Achieving a Michelin Star usually involves seeking out the best of the best ingredients. This could include going the extra mile to source ingredients directly instead of relying on an array of suppliers.

While the use of fresh produce and ingredients is essential when seeking the approval of the inspectors, it does not mean restaurants have to only use premium ingredients like truffles and turbot. It’s more about making the products sublime.


https://www.eposnow.com/ca/resources/how-to-earn-a-michelin-star/

Не малко предавания има създадени (по Netflix, 24Kitchen) с известни имена включително, които са в търсене на специфичния местен вкус, дълбаят в корените за направата на ястията, готвят с бабите на място, вдъхновяват се от местните производители.
Мисля, че и самият Токев се е съсредоточил в тази насока с българската нишка. Намерил е ниша в създаване на ястия с регионални продукти. Не съм била още в негов ресторант, но съм разглеждала менюто и по това съдя. Мария от този сезон и Димитър- от миналия, са хванали "успешността" на съвременната, модерна гурме кухня, работейки в насока българско. Дори и Стилиян по-напред в предаването беше гурметизирал яйца по панагюрски.
Според мен това надделя най-вече във финалния избор.

# 557
  • Мнения: 10 747
За мен и двата десерта бяха слаби. Колкото и странни съставки да сложиш муса си е мус, сладоледа си е сладолед, нищо сложно за приготвяне.

И аз съм на това мнение.
Повечето неща са мамбо-джамбо сторителинг - сълза от самодива, прах от Халеевата комета, вятър от новородени треви.... Тъй като сторителингът е част от работата ми, оценявам го, но не го "купувам". По същия начин не се прехласвам по листо от маруля и роза от репичка.

Все тая, шоу е, няма как да има двама победители - като натюрел Мария ми е прекалено стегната, но има качества и ще ги капитализира. В ресторант на Мартин бих отишла с удоволствие.

# 558
  • Варна
  • Мнения: 12 805
Смайли, кво пиеш? 😘
Всичко си казала, аз нямам какво да добавя.

# 559
  • София
  • Мнения: 15 853
Мартин е моят мастършеф, от него бих яла. Отначало  бях за Мария , но после видях,че толкова се престарава, че чак неприятно му става на човек. Да си харчи наградата с удоволствие, но Мартин готви с кеф и с душа.

# 560
  • Мнения: 755
Виолина от предния сезон направи десерт със захарен памук. Поливаше се с нещо, памукът се топеше и отдолу се показваше същинският десерт. Simple Smile

# 561
  • Мнения: 2 777
Губи ми се момента но някои от журито снощи опита ли самата череша?

# 562
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Смайли, кво пиеш? 😘
Всичко си казала, аз нямам какво да добавя.

Чаша вода, но да си сигурна какъв произход има.

Губи ми се момента но някои от журито снощи опита ли самата череша?

Само Михалчев се осмели. Роу гребна малко от сладоледа, а Токев пийна от шота.

Радвам се на всички, които вярват във всичко показано и се хващат на всички пуснати въдички.

# 563
  • Мнения: 1 353
Разбира се, че има разлика от мус до мус, от сладолед до сладолед. Мненията ни са крайно субективни, защото преценяваме само с очите, не опитваме и не подушваме храната.
Десерта на Мартин вероятно беше вкусен, но приличащ на сглобен от дете.

# 564
  • София
  • Мнения: 13 433
На мен и двата десерта ми бяха странни, череши с трохи и половин Холидейка. Grinning

# 565
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
Аз предлагам да не гледаме следващия сезон на МШ. Само ни лъжат, изобщо не пробват храната, манипулират ни и т.н.

Снощи ми направи впечатление букета на масата (на заден фон) в ресторанта...първо беше нещо много красиво с аспержи отстрани. След това май беше нещо с портокали...абе красива работа и бяха различни за всеки следващ етап.

# 566
  • Пловдив
  • Мнения: 4 847
Аз предлагам журито от шефове да се дублира с жури от трима клиенти. Ха, да видим тогава кой как ще готви, така че да се хареса и на двете журита. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 567
  • Мнения: 3 870
При десерт както самият Теодор каза от балкона - объркан компонент може да провали всичко. Едно е кекс, където с лъжица, чаша  се отмерва и пак става по ориентир сухи/ мокри съставки.

Многокомпонентен десерт иска точни мерки,  време, търпение.... късмет някой път повече от умение да се получат нещата.
Не бих ги оценявала от екрана  дали е хубав или не десерта, постараха се и двамата, в рамките на 1 час.

Като се сетя оная торта със зеления фондан, само ги мъчиха да бързат, по-добре да беше нещо с печене на блатове, заготовка на кремове да научат нещо, а то  давай за време ми сглоби  буламач.

# 568
  • София
  • Мнения: 13 433
На Мария предястието изглеждаше много по-сложно от десерта й и там имаше голям риск да не се сготви правилно. Смятам, че за десерта беше заложила на сигурното. Те постоянно правиха там такива сладоледи, не съм работила с течен азот, но всички казват, че само за по телевизията е ефектно, но иначе не е трудно.

По принцип смятам, че Мария беше най-добрата, така че нямам против, че спечели, но и двамата бяха по-силни на солените си ястия и десертите им не бяха впечатляващи.

# 569
  • Мнения: 2 089
Скрит текст:
За мен и двата десерта бяха слаби. Колкото и странни съставки да сложиш муса си е мус, сладоледа си е сладолед, нищо сложно за приготвяне.

И аз съм на това мнение.
Повечето неща са мамбо-джамбо сторителинг - сълза от самодива, прах от Халеевата комета, вятър от новородени треви.... Тъй като сторителингът е част от работата ми, оценявам го, но не го "купувам". По същия начин не се прехласвам по листо от маруля и роза от репичка.

Скрит текст:
Все тая, шоу е, няма как да има двама победители - като натюрел Мария ми е прекалено стегната, но има качества и ще ги капитализира. В ресторант на Мартин бих отишла с удоволствие.
Топ коментарът за мен!
Ей това много ме издразни снощи и затова гледах с половин око, даже не с цяло.
Журито опитваше и имах чувството, че повечето неща изобщо не им харесаха, но иначе суперлативно Laughing все се изказваха. Фалшиво ми беше цялото финализиране на сезона.

Тестеното кюфте на Мария не ви ли напомни на кулебяЧката, която готвиха скоро? На стрес тест беше май.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 17:32 от Mesmunda

Общи условия

Активация на акаунт