Хитринки за всякакъв случай - 27

• 51 404
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • оттам, откъдето започва България
Хубаво е да се сподели за каква кафемашина говорим.

# 286
Не че някой ми иска мнението Satisfied, но само споделям, че не бих си сложила килимче в банята, за да му слугувам. Много по-лесно се поддържа мокро помещение без такива екстри.

Ама то килимчето не е за красота, а за удобство. Поне моето. И като свършим с къпането се маха.
Целта му е да стъпиш безопасно с мокри крака на излизане от душ кабината и да не се разнася вода и банята.

# 287
  • Варна
Ще се намеся. Не всички бани са еднакви. Моята е голяма и с отделение за душ с параван. Имам Три килимчета, изкуствени са, но мнооого практични. Обират водата от краката на децата, пясъка от плажа докато се събличат и всички останали боклуци, полепващи по краката. Пера ги в пералнята и съхнат за няколко часа. Не се вмирисват. С годините и аз търся лесно и практично. По малката баня е мокра и там няма килими. Е там за съжаление се налага постоянно да се чисти.

В моята кафе машина се събира утайка от кафе над чекмеджето за утайка. Бъркам хубаво на вътре за да падне. Провери при теб как е, най вероятно някъде се събира.

# 288
  • Велико Търново
Кафе машината едва ли ще мухляса на място през което минава вода, т. Е. Огледай частите където случайно може да попадне - отцедник, решетка или друго място различно от "естествения път на водата".
Мразя килими и килимчета! Създават уют, но са неудобна и трудна вещ за поддръжка, според моите разбирания. Имам килимче пред банята и го пера през два дни, защото ме дразни. Слагах и едно аналогично под гърнето на големия ми син, когато пишка, ако случайно не уцели точно да не капе на ламината.. За щастие, вече не ползва гърне, иначе и него перях постоянно.
С други думи, слугинаж за уют са за мен килимите и килимчетата!
С удоволствие бих живяла в къща с дебели мокети навсякъде, стига да има кой да ми ги чисти постоянно, а аз само да стъпвам по меко и чисто Simple Smile

# 289
  • Пловдив
Относно килимите съм на същото мнение! Затова и вкъщи нямам подобни "екстри"... Е, оказва си влияние и алергията ми, но това е друг въпрос.
Имам едни малки "килимчета" пред леглата, пред банята и в "сухото" помещение в банята - точно пред паравана. Тези пред леглата служат, за обиране на евентуално полепнали боклучета, преди да си легнеш, а пред банята и в "сухото" помещение - точно, за да избършеш краката след баня.
ИмаХ два абсолютно идентични комплекта - пера ги един път седмично. Единият изхвърлих днес и утре ще ходя "на лов" - дано си намеря подходящи Simple Smile

# 290
  • Велико Търново
Това прилича ли ви на влага? Не можах да намеря подходяща тема, където да питам. Става въпрос за вътрешна стена.

# 291
Прилича ми. Ама не на избила отдолу, а на изсъхнал конденз. Не, че се вижда много добре, де. Не мога да бъда сигурна, но на това ми прилича - конденз, разтворил праха по стената.

# 292
Днес я измих с едно прагчета от Дм за почистване на машини,кани и т.н,но пак ми мирише странно контейнерчето за отвеждане.То  реално само то ми мирише на нещо неприятно.

# 293
Пусни вода с оцет да премине един цикъл от контейнер до чаша, после един само с чиста вода. Измий контейнера с кашичка от сода за хляб и препарат за чинии. И в краен случай го смени, повечето марки продават консумативи.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 21:57 от Анонимен

# 294
  • Велики Преслав
Не можах да разбера какво е чудното на 100 градуса. Много перални имаха. Аз имах такава еудора, един модел на завода "еи ниш" (тамат) и една сръбска на Обод лукс.

# 295
По скоро трябва да извади контейнера и да почисти под и около него.

# 296
Тези 100 град. изискват вертикален канализационен щранг, който не е РVC, а полипропилен,който издържа на по-висока температура. То и 90 град. им е много на PVC. В стари Вик проекти се предвиждаше дори стоманен щранг там, където ще има перални.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 08:40 от W

# 297
  • Велики Преслав
Тези 100 град. изискват вертикален канализационен щранг, който не е РVC, а полипропилен,който издържа на по-висока температура. То и 90 град. им е много на PVC. В стари Вик проекти се предвиждаше дори стоманен щранг там, където ще има перални.
Преди да изхвърли водата тя първо я разхлажда. Това е измисленоточно за да не стане казаното от вас. Така че проектантите преди 40 години са го направили

# 298
Говорите за стоградусовите перални или за всички? Честно казано 90 град. не съм ползвала и съответно нямам наблюдение дали и там разхлажда.
А това за стоманените тръби е вярно. Някога.

# 299
Често пера на 90С _ поне веднъж на седмица .
Преди да източи водата за да почне да изплкава , налива студена вода и така върти няколко минути .
Чак тогава източва .

Общи условия

Активация на акаунт