Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 603
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Значи по- лесен начин няма, ясно. Така действам и аз, но не е много удобно. Може би трябва да пробвам с друг вид ножичка.

# 556
Имаш ли малка ножичка за кожички покрай ноктите които са? Аз с такава ножица действам и един дървен шиш, който хвърлям после или ако не го счупя пазя за друг път. С шиша подпъхвам и ги измъквам малко по малко, с тая ножичка с тънките връхчета пак дърпам и режа.

# 557
Ползвам по- голяма ножица, но имам и такава, каквато ти споменаваш. Определено този начин ми е досаден и търсих друга алтернатива.

# 558
Ами няма как. И аз чистя постоянно. С коса до кръста съм, не ме питай какви космаци ръся на всякъде. Направо възглавница да напълня със събраното за месец. Но да ги оставя по колеленцета пак не е опция, че не ми се купуват нови прахосмукачки, особено робота.

# 559
Ръгам под навитите косми голяма ножица като шило (без да я разтварям) и дърпам. Малко трудно, но издърпва целите косми като завърта валяка. И така цели после се отскубват и изхвърлят лесно.

# 560
С макетно ножче пробвай, няма да трябва да се опитваш да навреш едната част на ножицата отдолу.

# 561
Днес като гладих бялата си блузка,съм закачила с ютията черният и я  надпис и го разнесох по нея.Има ли изчистване тези черни петна  и с какво да ги премахна?

# 562
Щом реагира на температурата от ютията пробвай да го нагрееш през кърпа или хартия за печене и да го изчоплиш, докато е топло.
В краен случай можеш да пробваш да направиш от дефекта ефект и да разнесеш черничко от всички страни на надписа.

# 563
Благадаря за идеята, успях да премахна черните петна.Сложих кухненска хартия върху петната и гладих на сухо ,но не се получи.Навлажних хартията и пак гладих започна да се отделя и с търкане го доизчистих.Отново я пуснах в пералнята и сега е добре.

# 564
  • При елфите ...
Какво ще ми препоръчате за скърцащи обувки... много си ги харесвам и са ми много удобни, но така скърцащи не мога да ги нося... Sad

# 565
Някой може ли да ми даде идея как да почистя много загоряла тенджера? Варих сладко от сливи на газов котлон и леко се отплеснах.. та си позагоря доста. С търкане пробвах, с вода, оцет и сода на котлона да поври също. Дали изобщо ще може да се изчисти или да я изхвърля?

# 566
Наскоро изхвърлих една тенджера, защото бях я загорила. И без това беше с тънко дъно и често ми се налагаше да я търкам.
Това ми е отговора.

# 567
Вкъщи тенджери не са ни загаряли зловещо, но за йена сме ползвали накисване с Циф, ако положението е много трагично.

# 568
Опитай да поври отново с вода + доста сода бикарбонат в загорялата тенджера. Остави я няколко часа преди да я измиеш.

# 569
Някой може ли да ми даде идея как да почистя много загоряла тенджера? Варих сладко от сливи на газов котлон и леко се отплеснах.. та си позагоря доста. С търкане пробвах, с вода, оцет и сода на котлона да поври също. Дали изобщо ще може да се изчисти или да я изхвърля?
Медикс грил. Да покрие дъното. Но - само ако тенджерата не е алуминиева или с наранено дъно.

Общи условия

Активация на акаунт