Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 656
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Пробвай и с 1/2лимон поръсен със сода.
Вкарват се пръстите вътре,престояват и се търкат към 5мин.

# 391
Изпери един леген бяло пране със сапун за бяло - немския, и си с нови ръце.
Аз като нямам миялна, да не съм умряла от миене на чинии. Командвам мъжете да помагат Simple Smile

# 392
Мами помощ! 🆘🆘🆘

Откакто се е стоплило времето имам наблюдения, че мравките и хлебарките са “луднали” по живота. Живеем в апартамент, на 2 етаж + имаме 10 месечно бебе и е някакъв ад с тия гадинки.. та въпросът ми към Вас -  мога ли да използвам блатанекс гел против хлебарки при спазване на инструкциите за употреба на препарата, без детето да докосва приложените места? Има ли някой с моята ситуация? Моля за наблюдения след изполване на препарата от Ваша страна, съвети приемам всякакви!! Понеже ми писна от тези гнусни гадинки.

# 393
Купи си голяма ампула Фронтлайн от зоомагазин или ветеринарна аптека. Разтвори го с вода в шише от препарат за прозорци (примерно, важното е да има помпа) и напръскай най-много на местата, от които излизат. Като ти остане количество, изсипи го в кофа, долей с не много вода и измий подовете с нея. Добре е да си си почистила навсякъде, където ще миеш преди това. И не мий пода после поне 3 дни. Изчезват гадините за години напред.

# 394
  • Велики Преслав
При нас проблема с хлебарките тръгна от това, че там където е възсушната възглавница на блока, някой беше решил да гледа гълъби. Та там от курешките беше станало рай за хлебарки и слизаха надолу. Ние бяхме последен етаж и най-зле. Решението беше да се почистят курешките и да се напръска вкъщи.

# 395
Никой не е решил 😆 във всеки блок в подпокривното пространство се въдят гълъби. Или свраки.

# 396
  • Велики Преслав
Но попринцип не е това предназначението. Там си е въздушна възглавница. Решетките които пазеха да не влизат гълъби бяха махнати и стояха там. Някой омишлено ги е махнал. Аз знам кой е дори от ношия блок.

# 397
Ми стой там и не пускай гълъбите...😆 Как ще ги спреш? Естествено, че не е направено, за да се гледат гълъби нарочно, просто виждат дупка, вътре простраство и се заселват. Гледам, че хората вече ги зазиждат тия дупки именно, защото се въди голяма гняс с тия пилци. Не напразно им казват "летящи плъхове".  Като знаеш кой е, да си ги сложи обратно. Умишлено!

# 398
  • Велики Преслав
Дупките си имат мрежи през, които те да не влизат. Някой ги беше маахнал с седяха долу на земята. Разбира се, че ще влезе. След като върнаха мрежичките не влизат.

# 399
  • Sofia
Гълъбите ги махат мрежите.Не знам как успяват,но го правеха упорито.Слагахме и бутилки.И тях бутаха.
Водихме дълга борба .
При санирането ги затвориха  дупките по някакъв начин.

# 400
Над моята тераса се завъдиха врабчета. Изкълваха част от външната изолация и там си измътиха малки. Още като започнаха да идват често в началото, се опитах да ги прогоня, като закачах по терасата всякакви неща, уж да ги плаша, но те кацаха на отсрещното дърво и наблюдаваха дали е опасно. Решиха, че не е. Disappointed
Има ли начин сега да ги прогоня? Малките им не са вече толкова малки.

# 401
  • Sofia
Скоро ще излетят.

# 402
Гълъбите ги махат мрежите.Не знам как успяват,но го правеха упорито.Слагахме и бутилки.И тях бутаха.
Водихме дълга борба .
При санирането ги затвориха  дупките по някакъв начин.
В нашия вход слагаха тухлички в отворите. Не знам как, но някои от тях биваха избутвани.

# 403
  • Sofia
Тия уж крехки създания имат невероятна сила 😁
При нас първо бяха сложили пълни пластмасови бутилки,едната беше полетяла отгоре 😳...добре ,че никой не пострада 🙏🏻
После забутаха  в отворите метални туби от зехтин...тях не успяха да бутнат 😁

# 404
Мами помощ! 🆘🆘🆘

Откакто се е стоплило времето имам наблюдения, че мравките и хлебарките са “луднали” по живота. Живеем в апартамент, на 2 етаж + имаме 10 месечно бебе и е някакъв ад с тия гадинки.. та въпросът ми към Вас -  мога ли да използвам блатанекс гел против хлебарки при спазване на инструкциите за употреба на препарата, без детето да докосва приложените места? Има ли някой с моята ситуация? Моля за наблюдения след изполване на препарата от Ваша страна, съвети приемам всякакви!! Понеже ми писна от тези гнусни гадинки.
Може да сложиш "къщичка" за хлебарки, за да не използваш препарати. Има ги в повечето магазини и са на различни марки. Ползвала съм на брос и на райд. На райд повече ми харесаха май.
Трябва да се реши генерално проблема - да се напръскат входа и мазите. Всяка пролет съседите събираме пари и викаме фирма за обезпаразитяване. Пръскат общите помещения и ако искаш и в апартамента. Аз не давам вкъщи, защото имам домашен любимец, но пак има генерален ефект.

Общи условия

Активация на акаунт