Без повече лоши дни за Вашата коса – Viviscal® е тук!

• 7 420
  • 273
  •   1
Отговори
# 180
Преди две години имах сериозен косопад следствие на огромен стрес.Слава богу успях да го овладея,но косата ми не е същата.От гъстата,лъскава и здрава коса няма и следа.

# 181
При смяна на сезоните се засилва косопада.

# 182
  • София
За съжаление имам косопад... При мен е заради щитовидната жлеза, имам Хашимото.

# 183
За съжаление, след няколко травматични ситуации, косата ми започна да изтънява и да пада... Все още не съм намерила решение...

# 184
  • Sofia
Сблъсквали ли сте се някога по-сериозно с проблема косопад?
Разбрахте ли какви бяха причините за него: генетични, в резултат на стрес, след прием на медикаменти или хормонални промени?

Имам обилен косопад, н иначе гъстата си коса, имам усещане че не е временно, защото съм с автоимунен тиреоид на Хашимото и кожата и косата ми най-много са пострадали. Също така и след бременностите и ражданията.

# 185
Сблъсквала съм се с косопад, когато имах анемия вследствие на гинекологични проблеми.

# 186
  • София
До преди 2-3 месеца се борих с косопад, вследствие на раждането на второто ми дете преди година и половина. .. Загубих 60% от косата си. Сега пада значително по-малко, но е накъсана и увредена

# 187
Да, имала съм периоди на косопад вследствие на силен стрес

# 188
Сблъсквала съм се с по-сериозен косопад 2 пъти - първия път след бременност, втория - вследствие на стрес. И двата пъти трябваше да прибегна до качествена медицинска козметика - шампоани и ампули.

# 189
След прекарана ковид инфекция, усещам, че ми се засили доста сериозно косопада.

# 190
Сблъсквала съм се с обилен косопад ,който така и не разбрах на какво се дължеше След използване на шампоан препоръчан ми от лекар,косопадът напълно спря.След време отново се появи след раждането на децата ми,но този път въпросният шампоан не ми помогна.С времето косопадът намаля,но се появи обилен пърхот,който не зная на какво се дължи...

# 191
  • София
Сблъсквала съм се и все още ми се случва в определен период от годината, нямам идея на какво се дължи. Много ще се радвам да изпробвам нещо ново.

# 192
Така и никога не разбирам защо в някакъв период на годината косопадът се засилва толкова много. Чувала съм, че се случва предимно есента или пролетта. Случвало ми се е да се плаша от количеството коса, което пада. Сега като чета, бих могла да го от дам на стрес и хормонални промени, но никой не ми го е потвърдил.

# 193
След второто ми раждане се сблъсках с промлема косопад, в следствие проблеми с щитовидната жлеза. За кратко време косата ми оредя драстично и все още не мога да я възстановя. Ще се радвам да изпробвам и Viviscal, звучи обещаващо. А дали продуктите ви биха повлияли на такъв вид косопад?

Здравейте CocoNuts,

За съжаление при Вас се комбинират два критични фактора отговорни за загубата на коса. След бременност хормоните при повечето жени могат да се колебаят, докато тялото се нормализира. Тези хормонални промени могат да накарат повече косми да влязат във фаза на почивка (Телоген), което води до загуба на коса след бременността.

Също така, раждането може да предизвика косопад вследствие на състояние наречено „телогенен ефлувиум“ или телогенен косопад. За него можете да научите повече тук.

Косопадът вследствие на проблеми с щитовидната жлеза, също е широко разпространен проблем при много жени. В този случай, ако все още не сте, е добре да направите консултация с лекар и съответно да предприемете терапия по преценка на медицинския специалист.

Добрата новина е, че и в двата случая косопадът е обратим и косата може да бъде възстановена до пълно здраве. Най – общо казано, хормоналният дисбаланс и ефлувиума намаляват способността на организма да усвоява хранителните веществата необходими за адекватното подхранване на косменият фоликул. В този смисъл, Viviscal е показал, че е в състояние да възстанови притока на важните хранителни вещества за растежа на косата в период от 3 до 6 месеца.

# 194
Няколко пъти в живота си съм се сблъсквала  с проблема "косопад" причините: стрес и неадекватни диети.

В момента темата за мен, отново е много актуална, този път става въпрос за майка ми. В резултат на прекаран Covid 19 , буквално загуби 1/3 от косата си . Срешнах информация в мрежата, че Вивискал дава добри резултати за възтановяване на косата при този проблем.  Дали би помогнал и на Мама Thinking?

Здравейте Sama na bara,

Преди всичко е важно да подчертаем, че към момента не са правени целеви клинични проучвания на Вивискал по отношение на загубата на коса в резултат на Ковид – 19.

В действителност, няколко водещи експерти в световен мащаб, ангажирани пряко с темата,  препоръчаха Viviscal като терапия, която би могла да възстанови косата при пациенти след прекарана Ковид инфекция. Убедеността на експертите идва оттам, че загубата на коса след Ковид 19 не е причинена от вируса атакуващ директно космените фоликули, а се дължи на механизъм наречен „телогенен ефлувиум“.

Най -просто казано, когато организмът ни е подложен на прекомерен стрес, поради заболяване, бременност, операция, прием на лекарства или друго, тялото ни е съсредоточено върху лечението и възстановяването си, а не върху растежа на косата. На практика организмът спира притока на жизнено важните хранителни вещества, необходими за растеж на косата. В този случай от първостепенно значение е бързо и ефективно да се възстанови подхранването на космения фоликул. Вивискал, чрез патентования комплекс AminoMar С, показва много добри резултати за възстановяване на косата в клиничните изследвания в подобни случаи.

Общи условия

Активация на акаунт