Смени жената 2021

• 101 829
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 105
Ще си намерят майстора те. Тези деца ще порастнат озлобени спрямо собствените си родители,  сигурна съм.

# 106
Ще си намерят майстора те. Тези деца ще порастнат озлобени спрямо собствените си родители,  сигурна съм.

И като им кажат /децата към родителите/: Правило номер едно - отивате в старчески дом. Без възражения. Не ни интересува, че плачете и сте тъжни, това е правилото Joy Тук трябва ред да има, не може иначе....

# 107
Защо е  родила толкова деца рускинята, след като не я бива за родител, това е издевателство, все едно гледа кокошки в тази стая заедно.Не мога да си представя, как учи по-голямото дете в тази стая с другите две(не разбрах на каква възраст са). И друго не видях, Данчо се върна след работа и взе на ръце детето, мкоето имаше бисквита в ръцете явно, защото и рамото му беше намазано, а той прави забележка на Мария ??? А рускинята можеше да ползва друг метод ако искаше да са по нейните правила, да обясни на малкото момченце, че ще опитат нов вид спане, а не като в лудницата викове и красъци преди лягане и после детето ще заспи , ама друг път . И накрая като се събраха двете двойки, когато Мария ѝ говореше видях в очите и тъга и преглътна , но бързо се окопити и пак започна да напада.Има психически проблем за съжаление .. Sad

# 108
  • гр.София

И аз точно това си мислех. Предпочитам детето ми да е с характер и да си отстоява позициите (което сигурно би изглеждало, че се лигави в очите на тази майка), отколкото да е робот, който изпълнява команди и не смее да се заяви. Какви характери изгражда така не знам...

# 109
Ирина никога няма да признае, че не е права, защото тогава ще трябва да се гръмне. Ще осъзнае , че е  пропиляла години, че е правила едно нищо....празен живот. Смисълът му е да брише и чисти...ег@ти смисъла и целта на такъв един живот....

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 11:08 от teta75

# 110
Няма да си намерят майстора. Такива деца дори и като възрастни продължават да търсят одобрението на родителите си, надяват се да получат малко обич и признание. Чела съм оплаквания и в теми във форума, вече възрастни и с деца, как се ядосват на студените си родители, които ги пренебрегват и обиждат, но въпреки това не могат да "скъсат" връзката. Плачат, чувстват се наранени, но пак тичат да се отзоват при първото подсвиркване. Тези деца се чувстват необичани и неоценени, и цял живот ще търсят тяхното внимание, някакъв мил жест. Е, има и изключения, но са редки.

# 111
И аз сега изгледах епизода. Бих казала, че съм направо потресена от безчувствието на рускинята, дори бих казала, че мрази децата си. Иначе не знам кой нормален родител би постъпвал така.

Другото семейство ми хареса много, силно го оприличавам като нашето семейство. Ние нямаме правила, нямаме вечерен час за ядене, къпане и лягане, никога не викаме...

# 112
Защо е  родила толкова деца рускинята, след като не я бива за родител, това е издевателство

Родила е толкова, защото така трябва, така са й вменили като малка, да готви, да чисти и да роди 3 деца.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 10:04 от Ели-Мели

# 113
Не ми изглежда щастлива Ирина. Не я видях усмихната.

# 114
  • Terra incognita
Няма да си намерят майстора. Такива деца дори и като възрастни продължават да търсят одобрението на родителите си, надяват се да получат малко обич и признание. Чела съм оплаквания и в теми във форума, вече възрастни и с деца, как се ядосват на студените си родители, които ги пренебрегват и обиждат, но въпреки това не могат да "скъсат" връзката. Плачат, чувстват се наранени, но пак тичат да се отзоват при първото подсвиркване. Тези деца се чувстват необичани и неоценени, и цял живот ще търсят тяхното внимание, някакъв мил жест. Е, има и изключения, но са редки.
Това е едното, другият вариант е да възприемат този семеен и възпитателен модел за норма и да го прилагат върху собствените си деца.
Чувствата и емоциите се прекършват и притъпяват още в детството и така се превръщат в емоционално празни същества, точно като Ирина.
Децата имат незряла нервна система и плачът е вид израз на емоция. Ирина още в ранна детска възраст е прекършила това, точно както са правили едно време в сиропиталищата, бебето/ детето се оставя да плаче, докато в един момент свиква с това, че няма кой да откликне на нуждите му. Така се формират едни затворени личности и студени с дефицити.
Не знам какви педагогика и психология е завършила, може би някакви фашистки възпитателни школи е следвала.

# 115
  • София
Леле, дано това ку-ку рускинята, прочете малко какво наистина става в затвора ѝ. Щото онова определено не е дом. Бива просто, ограничено и с тотално грешни разбирания, аа чак толкова... Да не си гушеш детето, щото му трябвало ред?!? Тая е психично болна. Има достатъчно време като пораснат тези деца да си имат правила, ред и каквото и да е. Жал ми е за тях. Мъжът на рускията и той пълен мухльо. Тея двамата са мега неандерталци.

# 116
Изгледах епизода и аз. Два подчертано противоположни семейства - казарма и анархия. Не знам, доколко  е реално всичко показано и доколко сценарий. Ясно е, че в семейството и в живота трябва да се търси баланс. Но ямболското семейство дава отговор на поведението на децата в училище и на улицата, неуважението към никой и нищо, възпитание подкрепяно от форумските ощипани майки. Без топлина, но и без граници не става нищо, затова сме ние родителите, да показваме кое е добро и кое лошо.  И да, ямболските деца са пълни лигочи, особено момчето. А за варненските, надявам се да е по сценарий този студ , защото е смразяващо и емоционално осакатяващо.

# 117
  • София
Трябва ред, но не с такъв тон, който тя налага. И децата го правят не защото разбират, а защото така е казано. Твърде малки са, за да бъдат задължавани да помагат в домакинската работа, да не правят нищо заедно, да не чувстват подкрепа и разбиране от родителите. Защото това видях аз. Не видях децата на Мария да показват неуважение, както и начина им на възпитание не е задължително да дава като резултат невъзпитани деца. Никога съм нямала режим, нито съм била задължавана да правя нещо и пр., а пък се имам за доста възпитан човек, не само в училище и на публични места. Та не мисля, че семейството на Мария дава отговор на каквото и да било.

# 118
А аз никога не съм била наказвана, задължавана, тормозена от родителите ми. Яла съм и сладко, и зрънчо. Гушкали са ме, целували са ме, даже ми беше досадно, защото цялата рода се изреждаше да ми се радва, че бях изтърсака на фамилията. Пораснах възпитан, организиран и точен човек. Нито съм била лигаво дете, нито съм проявявала неуважение.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 23:22 от Ели-Мели

# 119
Изгледах серията. Прочетох и мненията. Честно казано и в двете двойки има какво да се желае от към дисциплината.
Ирина ми се видя много тъжен човек. А мъжът ѝ простак. Този си живее живота. Всъщност правилата, които тя искаше да наложи на мен ми допаднаха и можеше да се случат, ако мъжът съдействаше. Но той предварително показа, че това няма да стане и едва ли не предварително настрои децата, че ако мрънкат, той е за. И те го направиха. Кое му е лошото малкото дете да легне навреме да спи? Та при тях децата скачаха по диваните в 22.30. Ама как няма да скачат с това сладко, което ядат. Ако таткото беше я подкрепил, децата щяха да си се изкъпят и легнат навреме и драмата нямаше да я има. А неговите думи бяха - не ти харесва нали?, това правило хубаво ли е?, ще я слушаме ли? /нещо от този род/. Е кое, разглезено дете ще се съгласи. За сладкото също я подкрепям - жената не е забранила сладкото, а сладкото преди вечеря. За помагането - нищо лошо няма, децата да помагат. Не извършваха непосилни задачи. Не са им дали да косят тревата, да готвят, да перат на ръка, да чистят банята...
Виж, това, че особено голямото момченце на Ирина, не се чувстваше ОК, и мен ме натъжи. То е още малко, въпреки, че е най-голямо от трите и действително има нужда от гушкане. А не го получава.

Общи условия

Активация на акаунт