Смени жената 2021

• 101 097
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 1 620
На мен ми видя много свястна жена. И много чувствителна, ако беше някакво перде въобще нямаше да й пука какво мислят сестра му или майка му.
Трудно е да се приеме избора в началото, но когато виждаш, че брат ти държи на тази жена, оженил се за нея и чака дете, какво повече искаш. Хубава или лоша това е негов избор.

# 1 621
  • Berlin
Аз бих приела, не е нещо нечувано да имаш периоди на умопомрачение през тийн годините. Важното е да се върнеш в пътя, а грешките ѝ тежат най-много на нея самата.
Към днешна дата Зори и Иван са си щастливо женени и се радват на сина си. А кой колко я приема или не, с времето малко или много спира да ти пука. Тя реално няма какво да направи, не е и нужно.

# 1 622
Няма нужда от героизиране, макар, че е често срещано. Победила себе си - първо натворила простотиите, а после победила себе си.  Да не би да е изкачила Еверест или нещо друго? Най ме дразни да се изкарват силни хората, които първо са съсипали всичко. Медал да й дадем за олимпиада.
Не.
Достатъчно е да отбележим, че човек, който е намерил сили да се пребори със зависимост, с която доста други не са успели (включително мои съученици, които твърде рано си заминаха от този свят), ще намери сили и да създаде собствено семейство, пък било то и без одобрението на мама и кака.
Не говоря от личен опит - аз съм непобедима, стига децата ми да са живи и здрави и да съм все така с чиста съвест в живота.
Татуировки нямам и не бих имала.
Не ги одобрявам, но и не съдя по тях.
И наркотиците не одобрявам, но и не слагам доживотна присъда на употребилите ги някога и отървали се от тях.
Тези, които не се отърват- тяхната присъда е ясна и то не аз им я слагам.

# 1 623
  • София
Няма как да се възхищавам на нечия сила, ако първо е скофтил своя и на близките си живота със същата сила и убеденост, че е в правото си да прави каквото си иска, без да мисли за последствията. Няма как да гледам положително на саморазрушително поведение и отражението му върху околните. Дай да прецака живота си и да побелеят косите на родителите му, кой знае още колко поразии е направил и на колко хора е навредил с глупостта си и заради зависисимостта си, а после да му ръкопляскам колко е силен, че се бил преборил. Че се и самогероизира и другите трябва да го героизират и да се накичи като с медал. По-скоро трябва да са благодарни на съдбата, че изобщо са се измъкнали, въпреки глупостта си. Бих се възхитила на човек, който преборвайки себе си е постигнал нещо положително така, както го правят стотици и хиляди тийнове  и възрастни в живота си за хубави неща - образование, работа, наука, спорт, изкуство, благотворителност. А тези, които не са правили простотии излизат будалите, сивите мишки, слабохарактерните, неспособните на сила.

# 1 624
Аз поне не ѝ ръкопляскам.
Казвам, че мнението ми е, че ще намери сили да създаде и собствено семейство, въпреки нводобрението на мама и кака.
Иначе похвално за позицията, но тя няма общо с това, което казвам.
Тя изразява мнение по темата с наркотиците и употребилите ги, но не и по темата за това могат ли употребявалите някога наркотици да успеят да създадат семейство без да са виновни по дифолт.
Мисля, че момичето трябва да се откаже да търси одобрение от семейството на мъжа си и да си живее живота в нейното семейство.

# 1 625
  • Berlin
То че няма нищо за възхищение, няма. Ама и от набиване на канчето няма.
Зори е била на 14 години тогава - това е само началото на живота, нищо непоправимо не е станало.
Румен го каза добре, да не се вземаме прекалено насериозно. Скофтила живота на родителите - ами да, това е рискът да си родител. Всичко е добре, когато свършва добре.

# 1 626
  • Пловдив
Не разбирам твърде отрицателното мнение на някои от пишещите тук, както и на семейството на Иван към Зори, поне що се отнася до тийн годините й. Голям процент от тийнейджърите употребяват наркотици. Зори е около мой набор, така че най вероятно е пушила главно трева. Хероин вече не беше популярен в нашите тийн години, кокаинът беше по-екзотичен и скъп. Тревата беше много разпространена и леснодостъпна. И не зависимостта към тревата те прави безотговорно и ехоистичен тийн, в тези години като цяло хората мислят главно за себе си и че вечно са неразбрани и недооценени. Зори е взимала наркотици, вероятно по-леко, а след това се е откъснала от тях. Те са зад гърба й, подобно на цялото тийн поведение. Но защо някой трябва да я съди заради младостта й, това ми е непонятно. Имам достатъчно хора около себе си с трудни гимназиални години, придружавани от наркотици, и голяма част от тях си станаха свестни хора със семейства. И не съм мислила да подходя с предразсъдъци , защото преди 10-15 години са прекалявали с тревата, бягали са от училище и са правили глупости.

# 1 627
На мен ми се струва преувеличена историята за наркоманските й години. Най-много трева да е пафкала, по-скъпите вещества едва ли е могла да си позволи на 14, да била е тийн, но не се откъсваш така лесно от наркотици, има метадонова програма, престой в болница. Едва ли това е случаят, а просто луда тийн. Тя е от Силистра май.

# 1 628
  • София
Не може употребата на всякакви треви и дроги да се смята за оправдателно, защото "голям процент...". Можеш да избягаш от училище един-два-три пъти, а на четвъртия си теглиш последствията. Много тийнове пушели! И какво сега, всичко е ок ли? И ние сме се мислили за неразбрани и неоценени, едва ли има пубер на този свят, който да не се е чувствал така. Пуберите биват оставяни да правят каквото си искат и биват оправдавани, те свикват с това и после се чувстват в правото си да правят каквото си искат. Всяко нещо си има граници. В твоите тийн години може всичко да е било популярно, но не го прави правилно. Ако има търпимост и оправдателност към такова поведение и начин на мислене, ще имаме и всякакви Зорита.  "Само трева" е пак дрога, не го оправдавай, все едно е изпила едно кафе.

Помбер, дори смятам, че доста е спестила от историята. Доста я е била закъсала, щом накрая е била татуировката. Има стереотипно поведение и трябва много, ама много да затънат, за да тръгнат така да ги приказват и да отбелязват новия си живот, възраждане от пепелта и т.н. Тя каза достатъчно, за да се види. За една трева никой няма да си прави татуировка с феникс. Само тя, родителите й и евентуално държавните институции знаят какво е било. На 14 при описаното сто процента са се намесили и институциите.

# 1 629
Andariel, и как мислиш- докога един тийн взимал наркотици (треви, амфети или каквото и да е...) "трябва" да си носи последствията?
Да не ги оправдаваме, да не го приемаме за правилно- ок. Но какво означава "да си теглят последствията".
Ми те са си ги минали последствията. И семейството им ги е минало.

# 1 630
Пропуснала съм в предаването, че е взимала нещо. В такъв случай, все пак за нещо й е възхищавам- станала е по- добра версия на себе си. Само хората, които са били зависими, най- вероятно знаят цената на това да се откачиш. Всеки бърка, какво остава за 14 годишно дете в разгара на пубертет. Важното е, че сама е намерила сили, че се е откачила и достойно признава грешката си. Това за мен е сила- видяхме подобни вещества какво причиняват по хрониките и колко нещастни погубени животи има от тях.

# 1 631
  • София
Номерът е да не се закачиш, а не да се откачиш. За първото трябва малко повечко самоконтрол и мислене за последствията.
А последствията ги носят цял живот, не се заблуждавайте, че е като книга, на която сме затворили или откъснали страницата и все едно нищо не е било. Било е и вече има отпечатък за цял живот. Дори в пубертета има граници на нормалната глупост. Случило ли се е нещо повече от веднъж или два пъти, става рецидив, а всичко това дава отпечатък на начина на мислене и възприятието за света. Има определени характеристики, което дали ще се проявяат по този начин, дали по друг е въпрос на вариация.

# 1 632
Не мисля, че наркотиците от тийн годините са в основата на неприемането. По- скоро тя провинциалистката, че и по- голяма от него, той софиянчето,син на лекарка. Очаквали са снаха "от сой".

# 1 633
  • София
Аз пък изобщо не мога да си  представя да не приема 30тина годишната бременна съпруга на сина си заради нещо, което е правила на 14. Честно, струва ми се като виц чак, тотален абсурд.
Не я приемат заради нещо, не знаем защо, но съм сигурна, че не е за истории от преди 15 години, които отдавна са зад гърба й.
И като не харесвам и не я приема снахата какво точно ще постигна? Да не виждам внучето си и да не съм близка с него и със сина си. Как пък не, трябва да съм много глупав човек, за да го направя.

# 1 634
Все пак чуваме само нейните думи, че не я харесват, на жертва се направи. Може да има много причини да не я харесват и те са сигурно в настоящето, но не са изказани пред камера. Аз пък мисля, че имаме право да не одобряваме избора на син/дъщеря, ама да не правим циркове, разбира се.

И точно защото децата не са наш копи пейст, а различни индивидуалности, твърде често не харесваме снаха/зет. Обичаме си ги, но не е казано, че винаги трябва да блеем пред избора им. Този им избор си е техен и те ще му берат гайлето.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 10:40 от помбер

Общи условия

Активация на акаунт