Смени жената 2021

• 101 072
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 1 365
Тогава сменете местата. Има безброй салони с ПОС терминали. Не е коректно съзнателно да финансираме сивата икономика, а след това да се оплакваме.

# 1 366
Подстигването в провинцията е далеч от 20-30 лева, а в София има достатъчно на брой и прилични салони за 15-20 лв.

Супер изненадана съм, че някой ще коментира цените и достъпността на фризьорските услуги. Първо, те въобще не са от първа необходимост и задължителни. Второ са на най-ниските цени в ЕС, а може би и Европа въобще и съотношението на тези услуги спрямо другите разходи в България е много благоприятно. Трето, свързано с горните, едно подстригване струва колкото хляб, мляко и парче сирене. Стоките от първа необходимост са с брутална инфлация. Хората, които хвърлят по 200 лв. на посещение в салон, няма да ги събори да хвърлят х 250.  Ама ония, които броят стотинките, утре няма да могат да се нахранят. Едва ли им е драма, че ще бъдат неподстигани и небоядисани. И да, боята за коса е по-евтина от хляба. 🤢

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 19:48 от Doro

# 1 367
Какви цени цитирате .. потресена съм. В средно голям областен град в провинцията в нормален фризьорски салон мъжката подстрижка е 5-7 лв., а женската към 8-10 лв. Имам предвид подстригване на краищата, оформяне на бретон, изправяне със сешоар. По-специалните услуги са по-скъпи, но чак 30-50 лв. ... сама се лакирам и боядисвам вкъщи не мога да дам отзиви за цените на тези услуги

# 1 368
В средно голям областен град в провинцията в нормален фризьорски салон мъжката подстрижка е 5-7 лв., а женската към 8-10 лв
Кажи кой е този областен град, да дойда да се подстрижа за 5-7 лв. Такива цени в София и преди 20 години нямаше (за мъже), та какво остава сега.

# 1 369
Това не е вярно, последното. Само преди около месец, пътувайки мернах в Бъкстон пишеше Фризьорски салон, само мъжко подстригване - 7 лв.
Преди 10-на години ходех в един фризьорски салон, в центъра , подстрижката ми за доста дълга коса, беше 10 лв. Не беше верига, нито претенциозен, но чист и спретнат и бях доволна. И в още един , преди 7-8 години, са ми взимали толкова. Ако визирате салони, производни на Капанов, там да, големите суми не мърдат. Макар че и тях ги имаше в Грабо преди 3-4 години: подстригване, сешоар и! боядисване- 35 лв. Разбира се, това е за доста къса коса, боята, ако косата е дълга оскъпява, но все пак.

# 1 370
Това не е вярно, последното. Само преди около месец, пътувайки мернах в Бъкстон пишеше Фризьорски салон, само мъжко подстригване - 7 лв.
Е значи това е било някаква абсолютна квартална дупка, където просто те стриж‎ат като овца с една машинка и после се оправяй.
Скрит текст:
В арабските фризьорски салони, където все пак те оформят като хората с няколко машинки и бръснача, са по 15 лв нагоре. И не само в центъра, по Цар Симеон, ами и по кварталите. Само за от началото на годината сe вдигнаха с поне 5 лв нагоре. Но и аз не помня да е имало под 10 лв и то още отпреди 2010. Вече ако искаш оформяне на брада, вежди, удвояваш паричките към фризьора и ... това е. Не говоря за Капанов и за скъпи салони.
Иначе сме в темата "Смени женорята", а все за фризьорски салони говорим

# 1 371
  • earth
Че какво повече от една машинка искаш? Мене винаги са ме подстригвали с една машинка, една ножица и един гребен.

# 1 372
В дълбоката провинция Сливен подстригване дамско под 15 лв няма. Боядисване с боя на салона и подстригване между 60 и 120...

# 1 373
В средно голям областен град в провинцията в нормален фризьорски салон мъжката подстрижка е 5-7 лв., а женската към 8-10 лв
Кажи кой е този областен град, да дойда да се подстрижа за 5-7 лв. Такива цени в София и преди 20 години нямаше (за мъже), та какво остава сега.
Монтана

# 1 374
Има и цени до 10 лв в София. Чак пък дупки да са.

# 1 375
В дълбоката провинция Сливен подстригване дамско под 15 лв няма. Боядисване с боя на салона и подстригване между 60 и 120...
В Казанлък, също. Необластен град Simple Smile

# 1 376
  • earth
Аз предлагам подстрижки в София за 5лв. Ще използвам колкото машинки искате и няма да е в дупка, а нависоко с панорамна гледка към Витоша. Желаещи? Ако останете недоволни ви връщам таксата.

# 1 377
Има и цени до 10 лв в София. Чак пък дупки да са.
И е Младост Бубето (най-приказливата фризьорка) ще направи страхотно каре за 10-15 лв. И от боядисването като качество и цени са много доволни познати, но такива места са по-скоро изключение.
Дайте да се върнем на Смяната. Ясно ли е тая седмица кого ще обсъждаме?

# 1 378
Аз провокирах дебата за цените на фризьорските услуги, за което малко съжалявам, защото прозвуча злобарско и все едно гледам на хората в канчето. Извинявам се, ако някой се е почувствал засегнат. Явно просто напоследък попадам все на някакви превзети, та оттам съм събрала явно хейт към съсловието. За София боядисване под 80 лв няма обаче наистина, говорим да има смисъл от ходенето в салон , а не ефектът да е като да съм се боядисала сама, че и по-зле. Нямам спомен са са ми давани касови бележки, също така не се носи професионална отговорност за грешки, и едва ли инвестирането в обучение за занаята се равнява на едно висше образование или магистратура. Та оттам подпалих.
Спирам дотук, защото се размива темата. В крайна сметка на мен конкретно Красимира ми е симпатична, само менторския тон на моменти беше в повече. Чак пък мизерия да е била квартирата на соф . семейство не бих казала. Като цяло да ти дойде някой в дома и да те съжалява колко си беден и клет е доста унизително, ама те са се съгласили сами да участват и такава е концепцията на предаването в крайна сметка, да се срещнат противоположности.
Пък тоя Радо да вземе да се стегне. Видях профила на жената във фб, тя ще има проблеми сериозни с него в бъдеще, правилно й го каза Красимира, че ще страда. Не го виждам с това мислене , мен лично не би ме напрегнало чак толкова, че временно доходите на семейството са по-ниски, а самото мрънкачество и мързела, е така да го гледам неугледен и разплут по цял ден да си почива, ще откача.

# 1 379
Е значи това е било някаква абсолютна квартална дупка, където просто те стрижат като овца с една машинка и после се оправяй.
Скрит текст:
В арабските фризьорски салони, където все пак те оформят като хората с няколко машинки и бръснача, са по 15 лв нагоре. И не само в центъра, по Цар Симеон, ами и по кварталите. Само за от началото на годината сe вдигнаха с поне 5 лв нагоре. Но и аз не помня да е имало под 10 лв и то още отпреди 2010. Вече ако искаш оформяне на брада, вежди, удвояваш паричките към фризьора и ... това е. Не говоря за Капанов и за скъпи салони.
Иначе сме в темата "Смени женорята", а все за фризьорски салони говорим

Ами не, далеч не беше квартална дупка. На доста оживено място си беше, при спирки на градски транспорт. Не ме стрижат като овца, защото нямам вълна, а коса. Simple Smile
Капанови квартална дупка със сигурност не са, а имаха 35 лв измиване, боядисване, сешоар преди 3-4 години. Разбира се това за недълга коса, следващата опаковка оскъпява.В салона им на Петте кьошета.
Не представяйте нещата  едностранно, защото не са така и ще излезнем от темата за фризьорството.

Общи условия

Активация на акаунт