Любители на кучета - 118

• 32 775
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Моргана, има и кучета, които не пускат косми. Йорки, мини шнауцер (една позната има, твърди, че не пуска), лагото романьоло. Последното е много весело куче, наш съсед има, вчера малката им дъщеря го беше накичила с фибички, много беше смешен. Но пък не е малък. Йоркитата са популярни, но пък кекави, все по доктори ходят. Съответно високобюджетни.
Малкото куче е по-лесно за обслужване, спор няма. Повече хотели ги допускат, ако трябва за почивка да се мисли. Но да си знаеш, че ти ще си основният обслужващ, така че помисли добре.

# 106
  • гр.Варна
Какво ме гледаш, а, изпусни нещо де Kissing Heart
Това е моето легло, точка.
И двете пускат косми като за световно, но са си моите топки любов и нищо друго няма значение. Когато реших да взема и голдън в апартамента се наслушах на глупави реплики и възклицания от типа Ау и какво ще ги правиш две кучета в къщи? Ами ще ги обичам, това ще правя, и ще ги глезя и мачкам по две. Даже не си спомням какво е било когато е била самичка Ная.

# 107
  • София
Кучето е член на семейството за много години. И цапа, и мирише, и бели прави. Всяко си е различно, не може да имаш гаранция какво ще ти се падне. Моето не се е изпускало в къщи от четиримесечно, бели и разрушения почти няма, но израсна реактивна, доминантна и агресивна към непознати. Не я разменям за никое друго куче! Обожавам я такава, каквато е и цялото семейство се съобразяваме и нагласяме спрямо нейните нужди.
Самата обективна истина!

# 108
Мен все още ме гледат като извънземна като ме видят с двете Rolling Eyes
Страшна комбина са обаче.

# 109
  • Варна
Хахаха, каква лигня ❤❤

Все повече срещам хора с по две кучета и това е страхотно. 😉

# 110
  • о`майна лунна нощ е
Тия двете са в някаква невероятна височинна хармония. Големи са образи.

# 111
  • под тепетата
Превръщат се в любимият ми сандвич! Личи ли много, че съм теленце и все манджи ми са в главата - тирамисуто, бишкотки, страчателла, сандвичи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 112
  • София
Привет, изгледах всички снимки Blue Heart ,
Съгласна съм с мненията за или против куче - при всички положения е хубаво добре да се помисли, защото най-малко бихте приели нов член на семейството, а не просто предмет, който, ако не ви устройва, да го хвърлите ...
Ей ни и нас - през уикенда бяхме на голяяям купон на вилата на наш приятел и снимката е на сутринта след него - че се наложи да спим в колата половината фемили, другата - в палатка Simple Smile Оцеляхме де, след чутовния дъжд. А Капоне си отигра - имаше лабрадор и йорки и падна голямо гонене наляво-надясно.
Скрит текст:
Да ви питам - напоследък бандитът лае срещу доста по-големи от него кучета. Проси си боя. Държа го на повод в близост до мен и викам строго стига, не, ама не са като команди - не слуша и си лае ... добре, че отсрещните не правят проблем, че мани-мани ...ще стане кълбо.

# 113
pilito, сестри по съдба сме Grinning Ей я моята - уж момиче, а се репчи и скача по (почти) всяко куче. Забелязала съм, че когато и двете кучета са на повод е най-голяма патакламата. Един от три пъти успявам да предотвратя това поведение ако успея да привлека вниманието й преди да избухне. Още като видим куче отдалече я премествам от другата ми страна, хващам я по-близо до себе си и казвам "Виж мен". Обикновено се получава.

# 114
  • Варна
Аз пък шъткам, ама не винаги успявам.
И при мен Каду се заяжда, а Бизу я защитава.

# 115
  • София
Воденето на повод е много важно. Важно е и как реагираме ние. Несъзнателно се напрягаме, когато видим куче, човек, кола и предаваме стреса на кучето. Опъваме и повода. От там кучето реагира напълно естествено - мама е стресирана, значи има опасност, трябва да се защитя.
Това го живях с последното си куче. Понеже беше леко агресивна, аз се напрягах всеки път при среща. С мъжа ми нямаше проблем. Понякога със себе си трябва да работим.

# 116
  • о`майна лунна нощ е
.... Понякога със себе си трябва да работим.

От там се почва.

# 117
  • Варна
Да,съгласна. Гледах едно клипче на Сийзър. Там имаше аналогичен случай с една дама и мъжа й. Та той обясни, че раменете трябва да са отпуснати и кучето да върви до или след вас, защото отпускайки повода това означава, че кучето вече е в стойка защита и евентуално нападение. Пробвах, прав беше, но това мога да го правя, когато аз ги водя, когато ги води приятеля ми или сме двамата с тях не става, защото той отказва.

# 118
  • Sofia
estella, как става това? Нашият все напред върви, трябва да е на супер къс повод, за да е до мен, отзад пък съвсем не става!

# 119
  • Бургас
Елза върви леко пред мен на съвсем отпуснат повод. Малките кучета не я вълнуват въобще, ако ще да се съдерат да лаят. Грам внимание не им обръща. Големите се гледат с интерес дали стават за игра. Но ако кажа "не", няма да отиде при тях.
Хората са ни проблем, особено ако се навират да я галят. Ръмжи и лае. Само на деца дава да я пипат без проблем.
Забелязвам по-голямо послушание с времето, става все по-интуитивна, а като е уморена, е направо пИрфектна.

Общи условия

Активация на акаунт