Любители на кучета - 118

• 32 781
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Magni не съм чак толкоз млада и в графата момиче не влизам баш, но благодаря за хубавите думи 🤗

Tintina кучетата усещат, че ние се стягаме и за това реагират така както не трябва.
Идеята на повода е да не го на навиваме на ръката, а да остане свободен и отпуснат, защото кучето усеща вибрациите на повода и се готви да реагира. Знам аз къде ми е проблема ама с таквоз прасе ако не навия повода ме подмества с 1-2 стъпки, докато успея да го задържа стабилно. Ама от време на време имаме проблясъци. Оня ден ма отсрещния тротоар вървеше пекинез (най-големия враг на Макс е таз порода) а ние си вървяхме кротко и аз му говорех спокойно през цялото време. Успяхме дори без "изгрухтяване" да минем. Но забелязвам коренна промяна, когато сме с Вивата или бигълката на приятелката. Тогава той се чувства длъжен да ни опази и от въздуха. Натопорчен и готов за бой е. Работя сега в тази посока, че да не ги пази толкова. Но пък забелязвам и промяната в другите кучета (Вивата и бигълката). Те са по скоро плашливи като са сами, а като са с Макс се ежат и репчат, защото знаят че имат як гръб в негово лице. Опасна банда са, ама поне не ни е скучно 😁

# 121
  • София
Хей привет! Съжалявам, че се разписвам толкова рядко, ама никакво време не ми остава напоследък. Ние сме добре. Ето малко снимки.
Лили

Бела

Балу

# 122
  • Варна
Излезе ми пост във фейса, в Манастирски ливади запад е разхвърляна отрова в кренвирши, внимавайте.

Коте, по една целувка на сладкишите от лелите им. 😘

# 123
  • София
Да, напълно съм съгласна за чувствителността по отношение на повода.
Но BANKS Simple Smile ми даде идея, а именно да отвличам вниманието на младежа, преди да се случи ситуацията или поне да не следя и аз реакцията му... явно липсата на команда довежда до фриволното поведение.
Аз стягам повода, преди да скочи и това понякога има ефект, но мисля да пробвам дали ще стане и с отвличането на вниманието. Няма как да върви след мен, освен ако не е уморен.

# 124
От работа и аз нямам време да кажа, че вчера редуцираха малко броя хапчета, които приема Маги. Много съм доволна, че се стабилизира уж вече момичето ми. Отложиха още контролната рентгенова снимка на белия дроб, но искат да приема още малко лекарствата за отводняване и тези за сърцето и чак след 10-14 дни да я снимам пак.
Едните хапове за сърцето със сигурност остават до живот... скромната сума за тях е 115лв, опаковка от 50 табл., като тя пие по 1 табл. на ден. Та мисълта ми е, ако някой има познат на познат с ветеринарен склад или някаква връзка в някоя клиника, от където мога да ги купувам на доставна цена или поне малко по-ниска от продажната цена, на която ги взимам сега - много моля, споделете, ще почерпя! Simple Smile Лекарството, за което пиша се казва Ветмедин С (Vetmedin S) от 5мг, ако някой успее да го изрови от някъде на по-ниска цена, аз не успях....
Предварително благодаря на всички ви, момичета и хубав,слънчев ден от мен!

# 125
  • София
Привет на всички,доста съм пропуснала,но съм в сесия и е доста натоварено.
Честито на всички празнували,болните да се оправят бързо Purple Heart
Стела,много се радвам за сладурката  Маги Two Hearts Конкретно място не мога да препоръчам,но понеже е лекарствен продукт ,едва ли ще се намери за свободна продажба. Може да прегледаш обяви из продавалник,базар и т.н ,често продават стопани останали опаковки от техни кучета. Перфектно те разбирам,защото едното лекарство за бъбреците на Бети е 205 лв ,60 таблетки и са за месец ,другото е по-поносимо около 50 лв пак за месец. Аз намерих така няколко опаковки от стопанин ,чийто любимец вече н ее жив за съжаление и ги взех на по-достъпна цена. Друго като вариант ,което практикувам не само сега е да търся човешки аналог и ако се намери нещо,го съгласувам с ветеринаря после . Успех Hands V

# 126
  • София
Стела Това са добри новини, нека да е все по-добре и стабилна твоята Маги Animal Paw Prints
Колкото до лекарството, тук споделиха за ветеринарна борса, София - ето какво открих аз:
Скрит текст:
Слънчогледка е писала също ... Дано намериш вариант Flowers Four Leaf Clover

# 127
  • София
pilito, сестри по съдба сме Grinning Ей я моята - уж момиче, а се репчи и скача по (почти) всяко куче. Забелязала съм, че когато и двете кучета са на повод е най-голяма патакламата. Един от три пъти успявам да предотвратя това поведение ако успея да привлека вниманието й преди да избухне. Още като видим куче отдалече я премествам от другата ми страна, хващам я по-близо до себе си и казвам "Виж мен". Обикновено се получава.
Това било реактивност на повода, така ми каза треньорката, защото и моят е същия. Не сме го научили навреме. Той е малък де, работим много по отделянето. Доста се подобри положението, откакто се тренираме, но още има да се работи.

# 128
Стела, много се радвам! Влез в групата Ветеринарномедицинска помощ. Може да попиташ там. Често се случва някой да подарява или продава лекарства, които са му останали от неговия любимец.
Милата Кио се измъчи последните 3 дни с ужасна диария, ставах и посреднощ да я изведа, защото ме будеше и плачеше. Голям зор видя. Давах й прахчета ентерол и я оставих гладна 24 часа. Сега съм й купила хипоалергенна храна без глутен и зърно, доста изчистена като състав, цената също беше добра. Да видим дали ще намали чесането. 🙏🏻
Първото разгонване мина леко. Вече не тече кръв, все още е малко подута, но със сигурност е на приключване вече. Скоро ще може пак да играе с приятелите си. До днес са 3 седмици и 3 дни.
За съжаление нейната приятелка Дара си отиде, споменах ви за нея. От кърлежова болест. 😔 Преливаха й кръв 2 дни подред, но не издържа. Не ми се мисли какво й е на нейната собственичка, добре че си има още едно кученце, дано го преживява по-лесно. Казва, че малката постоянно търси майка си и ходи да ляга на местата, където тя е обичала да лежи. Милите и те страдат заедно с нас. ❤

# 129
Стела,

Пробвай да попиташ на тези места:

https://www.sigmaprovadia.com/product/vetmedin-s-ветмедин-s-табл … а-дъвчене-за-куч/

http://sambs.bg/produkt/vetmedin-терапия-за-кардиологични-заболяван/

Вероятно ще ти поискат рецепта (на мейл или лично занасяне). Въпреки, че не го видях в листата- може да попиташ и във Възраждане Касис. Напиши, от кои милиграми приема и ще поразпитам мои приятели ветове от кой доставчик ще са ти най- изгодни 😊

P.S.

Сега видях, че са от 5 мг. Ще попитам 😉

# 130
  • Варна
И аз ще попитам, имам кой, но отговор ще има по-късно или утре,  Стелче.

# 131
Много благодаря за идеите, момичета! Дано изкочи от някъде нещо...
Chihuahuas Mom, пробвах ги и двата сайта  - уви, на единия (sigmaprovadia) са им изключени телефоните, другите ми отказаха да ми продадат, понеже не съм ветеринар....
esstela, благодаря ти. Като имаш отговор може и на лично да ми пишеш, да не спамим тук всички. Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 11:44 от Stella D

# 132
# 133
  • София
Боже, изверги... Cry Да им се върне дано, съвсем искрено го пиша и без срам Sad

# 134
Много страшно, напоследък често излизат статии за отровени кучета.   

Общи условия

Активация на акаунт