Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 803
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
bonibon_ може ли да споделиш къде ще направите хистероскопия под упойка? И аз минах една, на която изрязахме срасвания, но има още неща за коригиране, които изискват и упойка, но не сме говорили къде може да се направи. До колкото знам няма как да е в МЦ...

# 601
Bonibon, не се обвинявай за хистероскопията. Преди моята процедура  говорих с акушерката 15-20 мин, в които ми обясняваше какво ще правим всъщност. Аз бях много притеснена, но тя ме успокояваше, че ако не мога да издържа на болката ще спрем и ще направим нова, но с упойка. Тогава си казах, че каквато и да е болката ще опитам да я изтърпя, защото не искам пак да се подлагам на стрес, освен това ми е трудно и да пътувам често, защото не съм от София. Накрая разбра, че съм раждала и тя ми каза, че с това е трябвало да започна. После и докторът ми каза, че в този случай ще е по-лесно. Та явно зависи от това дали е имало раждане или други интервенции, зависи и дали ще отстраняват сраствания и т.н. Аз също не търпя много на болка, но беше търпимо при мен.

Исках да попитам имахте ли закъснение на М. след хистерото?  Имах леки неразположения тези дни, но до там и още си чакам. Забравих да питам доктора дали ще окаже влияние.

# 602
https://
И на мен не ми казаха нищо за оправяне на седловидната матка. За нея ми каза др Ковачев при офис хистерото даже само спомена, но др Сигридов не е казвал нищо преди това.

Честно казано след офис хистерото бях прекалено шашната и не питах за това нищо. Защото ми казаха, че съм с мн нисък праг на болка... Аз не знам как търпите вие, ама мен ме болеше зверски и реших да платя още 1 хистероскопия (въпреки безбройните разходи), но да е под упойка и да не си причинявам този ужас.... Но на излизане от кабинета доста се самообвинявах, че съм глезла и не мога да издържа елементарна манипулацуя, та за седловидната матка грам не отворих дума, даже го осмислих доста след като си тръгнах... Но ще попитам де на следващ преглед.

П.п: При неуспешната ми бременност тогавашното АГ ми каза, че съм със сърцевидна матка - явно е същото нещо, затова не бях кой знае колко изненадана сега...
Интересното при мен е че ми каза че не съм за хистероскопия а някакво лечение щял да ми прави двумесечно и вс щяло да е ок. Какво ще е лечението при условие че с медикаменти не се оправя проблена. Тъй като не живея в Бг мислех че ще ми го прати по email но уви трябва да ида там.

# 603
Още не знам къде ще е оперативната хистероскопия, др Ковачев иска да се чуем на 1 ден от МЦ - че кажа като мине 😊 стискайте ми палци.

Честно казано им имам пълно доверие.

# 604
Аз също мога да споделя само прекрасни впечатления и от него и от акушерката след първата хистероскопия Simple Smile Стискам палци всичко да мине леко при теб. При мен втората ще е края на август, ако всичко е наред.

# 605
Здравейте, момичета
Исках да попитам на някоя от вас взимаха ли материал за биопсия и ако да, как получихте рязултата си?
Само с обаждане или ви го изпратиха да си го видите?

# 606
  • София
Мен също ме боля много, а аз принципно имам висок праг. Смятам, че въздействието на болкоуспокояващите беше минало, защото влязох с около два часа закъснение.

# 607
Здравейте, момичета
Исках да попитам на някоя от вас взимаха ли материал за биопсия и ако да, как получихте рязултата си?
Само с обаждане или ви го изпратиха да си го видите?

Здравей, на мен ми се обадиха след 10 дни, когато излезе резултата. Отидох лично да го взема, дадоха ми го на лист заедно с рецепта за лечение на възпалението.

# 608
NIA2019, мерси.
Надявах се да ми дадат и моя резултат.
Ще чакаме да им мине отпуската.
Ще се радвам да се влючат и момичетата, на които са им правили промивки след биопсия. Да споделят колко промивки им направиха и как минаха самите промивки.
Благодаря🙂

# 609
На мен на офис хистерото др Ковачев не ми взе материал за изследване, въпреки че имах от др Сигридов назначено да е с проба за вирусология и имунология. Питах защо не ми взима материал и отг на др Ковачев беше: "няма смисъл то се вижда, че е имало възпаление, аз ти махнах стари плацентарни остатъци"
Не разбирам защо... В крайна сметка нали твърдят, че това, което е вътре в матката, не се изследва по др начин ( аз нямам назначен фертилити тест)... Нещо нищо не разбрах от въпросната хистероскопия. След нея ми назначиха Сумамед за 3 дни и пробиотик, но не мисля, че това е с цел да се шекува нещо открито вътре...

# 610
  • София
С цел е да не стане възпаление ,от интервенцията,нали все пак е махал нещо.

А тази биопсия за какво точно се изследва,каква е разликата с Фертилити теста?
Какъв е обхвата на биопсията?

# 611
Нямам идея за разлики. Др Сигридов ми обясни, че НК клетките в матката са доста по-солидарни от НК клетките в тялото, при кюртаж обаче е възможно да се промени средата там и да станат по-агресивни към промени и въответно ембриона, затовя иска да изследва.

Нищо подобно не ми каза др Ковачев, абе общо взето нищо не свършихме на тази офис хистероскопия. Наистина не разбрах какво точно стана...

# 612
Доверяваме се напълно на докторите, а някои от нещата въобще не си ги изясняваме за нас самите.
И аз съм объркана. До колкото разбрах биопсията, поне моята, е вирусологична.
Ще чакам средата на август да видим какво точно са изследвали.
А аз преди това имам и фертилити и фемофлор плюс, на които изследвания всичко е нормално.
Тъй като доктор Ковачев ми каза,че ще правим някакви промивки ми беше интересно някоя от вас дали и минала вече през това.
Иначе до колкото знам има вирусологична, имунологочна и още един вид биопсия (мисля че имплатационен потенциал), като това е информация от болница Надежда (там ми правиха и трите преди 2години), но предполагам не би трябвало видовете биопсия да се различават в различните клиники.

# 613
На мен др Сигридов ми беше предписал и вирусологична, и имунологична. Ще видя при оперативната хистероскопия да настоявам да ми вземат проби...

# 614
За първи път чувам, че те правят промивки. Това преди или след хистерото ли е? Аз съм правила хистеро при д-р Калчев. Явно подходът на двамата лекари към хистероскопията е съвсем различен.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 16:31 от pink dreams

Общи условия

Активация на акаунт