Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 808
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, някоя от вас пие ли Сорбифер и има ли запек, в следствие на приема?
Желязото ми е 12, хемоглобина е Ок.
Др Ковачев ми изписа Сорбифер и билкова кръв, но аз имам проблем с ходенето до 🚾 и съм доста притеснена.
Замислям се дали да не пробвам само с билкова кръв?
Аз сега пия, но нямам проблеми. При миналата бременност имах, даже и след раждането повече. След като родих се наложи да пия тотема. Сега ММ ми прави сутрин често шейкове с овесени ядки, кисело мляко и плодове. Доста ми помага в тази насока

# 586
  • София
Изобщо не ми понасяше Сорбифер.
Малтофер и Тотема по-добре се усвояваха и не ми дразниха така на стомаха.
Сега съм с хемоглобин 105, но желязото си е ок. 
С първата ми бременност се установи, че при мен хемоглобина пада на база Б витамините. Та мисълта ми е , че освен дефицит на желязо, може  да са б витамини, таласемия, протеин и така.

# 587
  • София
С първата ми бременност се установи, че при мен хемоглобина пада на база Б витамините. Та мисълта ми е , че освен дефицит на желязо, може  да са б витамини, таласемия, протеин и така.
Аз също съм на Малтофер и Витамин Б12 под нормата. Какво стана със хемоглобина при теб с първата бременност, стабилизира ли го?

# 588
Така или иначе с желязо винаги изписват и Б12 или вит. от б-групата. На мен Сорбифер ми прави запек.

# 589
  • София
Така или иначе с желязо винаги изписват и Б12 или вит. от б-групата. На мен Сорбифер ми прави запек.
На мен всичко със желязо ми прави обратния проблем, защото дразни червата.

# 590
Момичета, сега ми дойде за втори път след аборта - доста оскъден цикъл.  Само два дни имах течение, сега е зацапване. Как беше при вас? Ясно е, че ще я правя тази хистероскопия, но ползвали ли сте някакви натурални средства за подобряване на цикъла. Четох за чай от малинови листа..

# 591
нормалнно е да имаш объркан цикл до 6 месеца , виж си първо хистероскопия , сигурно имаш яко сраствания и заради това .

# 592
  • София
Момичета, сега ми дойде за втори път след аборта - доста оскъден цикъл.  Само два дни имах течение, сега е зацапване. Как беше при вас? Ясно е, че ще я правя тази хистероскопия, но ползвали ли сте някакви натурални средства за подобряване на цикъла. Четох за чай от малинови листа..
Витамин Е пиех за лигавица и Омега.

Хистерото е само в плюс,на мен бая сраствания ми премахнаха с нея.

# 593
Здравейте, аз съм нова тук. Някой със седловидна матка? Бях при Д-р Сигридов и ми каза, че ще ми назначи двумесечни лечение и вс ще е ок и че не е за операция . Но когато им писах ми казаха, че с медикаменти не се оправя това а само с операция.Малко съм объркана какво ще да е тогава лечението? Някой с подобен проблем?

# 594
И на мен др Ковачев  и спомена, че съм със седловидна, но не сме коментирали друго. Доколкото четох, това е най-благоприятния вид на "аномалия" във формата. Ще питам следващия път.

Само за инфо - явно не ми е висог прагът нс болка и изобщо не издърбах офис хистероскопията, та на следващ МЦ ще правим оперативна...

# 595
И на мен др Ковачев  и спомена, че съм със седловидна, но не сме коментирали друго. Доколкото четох, това е най-благоприятния вид на "аномалия" във формата. Ще питам следващия път.

Само за инфо - явно не ми е висог прагът нс болка и изобщо не издърбах офис хистероскопията, та на следващ МЦ ще правим оперативна...
Аз имам един спонтанен аборт и втория път се беше оплодила яйцеклетка но не се захвана. Това което четох аз е че трудно ще се задържи след като е седловидна матка. Интересно след като на вас не са ви предложили нищо. Хистероскопия сте прави ли така ли?

# 596
  • София
И на мен др Ковачев  и спомена, че съм със седловидна, но не сме коментирали друго. Доколкото четох, това е най-благоприятния вид на "аномалия" във формата. Ще питам следващия път.

Аз имам един спонтанен аборт и втория път се беше оплодила яйцеклетка но не се захвана. Това което четох аз е че трудно ще се задържи след като е седловидна матка. Интересно след като на вас не са ви предложили нищо. Хистероскопия сте прави ли така ли?
Това,което ми е обяснявал преди 5 години Сигридов е,че е проблем ако ембриончето се захване за мястото на преградката (седлото),защото там нямало кръвоснабдяване и при нормално забременяване няма как да знаем къде ще се хване и всичко било късмет.
При мен махаха и сраствания от кюретаж и кухината огледаха ,тогава хистерото се правеше от д-р Калчев в Малинов с пълна упойка,но като цяло беше много лека манипулация.

# 597
  • София
Приемах  б12 без прекъсване.
Щом родих спадна до 98, което за мен е ок.
Само че сега е 105, въпреки че също приемам, но мисля че е защото грам не ми се яде, особено месо.
Различното също беше , че доста черен дроб ядях, не знам до колко е подпомогнало, но нямах проблем.

Аз също съм на Малтофер и Витамин Б12 под нормата. Какво стана със хемоглобина при теб с първата бременност, стабилизира ли го?

# 598
Аз също имам седловидна матка, която беше установена от др.Сигридов,но при хистероскопията др Ковачев не е оправял този проблем а само страствания и един малък полип.

# 599
И на мен не ми казаха нищо за оправяне на седловидната матка. За нея ми каза др Ковачев при офис хистерото даже само спомена, но др Сигридов не е казвал нищо преди това.

Честно казано след офис хистерото бях прекалено шашната и не питах за това нищо. Защото ми казаха, че съм с мн нисък праг на болка... Аз не знам как търпите вие, ама мен ме болеше зверски и реших да платя още 1 хистероскопия (въпреки безбройните разходи), но да е под упойка и да не си причинявам този ужас.... Но на излизане от кабинета доста се самообвинявах, че съм глезла и не мога да издържа елементарна манипулацуя, та за седловидната матка грам не отворих дума, даже го осмислих доста след като си тръгнах... Но ще попитам де на следващ преглед.

П.п: При неуспешната ми бременност тогавашното АГ ми каза, че съм със сърцевидна матка - явно е същото нещо, затова не бях кой знае колко изненадана сега...

Общи условия

Активация на акаунт