През 2025 година актьорът получи българско гражданство и вече е наш сънародник.
Пътят на Емир/Emir'in Yolu
2013 - 2015 Кварталът на богатите/Medcezir - Яман Копер
2016 - 2017 Вътрешен човек/İçerde - Сарп Йълмаз
2018 - 2020 Защитникът/Muhafiz - Хакан Демир
2021 - Йешилчам/Yeşilçam – Семих Атеш
2021 - Обади се на мениджъра ми - гост атьор/играе себе си
2023 - Шивачът/Terzi - Пейями Докумаджи
2024 - Кюбра/Kübra – Гьокхан
2024 - Безмилостен /Gaddar - Дахан
2025 - Мечтата на Ешреф /Eşref Rüya - Ешреф Тек
2015 - Див мед/Delibal - Баръш Аяз
2021 - Хартиени Животи - Мехмет Али
2024г - Джентълмен - Сайгън

Сериалът „Eşref Rüya“ е подготвен да посрещне публиката на Kanal D. Улуч Байрактар е режисьор на проекта. Музиката е поверена на Айтекин Аташ. Поредицата, написана от Етем Йозашък и Локман Марал ще се срещне с публиката през новата 2025 година.

Историята на Ешреф и Нисан ще докосне сърцата на публиката, от една страна Ешреф и неговия мистериозен свят, от друга страна невинността на Нисан, която внезапно се озовава в този свят.
Ешреф беше тласнат в света на престъпността поради самотата да остане сирак в млада възраст и с годините той придоби идентичност, която доминира в престъпния свят. За него сираците са неговите братя и сестри, които той заменя с изгубеното си семейство... Това семейство обаче съществува в средата на престъпния свят. От една страна, Ешреф носи тежката отговорност да бъде ръководител на подземните организации, а от друга, неговото търсене на мир, който винаги е искал, никога не свършва. Нисан, която се появява неочаквано пред него ще го завлече в непредсказуем вихър.

Началото - Първата емблематична среща в хотела

- Няма нужда, мога да се справя.
- Тези хора са опасни.
- Ти им счупи носовете.
- Можем да се справим. Как се казваш?
- Нисан!
- Ешреф, радвам се да се запознаем.

Еп. 2 - Нисан пое рискове, за да защити Ешреф, и този момент задълбочи връзката им.
Еп. 3 - Въпреки близостта, която изпитваше с Ешреф, Нисан искаше да избяга от тъмнината, в която беше повлечена.
Еп. 4 - Ешреф рискува живота си за сестрата на Нисан и е ранен от ръката ѝ.
Еп. 5 - Нисан неочаквано завързва близки отношения с Ешреф, за да опази тайната си.
Еп. 6 - В момента, в който Ешреф каза, че в живота му няма място за любов, всичко се промени.
Еп. 7 - Ешреф се сбогува с Нисан, мислейки, че враговете му са му написали смъртната присъда.
Еп. 8 - Нисан изостави пътя към мечтите си, за да бъде с Ешреф.
Еп. 9 - Ешреф и Нисан се бореха заедно да се измъкнат от капана, в който попаднаха.
Еп. 10 - В момента, в който Ешреф научи Нисан как да държи пистолет, привличането между тях стана очевидно.
Еп. 11 - Нисан признава любовта си, Ешреф не успява да скрие чувствата си и любовта им излиза наяве.
Еп. 12 - Нисан предлага на Ешреф да оставят всичко и всички зад гърба си и да започнат нов живот заедно.
Еп. 13 - Ешреф отиде в затвора, за да защити Нисан, финалът на сезона остави дълбока следа в сърцата.

- Добре, ще си тръгна... Но искам да знам нещо.
- Какво?
- Защо не ме предаде? Защо не им каза какво знаеш?
- Ако ти кажа, ще си тръгнеш ли веднага?
- Обещавам.
- Защото те обичам...❤️🩹

- Да, но този път идваш с мен.
- Къде?
- Нямам представа…
- Виж, беше грешка.
- Знам, но красива грешка.

- Виж утре ще направиш крачка към съвсем различен живот и там няма място за мен.
-Тоест ще се забравим един друг ли?
- Научихме правилата на сираците от теб.
- Както казва татко Якуб: Няма да се влюбваш!
- Какво виждаш в това момиче?
- Рюя!
Танцовата сцена в последния епизод на сериала ''Eşref Rüya'' предизвика голям фурор в социалните мрежи, този момент събра милиони гледания и безброй ентусиазирани отзиви от зрителите.

- Почакай още малко ще намеря решение.
- Ела с мен! Да тръгваме, не отговаряй веднага, ще те чакам в парка до 10. Можем да имаме съвсем различен живот. Утре ще бъда там и ще те чакам!

- Братко Ешреф? Имам новини! Намерих Рюя! Намерих я!

Епизод 13
„Казвам се EŞREF TEK!“
(ФИНАЛ НА СЕЗОНА), където любовта , предателството и отмъщението се пресичат.

Ешреф: - Сираците! Махайте се! Вие сте всички, Ешреф е сам!

Какво ни очаква на финала?

РЕЖИСЬОР - Джан Улкай
СЦЕНАРИСТ - Кубилай Тат
Чаатай Улусой в главната роля ще играе агент на име ''Ферман''. Неговият спътник ''Афро'' ще бъде изигран от Ферит Кая, а ''Сайе'', мистериозна жена, която случайно се появи в живота му ще бъде изиграна от Елчин Сангу.
Известният актьор Баръш Фалай ще играе ролята на началника на "Kaртал", един от главните герои на филма.
Това ще отбележи събирането на Чаатай Улусой с колегата му от „Приливи“ Баръш Фалай след 10 години.
Във филма Елчин Сангу ще играе Сайе, мистериозен и хитър интригант, чиито пътища се пресичат с Ферман, чието минало е обвито в мистерия.
Филмът ще има динамични сцени, ръкопашен бой и престрелки.

Режисьор - Али Билгин
Сценаристи - Сия Калем, Билал Къврак
Във филма е използвана оригиналната композиция на Сезен Аксу.

Всичко е диво, всичко е тихо
''Исках да играя сложен образ и говорих с режисьора Али Бингин да направим филм. С разрешението на Керем Чатай започнахме подготовката за него отдавна.''
''Свирил съм на китара не и на барабани и бях притеснен дали ще се справя. Учителят ме успокои, че имам добър слух и ще успея.''

Участват:
Чаатай Улусой
Ерсин Араджъ
Емир Дорул
Продуцент - ОГМ Пикчърс
Сценарист - Ерджан Мехмет Ердем
Режисьор - Джан Улкай.
Жанр - Психологическа Драма
Когато миналото и настоящето се преплитат
Закупен и излъчен по платформата Нетфликс
Чаатай за най-добър филмов актьор, Джан Улкай за режисьор.
Филмът получава награда на публиката и журито през 2022 год. от Измирския кино фестивал. Чаатай печели награда за най -добър актьор. Сценаристът и режисьорът също са отличени с награди.

Участват още Шенай Гюлер , Хакан Биджичи, Назлъ Булум.
Продуцент - OGM Пикчърс
Режисьор - Онур Билгетай
Сценарии - Дениз Мандиолу
ЖАНР - Драма
Закупен и излъчен по цифровата платформа Нетфликс

(Първо място)
2011г. Най-добър дебют
2013г. Най-добър актьор
2013г. ТВ актьор на годината
2014г. Най-качествен актьор
2014г. Най-добър драматичен актьор
2014г. Най-добър драматичен актьор в сериал
2014г. Най-добър актьор
2014г. Най-добър актьор
2014г. Феномен на годината
2015г. Най-добър актьор
2015г. Най-добър драматичен актьор
2015г. Най-добър актьор
2015г. Най-добър актьор
2019г. Международна награда за звезда
2024г. Награда за най -добър актьор в ''Шивачът''

Той взе микрофона на трибуната и произнесе кратка реч на английски. Той благодари на всички и получи аплодисменти.

След края на поредицата актьорите тръгват по свой път, но в сърцата на публиката завинаги остават Femir - най-добрата двойка на турското кино.
Сериалът "Огледален свят" е сред десетте най-гледани турски телевизионни поредици и се превърна в истински хит в световен мащаб. Има един от най-високите телевизионни рейтинги в Турция, Румъния, България, Азербайджан, Иран, Пакистан, Афганистан и е първата турска телевизионна поредица, продадена на Индия.
Чаатай Улусой и Хазал Кая
Участват още: Юсуф Агюн, Джейда Атеш, Вахиде Перчин, Метин Чекмез, Уур Дениз, Баръш Калъч и други.
Режисьори - Мерве Гиргин, Баръш Йош
Сценаристи - Мелис Дживелек, Сърма Янък
Жанр - Драма
Канал - шоу тв
Сериалът се състои от два сезона.

Сценарист - Едже Йоренч
Музика - Тойгар Ъшъклъ
Жанр - Драма
Продуцент - Ай Япъм

Чаатай Улусой
Арас Булут Йенемли, Четин Текиндор, Уур Йюджел, Бенсу Сорал, Дамла Джолбай
Продуцент - Ай Япъм
Жанр - Екшън, Драма
Сценарий - Ертан Курталан
Топрак Караолу
Режисьор - Улуч Байрактар
Музика - Тойгар Ъшъклъ
Излъчен по Show TV един сезон от 39 епизода.

Режисьор Джан Евернол, Умут Арал и всепризнатия оператор Гьокхан Тириаки.
Премиерата на сезон 1 е през 2018 г. След успеха и интереса Нетфликс - Турция заснемат още три сезона на фантастиката.
Именно тази страст и устрем означаваха, че той беше лесен избор за първите награди на GQ в Близкия изток.

Сериалът се състои от два сезона. Главните роли се изпълняват от Чаатай Улусой, Афра Сарачолу и Селин Шекерджи.

"Шивачът" разказва историята на Пейями млад и известен шивач, който е наследил таланта и успешния си бизнес от дядо си. Със смъртта на дядо си Пейями поставя най-голямата си тайна, психично болния си баща, в сърцевината на живота си в Истанбул и сега трябва да се грижи за него, без нито една душа да разбере истината. Есвет, докато бяга от насилствена връзка и крие собствената си мистерия се озовава в центъра на тайната на Пейями. Дори Димитрии най-добрият му приятел не знае за съществуването на Мустафа, вярвайки на семейните предания, че родителите му са загинали при злополука.
Чаатай Улусой
Салих Бадемджи
Шифанур Гюл
Продуцент - OGM Pictures
Режисьор – Джем Карджъ
Сценаристи - Рана Маматиолу и Бекир Баран Саткъ
Жанр - психо драма

В центъра на събитията е млад мъж на име Гьокхан Шахинолу. Работи в производствен цех и се отдава изцяло на задълженията си. Младежът е регистриран във виртуален сайт за запознанства и всичко започва да се преобръща в момента, в който получава съобщение от определен получател със странен псевдоним. Неизвестният адресант твърди '' Ти си различен''. Съобщенията все повече зачестяват . В резултат на това той започва да се чуди кой е този човек, който знае всичките му тайни? Осъзнавайки, че Кюбра има свръхестествени сили, Гьокхан тръгва на опасно пътешествие.
Чаатай Улусой и Аслъхан Малбора.
Участват Още - Айтак Шаян, Ахсен Ероглу , Незан Кесал , Мехмет Мюмтаз Тайлан
Продуцент - OGM Пикчърс и закупен и излъчен по Нетфликс.
Режисьори - братя Тайлан
Сценаристи - Рана Маматлиоолу, Бекир Баран Саткъ, Мурат Уюркулак.
ЖАНР - Мистерия, Драма.
Сериалът е адаптация на едноименния роман на писателя Афшин Кум.

Продуцентска компания: "Ay Yapım" От създателите на хитовият проект ''İçerde'' - ''Вътре''.
Дахан е войник, служещ на Изток. Той е далеч от родния си град от две години... Връща се в отпуск, за да се възстанови след някои травматични събития, които е преживял. Когато се озовава в своя квартал, той не може да намери нищо, както го е оставил.Отчуждената му приятелка Айдан е изчезнала. Двамата имат толкова страстна любов, че дори когато са разделени, продължават да мислят един за друг. Това, че не може да я намери е много изтощително за Дахан.
В Главните роли:
Чаатай Улусой, Сюмейе Айдоан, Онур Сайлак
Участват още - Уур Йелдаръм, Алпер Чанкая, Ердал Йозячълар, Айтак Шаян, Фатих Берк Шахин, Неслихан Йелдан, Хакан Сюлънмаш и Лачин Джейлян.
Сериал, който се гледа без дъх с екшън сцените си.
Продуценската копания Ай Япъм получи правата върху рок песента на сериала изпълнена от Екрин Корай.
Режисьор - Синан Йозтюрк
Оператор - Толга Кутлуай
Сценарист - Хюрер Ебеолу
Жанр - екшън драма
Канал NOW TV - един сезон от 20 епизода.
Посланието на сериала: ''Аз не бях жесток, средата ми беше лоша"

Тема 17 Тема 18 Тема 19 Тема 20 Тема 21

ДОБРЕ ДОШЛИ В ТЕМАТА.
Приятни емоции с красивата ни тиха лудост