Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 58 600
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Bochinka, трябвало е веднага да получиш снимки, обади се и кажи, че нямаш и би трябвало да ти пратят. Сигридов изпраща веднага след прегледа, специално питах. За другото не мога да коментирам.
Аз имам час за ФМ при него след 2 седмици и обмислям да го отменя, все още се колебая.

Иначе аз все забравям да питам - някоя от вас говорила ли е с него за ваксината срещу Ковид и какво му е мнението?

# 61
И аз имам час за 29г.с., за да ми направи някакво изследване за скъсяване на шийката заради уреоплазмата. Правих си изследване в Токуда миналата седмица излезе отрицателно. Явно там приемат друго число за над норма за тази инфекция. Та часа ми се обезсмисля като цяло. Иска ми се май да ходя на преглед и да ми обясняват повече за бебето кое какво поне да се изкефя, явно то си е добре. Рита доста.

# 62
  • София
Момичета, не искам да правя реклама, но като препатил пациент откакто ходя при Чучумишев всеки преглед е по 1 час и е като ФМ. Всичко обяснява и ако искате нещо по-конкретно да разгледате на бебето просто му казвате и той ви го показва. Била съм и при Сигридов, и определено го харесвам заради неговата авангардност но моят лекар се оказа Чучумишев. Говорила съм и с негови пациентки от Малинов и те много съжаляват че се е преместил, защото в Малинов цените са били наполовина по-ниски. И сега идват в клиниката на Сигридов само заради Чучумишев.

# 63
Да споделя и аз, че от първия си преглед с д-р Чучумишев си тръгнах много доволна и значително по-спокойна, защото ми отдели наистина близо час, прегледа ме много обстойно и ми даде отговори на много въпроси вкл. какво мога да очаквам като рискове и възможности за добро развитие на нещата. За мен това беше много важно, защото неведението, в което бях повече от седмица, доведе до огромно напрежение и страх, сега поне съм наясно как стоят нещата. Беше любезен и внимателен.

# 64
Здравейте! Тези от вас, които са бременни и се преглеждат при д-р Сигридов, знаете ши какво е мнението му за пренаталния днк тест, дали го препоръчва и кога?

# 65
  • София
При мен след първото посещение в 12 г.с. като излезе резултата от БХС ми се обадиха от клиниката да ми съобщят резултата и тъй като излизах във висок риск, заради възрастта, ми препоръчаха да направя в Бодимед генетичен Вераджийн тест. Не зная дали се препоръчва за всички бременни.

# 66
  • Тук и сега
Здравейте, а има ли гинекологичен преглед или се фокусира прегледа само с резултатите?
Аз лично съм ходила при Ковачев за разчитане на изследвания и беше 80лв

# 67
Здравейте, а има ли гинекологичен преглед или се фокусира прегледа само с резултатите?
Цитат на: MaDu
link=topic=1334882.msg42894040#msg42894040 date=1621953262
Няма гинекологичен преглед , само разчита резултатите.

# 68
Здравейте, искам да изкажа огромното си възхищение от д-р Чучумишев. Имах два прегледа при него - единя БХС. Изключително подробен, обяснява и показва всичко. Изслушва и отговаря на всички въпроси. Препоръчвам с две ръце.

# 69
При мен на 1ва фетална морфология д-р Сигридов забеляза хипопластична назална кост (което е един от признаците на синдром на Даун) и ме посъветва да направя пренатален тест в бодимед. Правих верасити теста за трите тризомии и излезе отрицателен резултат за Даун Hands Pray Мисля, че препоръчва такива тестове, когато има някакви съмнения.
Здравейте! Тези от вас, които са бременни и се преглеждат при д-р Сигридов, знаете ши какво е мнението му за пренаталния днк тест, дали го препоръчва и кога?

# 70
Сигридов препоръчва тест само, ако има нужда. На мен не ми препоръча да правя, но аз въпреки това си пуснах и не съжалявам.
Каза ми, че ако риска ми при БХС е под 1:1000, ще има препоръка за тест. Моят беше над 1:3000 и нямаше такава.

При д-р Чучумишев бях в началото на бремеността си още докато работеше в Малинов. Доволна съм от него, много спокоен и дори в ранната седмица, която ме преглеждаше, беше по-обстоен от обичайното. Ако не се беше преместил, вероятно щях да го посещавам понякога (удобна ми е локацията в Малинов) Но определено имам много добри впечатления от него!

# 71
Не, не ме е преглеждал. Само резултатите гледа и допълни добавките, които пия

# 72
Дами, знаете ли какви са препоръчителните стойности на витамин Б6 ?

# 73
Някой коментирал ли е с д-р Сигридов как и кои храни влияят на кръвосъсирването?
Например да се наблегне на някои храни или да се изключат други.
Например, четох че копривата сгъстява много кръвта и трябва да се избягва, а доматения сок я разрежда. Но ми е интересно неговото мнение.

# 74
Здравейте,момичета! Имам въпрос относно доктор Ковачев,колебая се дали да правя хистероскопия при него или д-р Калчев.Прочетох предната тема,но за себе си отговор неможах да намеря.Калчев не съм срещала  досега,а Ковачев срещнах преди дни по повод разчитане на изследвания,предписани от Сигридов през март. Със смесени чувства съм по повод Ковачев. Обърна ми внимание,обясни ми всяка малка подробност покрай резултатите от излседванията на Сигридов,но когато стана дума за хистерото и как се прави подготовка спомена пиенето на противозачатични и спирането на Аспирина,който приемам. Казах му,че са ми забранени( Фактор 5 Лайден хетеро, Фактор 2 Протромбин хетеро, ФАктор 13 хетеро, АСЕ хомозигот, Пай хетеро ,МТХФР хетеро),помолих го да погледне мутациите ми-нямало да има проблем каза. Питах за някакво разреждане на кръвта в такъв случай,след като без противозачатъчни не може,пак нямало нужда,била съм на 37,не на 45,че да направя тромб за толкова кратко време. Не съм от София  и имах само един следобед да реша какво да правя преди да си тръгна. Вдигнах си д-то и отидох при доц. Русев без час,той ми изготви план как да разреждам кръвта,успокоих се. Но съмнението за Ковачев си остана въпреки приветливото му и позитивно отношение. АКо някоя е правила хистеро при Ковачев,ще съм благодарна за мнение. За Калчев  вече прочтох,че е добър в тази област.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 15:12 от G3ri123

Общи условия

Активация на акаунт