Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 58 608
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,момичета! Имам въпрос относно доктор Ковачев,колебая се дали да правя хистероскопия при него или д-р Калчев.Прочетох предната тема,но за себе си отговор неможах да намеря.Калчев не съм срещала  досега,а Ковачев срещнах преди дни по повод разчитане на изследвания,предписани от Сигридов през март. Със смесени чувства съм по повод Ковачев. Обърна ми внимание,обясни ми всяка малка подробност покрай резултатите от излседванията на Сигридов,но когато стана дума за хистерото и как се прави подготовка спомена пиенето на противозачатични и спирането на Аспирина,който приемам. Казах му,че са ми забранени( Фактор 5 Лайден хетеро, Фактор 2 Протромбин хетеро, ФАктор 13 хетеро, АСЕ хомозигот, Пай хетеро ,МТХФР хетеро),помолих го да погледне мутациите ми-нямало да има проблем каза. Питах за някакво разреждане на кръвта в такъв случай,след като без противозачатъчни не може,пак нямало нужда,била съм на 37,не на 45,че да направя тромб за толкова кратко време. Не съм от София  и имах само един следобед да реша какво да правя преди да си тръгна. Вдигнах си д-то и отидох при доц. Русев без час,той ми изготви план как да разреждам кръвта,успокоих се. Но съмнението за Ковачев си остана въпреки приветливото му и позитивно отношение. АКо някоя е правила хистеро при Ковачев,ще съм благодарна за мнение. За Калчев  вече прочтох,че е добър в тази област.
За подготовка за хистеро при д-р Калчев също се пият противозачатъчни по схема. Те ти казват от кога до кога се пият, по-малко от блистер е. Не мисля, че ще имате проблем. Иначе за хистерото д-р Ковачев не мога да кажа нищо. Аз определено не го харесвам, не е моят лекар. Д-р Калчев е друга бира, както се казва. След моето хистеро при Калчев, което мина много добре, въпреки многото сраствания, едно момиче ми писа на лични, че е правила биопсия при Ковачев и че доста я боляло.
Дано се намерят тук момичета, които да споделят реално впечатленията си от хистероскопията при д-р Ковачев.

# 76
Аз имам две хистеро при други лекари и двата пъти без противозачатъчни. Прави се след цикъл. При мен офис хистерото беше без упойка- леко неприятно, но да гледаш и стресът ... не виждам смисъл. Особено , ако се очаква нещо да се прави... Има и други добри лекари освен тези .. И все пак Калчев е човек с опит , ако имаш избор/време - Калчев.
Има жени с тежки тромбофилии , не знаят за тях и са раждали и операции и нямат проблеми. Ако нямаш досега някакви оплаквания , не очаквай за 7 -10 дни нещо да се случи. По-скоро са казали да ги пиеш хапчетата , заради бременност.
А ако Русев ти го е казал .. Аз го харесвам , но за някои неща не му вярвам. С тези мутации си задължително за хематолог.
На мен за леки мутации Русев ми е казвал аспирин до живот, други лекари не биха го потвърдили. Родих без аспирини, а клексан от 6-та седмица. Но ти си с доста мутации, съветвам те да посетиш проф. Ива Паскалева.

# 77
Благодаря ви за отговорите,Санса и Пинк Дриймс! Била съм и при Паскалева,и при Конова,и при Лисичков.  Имам мнение за проблема от всички тях.Всички са ми казвали много да внимавам в хормоналните препарати,най-вече противозачатъчните да ги забравя. Но за този конкретен следобед,в рамките на 2 часа до края на работния ден, не знаех дали Паскалева ще ме приеме,а знаех че Русев има шанс да ме види ,дори и без преглед,а спешно ми трябваше отговор. Най-вероятно ще избера Калчев. Simple Smile

# 78
Здравейте, дами! Аз да ви попитам , някоя от вас имала ли е болки високо в гърба (където са ребрата) , продължава и към гърдите, днес както си вървях и изведнъж ме заболя . Не знам дали е нормално и на какво може да се дължи?  В 19г.с съм.

# 79
Здравейте, бях пациентка на др.Калчев,сега съм в 9г.с и съм пациент на др. Чучумишев, имам час чак за 21. 06 за биохимичен скрининг, в последствие ми излезна резултат от изследване на придобита тромбофилия, хомозиготен носител на PAI 4G/4G..
Опитах се да се свържа с доктор Чучумишев,но е отпуск..
Следователно няма кой да ми назначи някаква евентуална терапия, а много се притеснявам да не стане късно докато доктора се върне..
Чудя се Калчев ли да търся, какво да правя...

# 80
Да, обади се на Цвети, да обясни на док какви са ти резултатите и сигурно ще те викнат на преглед. Калчев ли те насочи към Чучумишев?

# 81
Да, Калчев ми установи бременността, назначи ми изледвания и каза оттук нататък да се насоча към др Чучумишев.. Само на 1преглед съм ходила при него в 8г.с, обстоен преглед беше, обърна внимание на кръвътока, каза ми, ако имам някакви притиснения да го търся на телефон, сега от вчера му е изключен.. От регитратурата ми казват да пиша на имейл адреса на Мц сигридов и когато имат време ще го погледне някой, което въобще не ми е обещаващо..

# 82
Щом е видял кръвотока преди 1 седмица това е поне малко успокояващо, но според мен се свържи с Калчев. Ако нямаш тел на Цвети ще ти го дам на ЛС.

# 83
Ако си само с Пай няма да ти назначат терапия като цяло ! Не знам дали си пускала и Фактор 13 и Асе ! които в комбинация засилват Пай , но ако си и резултата е само по пай , не се назначава терапия .

# 84
  • София
Хм,  а от регистратура казаха ли до кога е в отпуск Чучумишев?

# 85
Хм,  а от регистратура казаха ли до кога е в отпуск Чучумишев?
Само тази седмица

# 86
  • София
Kal, мисля си, че щом Чучумишев е направил доплер и е проследил кръвотока на артериите поне на ултразвук значи няма отклонения за момента. Не се притеснявай.

# 87
Щом е видял кръвотока преди 1 седмица това е поне малко успокояващо, но според мен се свържи с Калчев. Ако нямаш тел на Цвети ще ти го дам на ЛС.
Ще ми дадеш ли все пак номера, ако е удобно?

# 88
Здравейте, бях пациентка на др.Калчев,сега съм в 9г.с и съм пациент на др. Чучумишев, имам час чак за 21. 06 за биохимичен скрининг, в последствие ми излезна резултат от изследване на придобита тромбофилия, хомозиготен носител на PAI 4G/4G..
Опитах се да се свържа с доктор Чучумишев,но е отпуск..
Следователно няма кой да ми назначи някаква евентуална терапия, а много се притеснявам да не стане късно докато доктора се върне..
Чудя се Калчев ли да търся, какво да правя...

Здравей, отскоро съм пациентка на д-р Калчев, все още не съм бременна, и аз съм хомозигот PAI 4G/4G, и според него няма да ми е нужна терапия при бременност, но ако д-р Чучумишев е отпуск,  го изчакай седмица, или пиши на д-р Калчев, отговаря бързо на мейл.  И бъди спокойна 🙂

# 89
  • София
Не се притеснявайте. Аз съм хомозигот за тромбофилия и имам още няколко мутации, но не ми включиха терапия в началото на бременността. Следяха през 2-3 седмици кр.картина, тромбоцити, показателите на съсирване - Д димери, аптт и когато започнаха да се покачват в 4ти месец ми включиха инжекции Клексан 0.4.

Общи условия

Активация на акаунт