Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 736
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И аз съм Уника, уж широк пакет, пък нямало за бременност... Поне лесно минавам при ендокринолог и очен лекар, например.

Офтопик малко - д-р Калчев е споделил във Фб логото на клиниката си и че записват за септември.
Ми аз щракнах да видите за какво нищо става дума,това мисля че им е най-големия пакет на
Униката.Оказа се че ми влизат и БХС и фетална и ехокардиография,ама с тоя обхват направо се подиграват 😂 То една фетална и един ехографски преглед и пакета свършва ...
живи и здрави да сме,за да можем да си ги самофинансираме,иначе тежко ни и горко на тези с проблемите.

# 691
И аз съм към Уника. Покриват ми 500лв. за следене на бременност и 1000лв. за раждане.

# 692
  • София
И аз съм към Уника. Покриват ми 500лв. за следене на бременност и 1000лв. за раждане.
Това в подлимита ли ти го пише?

# 693
Да, аз родих април и двете суми ми ги изплатиха вече.

# 694
Аз съм към ДЗИ и се правят на луди. Нищо от прегледите и изследванията не покриват (за небременни!). Дори кръвните и хормоните, защото изкараха че е клауза от договора, свързана със стерилитет и репродуктивни проблеми..

Скоро сменям фирмата и ще съм към Уника и се надявах там да е по-добре...

# 695
Момичета, това, което се включва в пакетите по допълнително здравно, обичайно се договаря между конкретната фирма и застраховател. При едни може да има повече покриващи се услуги и по-големи лимити, при други може да са по-малко. Всичко зависи от цената, която може да си позволи съответния работодател.
Отделно от това всеки застраховател има изключения, които не се покриват.

# 696
Какво казваше д-р Сигридов за маточните артерии, колкото по-близо до 0 е стойността от измерването, толкова по-'отворена' ли е? За около 1 ми беше казвано, че е 'претворена', пък сега е под 1 и не ми казаха, че е проблем.

# 697
  • София
Какво казваше д-р Сигридов за маточните артерии, колкото по-близо до 0 е стойността от измерването, толкова по-'отворена' ли е? За около 1 ми беше казвано, че е 'претворена', пък сега е под 1 и не ми казаха, че е проблем.
Пулсативният индекс (PI) и индексът на резистентност (RI) имат различни референтни стойности за различните срокове на бременността. Индекс, който е отличен за началото, след няколко седмици може да е вече твърде висок. Като цяло, колкото по-ниски са стойностите, толкова по-добър е кръвотокът. Ако в листа с резултатите от доплера използват софтуера, който изобразява стойността като точка върху отсечка, идеалният вариант е точката да е близо до началото (левия край) на отсечката, може да е дори леко вляво от него и не е проблем.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 23:10 от hatred

# 698
Здравейте, какви витамини приемате след раждането ? Simple Smile

# 699
  • София
И мен ме интересува, имам още доста останали от бременността, днес пуснах една кр.картина, интересно ми е какви са ми показателите като излезе  за да знам какво да вземам. Иначе на пазара има доста формули за кърмачки с калций, вит.Д и др.

# 700
Здравейте, бременна съм в 36г.с. Вече и си пуснаха сега коагулация. Някой, ако е наясно дали може да ми съдейства в разчитането на лични. Благодаря предварително.

# 701
Някой може ли да ми каже коя лаборатория на Бодимед се води централна? На Бузлуджа или на Позитано? Искам резултатите ми да са говоти до час-два и ми казаха, че само в централната щели да станат, на други места зависели от куриер 🙄

# 702
ба м в цениралната не стават за час два! Ходила съм стотици пъти . В токуда само стават за 3 часа това е най бързата лаборатория

# 703
Някой може ли да ми каже коя лаборатория на Бодимед се води централна? На Бузлуджа или на Позитано? Искам резултатите ми да са говоти до час-два и ми казаха, че само в централната щели да станат, на други места зависели от куриер 🙄

На Позитано ме пращаше Ковачев мен.

# 704
На Бузлуджа ил е централната.

Общи условия

Активация на акаунт