Д-р Иван Сигридов - Тема 5

• 57 735
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Сигридов лично не прави хистероскопии. Можеш да си направиш операцията в друга клиника а да се върнеш при Сигридов само за хранителните добавки. Не се оставяй да те прехвърли към екипа му, защото той не е на ниво.

Да, да, аз имах предвид в клиниката му!

Калчев вече го няма!

Интересното е, че небременна да се добера до Сигридов - ще е почти невъзможно!

Истината е, че на 39 г. това /дай Боже/ ще ми е първа бременност и искам да се подготвя, за да намаля риска от увреждане на плода или от декомпенсиране на системи и органи!
Това, че си на 39 нищо не значи. Зависи организмът ти как е и колко си здрава. Важно е да уцелиш здрава яйцеклетка/ембрион- с възрастта качеството  се влошава. И Сигридов нищо не може да направи за това. Виж си витамините, добро хранене и не си мисли , че нещо ще стане. Около мен няколко приятелки си раждат нормално без проблеми и никой не е чувал за Сигридов или да си измисля проблеми и са имали леки бременности и нормални бебета.
Аз според Сигридов щях да развия прееклампсия при бременност. Ами имах супер лека бременност! Като си имам проблеми с щит. жлеза и повечко килограми, няколко аборта и успешна бременност на 38/39г.  При повечето жени няма сериозни проблеми , не се настройвайте сами , че ще има.

Благодаря ви!

Аз съм с Хашимото, старая се да го контролирам, спортувам, храня се умерено и здравословно ( то е малко относително това), нормални килограми съм, но постоянно чувам от приятелки и близки, как трябва да хвана “последен влак”, как всичко приключва! Аз знам, че не съм първа младост🤣!

Не знам, но някак се надявам на компетентност от лекар, за да имам едно здраво дете и аз да успея да го износя качествено!

Струва ми се, че са необходими екстра усилия от моя страна, за да имам бебче!

Благодаря, че споделяте своят опит, обещавам, когато започна всичко и аз да ви бъда полезна!

# 676
  • София
Здравейте, момичета! Не открих по-подходяща тема, за да задам въпроса си…
След направена ТВЛ от д-р Калчев преди 3 години, с корекция и на седловидна матка, родих безпроблемно! След раждането обаче, докторката ми каза, че съм имала седловидна матка, от което малко се шокирах! Нали уж я бяхме “коригирали”…
Тъй като сега започнахме опити за второ детенце, като от първия път се получи, но за жалост за кратко…:( …. , започвам да се притснявам да не би това да е причината за биохимичната ми бременност.. Има ли някоя от вас с коригирана матка, на която след това са ѝ установили отново, че е седловидна?
Допускам, че биохимичната бременност се е получила и от това, че не съм правила вливки, защото преди първата бремнност пусках имунологични изследвания и се оказа, че ще се наложат. Сега ще ходя отново да пусна, за да видим дали има нужда отново да вливам. Но все пак ми се иска да изключа възможността да не е отстранен проблема с матката ми.
Имате ли представа къде се мести д-р Калчев и как вървят часовете му? Знам, че се чака доста…

# 677
Има номер, от утре може да позвъните и питайте къде ще работи вече и за час. 0878944055

# 678
  • sofia
Здравейте,
В първи триместър съм, предстои ми първи скрининг в мц Сигридов. Не ми стана ясно като запазвах час дали изследването освен кръвното изследване включва и ехографски преглед, обаче.
Също, имам допълнително здравно осигуряване и пропуснах да попитам дали мога да го ползвам.

# 679
Скрининга си е комбинация от ехограф и кръв разбирасе! Като цяло доп здравно не плащат скрининговите изследвания. Но вие може да се пробвате като вземете фактура . Това няма отношение към центъра

# 680
Обадете се при застрахователя и питайте какво Ви покриват. Обикновенно за бременни няма ограничения, ако Ви е добър пакета и си вземете фактура от МЦ.

Здравейте,
В първи триместър съм, предстои ми първи скрининг в мц Сигридов. Не ми стана ясно като запазвах час дали изследването освен кръвното изследване включва и ехографски преглед, обаче.
Също, имам допълнително здравно осигуряване и пропуснах да попитам дали мога да го ползвам.

# 681
Къде другаде преглежда др. Ковачев. Има ли му някой кординатите?

# 682
Абе нее като да няма Simple Smile Аз съм на евроинс с ултра мега супер премиум пакет и не се покриват тия неща освен обичайни прегледи и раждане . Даже по назначение на АГ не ми покриха още два гена тромбофилия, и нац простото Анти Ха изследване.
Обадете се при застрахователя и питайте какво Ви покриват. Обикновенно за бременни няма ограничения, ако Ви е добър пакета и си вземете фактура от МЦ.

Здравейте,

# 683
Е разни специфични изследвания от сорта на ДНК-тата и може би тромбофилийте или имунологии не ги покриват. Но и аз съм правила повечето преди бременностите. Но прегледи и изследвания по време на бременност вече трета не са ми отказвали. Дори и тези за вирусите и анти Ха

Абе нее като да няма Simple Smile Аз съм на евроинс с ултра мега супер премиум пакет и не се покриват тия неща освен обичайни прегледи и раждане . Даже по назначение на АГ не ми покриха още два гена тромбофилия, и нац простото Анти Ха изследване.

Здравейте,

# 684
Е преглед не отказват аз говоря за скрининги и морфологии Simple Smile Ама не пречи да се пробва .просто вмятам че това няма общо с центъра

# 685
Аз под прегледи имах предвид точно скрининги и морфологии, защото то при Сигридов няма други прегледи. Но нека пита самия застраховател. Има такива, които поемат само платена ЖК и нищо друго. Завивиси си от пакета и може би и застрахователя.

Е преглед не отказват аз говоря за скрининги и морфологии Simple Smile Ама не пречи да се пробва .просто вмятам че това няма общо с центъра

# 686
  • sofia
Благодаря ви! Simple Smile

# 687
Здравейте, като чета коментарите в групата малко се обърквам. Понеже съм още доста невежа  изследванията ще споделя моята история и бих искала някой със сходните проблеми да сподели какво още е изследвал и как е процедирал при забременяване. На 24 години съм и имам 3 спонтанни аборта.
Първия беше в 7 г.с, прокървих и загубих плода. Тогава нищо не съм излседвала. Втория беше в 8г.с след установен пулс на следващия преглед не се видя сърдечна дейност и ме кюретираха. Третия беше пак в 6 но тогава точно като съм забременяла се разболях от ковид и изпих доста лекарства, включително и инвермектин. Плода спря да се развива и сама се изчистих. Правих хистероскопия и биопсия в МЦ Сигридов, отстраниха ми сраствания в матката и се видя възпаление което сега ще лекувам с впръсквания на антибиотик в матката. Изследвала съм витамините назначение от др сигридов, фертилити тест, тромбофилии НК клетки и цветна снимка. Притеснявам се защото когато попитах др Ковачев при евентуална бременност какво ще правим, ьа да не се стигне отново до загуба ми отговори че се надяваме сега всичко да е наред и ако пак стане ще търсим по-сериозен проблем. Прикачам и изследванията.[/img][/img][/img][/img][/img][/img]

# 688
  • София

Здравейте,
Вижте си лимита,аз съм с един от най-високите на Уника и за бременност имам смехотворния лимит от 400 лв (включва и фетална морфология) на фона на 700 лв дентално ...
За раждания и.т.н. не знам какво поемат,защото като бях бременна със сина ми ,нямах допълнително здравно

# 689
И аз съм Уника, уж широк пакет, пък нямало за бременност... Поне лесно минавам при ендокринолог и очен лекар, например.

Офтопик малко - д-р Калчев е споделил във Фб логото на клиниката си и че записват за септември.

Общи условия

Активация на акаунт