Любители на котки - Тема 159

• 33 849
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
djasra, спокойно! Не си се заразила! Ако мислиш, че не сме се гушкали с Мацо ... А и децата бяха на 4 и 8 г. Непрекъснато им беше в ръцете. Никой не се зарази. Но непременно отново дай хапче. Мисля, че тенията се развива по-бавно и трябваше на 30 дни да се дава. Но по-добре прочети, че може и да не помня.
Давах и десетина дни след това хапче. И на тримката.
Но това достатъчно ли е?

Ами тази ушна краста. Младежът много си чеше ушичките. И мацките се чешат, но той много повече. Преди да го заведа вкъщи, го водих при вет - накапаха го, чистиха му ушичките, промиваха, гледаха и материал под микроскоп... Но май не е решен проблемът. В периода 25-30 май трябва да сме пак в клиниката за втора ваксина. Според вас да изчакам ли или сме спешно за преглед?

# 136
Как така без целувки!!!!
Че ние ако не се целунем тя не яде и не спи!
А висша форма на любов е да ме преближе!

Я моля Simple Smile

Ей тая тема се пълни Като....

Ето една Джуджи ПРЕДИ да влезе и в кутията на резачката!

# 137
  • София
djasra, 10 дни са за глисти. Те се развиват по-бързо от тениите. Ще трябва пак да дадеш заради тенията.

Ушната краста е много упорита! Не съм предполагала, че е толкова разпространена. Sad Аз все още не съм напълно убедена, че сме я преборили. Все още се почесват по малко. Но реших, че твърде много отрови им се насъбраха и спрях. Докторите казаха, че Преслава няма, но тя е само "представителна извадка". Joy  Надявам се и другите да нямат. Simple Smile

# 138
Не знам защо с превръзка, залепия я и каза 10 дни, но тя не спря да се дръгне

# 139
  • на брега на морето
Как така без целувки!!!!
При мисълта да ме спипат вътрешни паразити направо изтръпвам. Дъщеря ми обаче може да пие от чаша, от която котките са близкали вода. Мен не ме е гнус, но чак толкова не си затварям очите.

# 140
Аз, откакто се помня, съм имала контакт с котки. Като дете дворните на баба ми никога не са били обезпаразитявани. Пипала съм и улични. Правила съм изследвания за паразити заради здравна книжка, нищо не съм имала. Като забременях, при нас имаше към 25 котки, домашните и още двайсетина по двора и в коткарника. Аз чистех тоалетните на домашните котки. Толкова много котки съм пипала през живота си, че мислех, че поне токсоплазмоза няма начин да не съм пипнала. Оказа се, че никога не съм се заразявала, при толкова много котки ми бяха отрицателни и игг, и игм. Важното е ръцете да се мият, да не пипаш с мръсни ръце нещо, което вкарваш в устата.

# 141
Между другото аз не съм от гнусливите хора ама само при мисълта котка да ми пие от чашата и ми се обръща всичко. Да минат през масата е абсурдно, за щастие, ама на баща ми котарака съм го засичала седнал до чашата ми и после я мия неколкократно ...
МП целува котките по главите, по гърба, корема ... Аз само по носа, защото космите са минималистични. На други места ми изглежда ужасно.
Интересното е, че като малка си целувах спокойно и уличните, а тогавашните ни котки си излизаха и не са били обезпаразитявани. Май де. Та явно с времето съм се променила.

# 142
  • Бургас
Токсоплазмоза съм карала.
Кога,къде,не се знае.
Утре ще ходя за таблетка цестал коте или нещо такова...
Или просто ще идем на друг вет.
Паста в устата не искам да му слагат.
Първо я дозират колкото изстискат и второ...от една и съща тубичка пъхат в устите на всички котенца...

# 143
Моята мишонка се търкаля по масата за хранене, "убива" покривки и се гали в тенджери. Косми навсякъде. Вчера изхабих 2 рокли за чистене на козинка от възглавницата ми.

Не казвам, че тая свободия е правилна, но при мен е така и нямам паразити или заразни болести.

Консумацията на месо, яйца и млечни храни, също е начин да се заразим.
Всички селяни гледащи животни, ако ще и едно животно да имат - са изложени на потенциални зарази. Дори кокошки да имаш, което е най-масовото.

И веганите не са предпазени, ако не си измият зеленчуците добре.

Паразити и зарази дебнат отвсякъде 💩💀

# 144
  • София
On a side note, децата с глисти никога не развиват алергии. Не е майтап.

# 145
Намесвам се в разговора. Оказах се заразена с токсоплазмоза бременна с второто ми дете. Без да съм пипала котки от години.  Та заразата не е длъжно да е от тях. Слава Богу всичко с мина. Младежът вече е на шест.
А сега да се представя. Чета ви от известно време. След две седмици очакваме новият член на семейството ни - мъж, британец.  Надявам се бързо да свикне с нас.

# 146
On a side note, децата с глисти никога не развиват алергии. Не е майтап.

Интересно. Сигурно организмът е зает да попълва дефицитите, възникнали вследствие на глиста и имунната система работи усилено.
Не е хубаво да имаме гадове в себе си. Има си начини за пречистване, няма да ги пиша, защото не съм лекар, който иска ще се поинтересува.

# 147
  • Между гори и планини
Мъжът ви е хващал глисти като е живял и работил в Африка,  хем работеше в американското посолство . От храната, или водата. Не от котки и кучета. Да не говорим,  че приятелка пак в Африка за 2-3 години,  три пъти се разболя от малария. Така че - добра хигиена и периодично капки на котките.
Аз имам кокошки,  като правя майонеза е само с яйце снесено в същия ден.

# 148
  • София
Паста в устата не искам да му слагат.
Първо я дозират колкото изстискат и второ...от една и съща тубичка пъхат в устите на всички котенца...

???
Къде си водите котето на ветеринар?!
Това звучи малоумно...

На моето коте, когато беше бебе  противопаразитната пастичка я дозираха в спринцовка (от най- прецизните, за инсулин- с точност 0.01 мл). Дадоха ми и втора доза за след 10- 14 дни (затворена с тапичка).  По същия начин и нещо прозрачно за външно обезпаразитяване.
Не, не, няма начин това да е истина просто... "Първо я дозират колкото изстискат и второ...от една и съща тубичка пъхат в устите на всички котенца."

Преди години (миналия век), любимото ми коте Боби се натрови с препарат за кучета (имахме и куче) и изкара тении.
Бързо го налях с активен въглен, увих го да му е топло и хукнах към денонощната аптека. Казаха ми, че няма какво друго да се направи (котето оцеля). Питах за децата (бяха малки тогава), казаха, че хора не се заразяват с котешките паразити.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 23:25 от AnyHr

# 149
И аз искам да знам в коя клиника дозират 'на око от тубичка'. Ако е вярно следва да се подаде сигнал срещу конкретен ветеринар, защото това е безотговорно и може да е животозастрашаващо!

Общи условия

Активация на акаунт