Любители на котки - Тема 159

• 33 897
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
# 166
Поражения имаш ли?Joy

# 167
  • Пловдив
Благодаря на всички за съветите, ще я оставим в нейните скривалища и няма да я закачаме, има играчки, водичка, храна, тоалетна, ще видим дали ще ни възприеме.
Въпреки, че съм гледала котка за мен сега положението е ново, тъй като вече идва коте с формиран характер.

# 168
Аа, не. Той обича да се къпе И вода пи, даже. Малко протестира, че първо беше по-топла водата. Все пак съм бърза, не си играя с късмета 😊

# 169
С Топче беше лесно, но не мога да си представя да къпем Ушатото, абсурд.

# 170
Аз започнах още в началото. Като с Фин. Смята го за част от живота😊

# 171
При нас нямаше как, много стресиран дойде, писала съм, трудно беше и за нас и за него.

# 172
  • на брега на морето
Благодаря на всички за съветите, ще я оставим в нейните скривалища и няма да я закачаме, има играчки, водичка, храна, тоалетна, ще видим дали ще ни възприеме.
Ще ви възприеме; ако може дори не ходете близо до скривалищата. Нека вижда краката ви, да чува гласовете ви, но да е спокойна сама.
Колкото до характера - не го мисли. Не го познаваш, а и се променя с времето. Поне при нашите две котки се получи така - станаха по-готини, особено нервозната Рафаела.

# 173
  • София
Алиса, Пухчо не излезе три дни от под дивана, а хем беше бебе. На 4я излезе и ни огледа и започна да се храни. Не беше нито пил вода, нито се беше хранил.Направо ни побърка. Дайте му време, ще свикне.

# 174
Ушатото живя седмици под леглото с все антураж, време трябва и търпение.

# 175
  • София
Наско се криеше под един стол в продължение на месец. Мисля си, че се сприятели най-много с мъжа ми, защото той най-често лягаше на земята и го галеше под стола. Все пак беше с мярка. Не му е досаждал прекалено. Аз никога не съм го правила и най-трудно свикна с мен.

Пак там под стола разбрахме и че е момче. Бяха ни го дали като момиче.  Бяха минали 3-4 дни, когато дъщеря ми го галеше под стола и изведнъж разтревожено каза, че "там ѝ е подуто". Joy  Така Анастасия стана на Атанас. Joy

# 176
Скрит текст:

Чочко ходи вече в съседите. Добре, че граничим само с една тераса. Blush
ММ е пред инфаркт като го види по перваза.

# 177
  • Варна
Здравейте коткоманиаци! От известно време следя темата и ми бяхте доста полезни от както прибрахме от улицата нашия малък Лио. Вече е почти двугодишен кастриран котак, много палав и темпераментен.
Сега пиша с надеждата да ми помогнете със съвет. Пред входа има 2 малки котенца, на около 2 месеца и отскоро се показват все повече и забелязах, че и на двете очите им много текат. Опитах се да ги промия с разтвор от ветеринаря, но са диваци и съпротивата е ужасна. Единия малък звяр успя да ме захапе и доста си заби игличките в пръста ми, но някак си почистихме очите. Знаете ли трикове, с които мога по-лесно да ги обездвижа в хватка, така че хем да ги почистя, хем да не съм изядена Simple Smile

# 178
  • София
Кожени ръкавици по време на манипулацията. Захват отзад на главата и някой друг да заклещи 4те лапи.

# 179
Нашата Сивчо е така - гастролираща котка. Зимата няма измъкване от дома. Лятото идва яде и бяга. Мислим, че има тайно убежище в една съседна къща.
И Ное зимата слагаме тоалетна вътре - като замръзне всичко и има сняг - понякога им е трудно, да не казвам, че дори не им се излиза на стуфеното. Джуджи я ползва дори после - от мързел и удобство. Слугата после чисто веднага Joy

Общи условия

Активация на акаунт