Любители на котки - Тема 159

• 33 887
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте коткоманиаци! От известно време следя темата и ми бяхте доста полезни от както прибрахме от улицата нашия малък Лио. Вече е почти двугодишен кастриран котак, много палав и темпераментен.
Сега пиша с надеждата да ми помогнете със съвет. Пред входа има 2 малки котенца, на около 2 месеца и отскоро се показват все повече и забелязах, че и на двете очите им много текат. Опитах се да ги промия с разтвор от ветеринаря, но са диваци и съпротивата е ужасна. Единия малък звяр успя да ме захапе и доста си заби игличките в пръста ми, но някак си почистихме очите. Знаете ли трикове, с които мога по-лесно да ги обездвижа в хватка, така че хем да ги почистя, хем да не съм изядена Simple Smile

Аз нашия, като беше малък и като го къпя го хващам отзад за врата /за кожата/ и той не мърда. Така съм виждала котките да пренасят малките си.🐾

# 181
  • на брега на морето
Знаете ли трикове, с които мога по-лесно да ги обездвижа в хватка, така че хем да ги почистя, хем да не съм изядена Simple Smile
Виждала съм котаци, усукани в кърпа като пашкул. Вижда се само главата.
Ако те одере непременно забърши с йод.

# 182

Като статуетка е 😺

Нали е мъж? Защо с 🎀
Което ме замисли... има ли гей-животни? Май... маймуните, ама те са близки до нас, та това обяснява много 😶
Днес четох за сурикатите. Изобщо не са толкова мили на колкото се правят 😒

# 183
  • София
И аз съм се питала много пъти същото, защото... не знам дали ме помните, рядко пиша. Имаме си на село двама хубавци, братчета, които си гледаме, обезпаразитяваме и храниме от година и малко. Не са отхвърлени от майка си, тя се грижеше за тях до последно, дори още идва и тя с тях в къщата и я храниме и нея. Наскоро дори роди ново котило. Та, за двамцата ни сладура.
Галин (кръстен е така, защото любимото му занимание е да легне по гръбче и да ни покаже космато тумбаче за галене, абе въобще каквото има да се гали , се гали денонощно)  на около годинка го забелязахме, че ляга до корема на брат си и започва да меси и да си бута главичката да суче. Гладен не е стоял. Когато и да сме там се носят тонове котешка храна.
Тигър пък ( украската му е причината за името, както и своенравния характер, той е другата крайност, гали се веднъж на високосна, голям ловец е, много е смел) около годинка започна да се разгонва за първи път и се опитваше да скача на брат си да го такова (сещате се). Като разбира се в повечето случаи отнася по един тупаник по муцуната и съскане. Та, за въпроса за гейовете животни, не знам как да си го обясня това. Дали е нормално поведение от разгонено животно?

# 184
  • София
Показва доминантна позиция.

# 185
По принцип - животните правят секс с цел възпроизвеждане, а не за удоволствие... освен някои... https://www.vesti.bg/galerii/foto/pristrasteni-kym-seksa-zhivotn … he-ot-horata-6163

Това с доминирането е така. Плъх си има плюшено куче и когато го "убива" - първо сяда върху него и после го души за врата 😺

# 186

Поседнала е като дама😂.
Да се включа и аз в темата с глистите. На всеки 4 месеца давам хапче, обачеее..... не забравяйте, че и една мушичка да има, може да "оака" купичките за храна. Понеже мацка лятото  прекарва с нас на село, и й покривам купичките със салфетка, пълни - празни покривам. След като се изразни купичка та и се мие.Тя свикна да си маха "покривката" сама.
Напръскахме двора с айкън и маймуната му с маймуна се овъргаля в напръсканото. Странно че и тя не се облиза целия ден, да считам ли че сама се е обезпаразитила външно😂

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 02:44 от Тумбел Нехранимайски

# 187
Совичка, метросексуални са котаците ни😁 Червено му върви на Зак. Ей го и Фин. Ангелче, макар и в бонбонен цвят❤️

# 188
  • Бургас
Совичка,моят малък саблезъб си има плюшена крава...Сам си я взе и се бори с нея като с коте...
Имам няколко плюшки,нея си хареса...
Слагаха му Каниверм в устата със същата спринцовка,с която на всички.
Дезинфекцирали я,имало много дози(а дано),но с тази клиника приключих.
Не са му сложили Бродлайн,а Стронгхолд...

# 189
  • София
Няма ги котетата от кашона в бараката. Не знам къде са изчезнали, може би майката ги е преместила, но защо....
Дали ще ги върне?

Притеснявам се, че може някой да ги изхвърли, ако ги намери в плевнята си.

Котката майка идва за храна и после изчезва.

Как може да я накараме да върне малките двуседмични котета обратно в кашона, в който се родиха, за да се грижим за тях?

# 190
Мисля,че не може да я накарате.Явно е почувствала заплаха за тях и ги е махнала от там. Съмнявам се някой да е толкова не-човек,че да изхвърли бебета.Ако решите да я проследите и намерите скривалището,може пак да ги премести.

# 191
  • Варна
"Един за друг", Късметка и Дивана 🤣

# 192
  • София
Лукавият поглед няма да го коментираме Simple Smile. За теб май не остава място на дивана?

# 193
  • Велико Търново
Привет в новата тема! Да ви покажа какви плодове са пуснали на пазара 😁

По повод на снимката скоро говорихте дали ги целувате и къде ги пускате. Аз си целувам Пиги постоянно, разхожда се навсякъде-и тя, и космите и 😁 и досега не съм се замисляла, че може да е проблем🙄

# 194
  • на брега на морето
Мисля, че диванът трябва да се разпъне или да се купи по-широк.

Общи условия

Активация на акаунт