Любители на котки - Тема 159

• 33 781
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте на всички! Мъжа ми закара Аби в клиниката, аз трябва да я взема, когато лекарите кажат, че може (няма да я оставяме на станционар). Пропуснах да попитам мамите на повече от една котка, разделяте ли ги? Спомням си, преди години, когато кастрирахме Клео, че беше много беззащитна, заваляща се и без сили, предполагам и Аби ще е така. Клео тогава доста мирише на лекарства и се опасавям, че в настоящата ситуация ще е същото и има опасност да гони Аби, заради миризмите. Не зная, дали съм права. Споделете опит при две и повече котки, след кастрация. Благодаря!:hibiscus:

# 586
Аз бих потърсила второ мнение, дори и трето...
Топче имаше автоимунно заболяване, също имаше язви в устната кухина, преди да почине беше в ремисия.
Кортикостероиди ли ти дадоха?

# 587
  • София
Размина му се на Пухиндрела кастрацията днес! Те ме питаха, каква порода е по телефона, аз персиец ама не е със смачкана муцунка, ми смачкана била хахах. Ама не много. Та дадоха направление за рентген, не може без рентген, та сега трябва да минем първо рентген, да го погледнат и след това кастрация. Иначе на слушалка е супер сърцето, но имали вродена аномалия тази порода и не ги подлагат без рентген. Препоръчаха в Централната ветеринарна клиника, но им бил развален рентгена там, но ще звънна да проверя дали вече е оправен.

Cesari да мине леко при Аби!

# 588
  • Бургас
Какво да Ви кажа,моят котак имаше не само язви на езика,а и некроза...
Черно-син език на дупки...
Сега е добре...
Тестът е отрицателен...
От къде ще я хване тази левкимия?
Общувала ли е с други котки?
Пила/яла ли е в купичка с тяхн,близали ли са се?
Нещо не ми се вярва да има клинична изявена картина и отрицателен тест...
При моят беше калицивироза...

# 589
Стискам палци за Аби.
Знам че е особено при персийските, но не съм разпитвала подробно, само като споменах кастрация и доктора получи удар.
Ние имахме вето, абсолютно забранено.
Топче почина на 2 г и 7 месеца, нито се беше разгонвал, нито маркира, много ми липсва...

# 590
  • София
Милото Топче Broken Heart

Абе ако сложат вето сложат, важно са си предпазливи и не искат да рискуват. Отделно казаха че в момента това препикаване им звучи като поведенчески проблем ( нямаше ни 4 дни), но пък започна да си му мирише урината което бил знак за полово узряване.

# 591
Да, на нас същото ни казаха, като се замисля на Ушатото много повече миришеше, но и той започна да маркира, такава смрад няма, хем сърцето ме болеше и се притеснявах , хем нямах търпение да приключи.

# 592
  • на брега на морето
Пропуснах да попитам мамите на повече от една котка, разделяте ли ги?
Ние взехме Нала вечерта след кастрацията. До нея имаше човек просто да я наблюдава за подкрепа; вечерта спа до леглото на дъщеря ми в транспортната клетка на Рафаела. Така беше добре за нея и за нас. На другия ден всичко си беше както преди кастрацията. Искам да кажа, че не сме ги разделяли.

# 593
  • Велики Преслав
Котката също надебелява след кастрация.
И двете ни котки са кастрирани, и двете не надебеляха след кастрацията.

Мария, трябва да осъзнаеш разликата между човешки и животински организъм. Не работят и реагират еднакво. Тестването на лекарства и козметика върху животни е безполезно зверство.

От друг телефон съм. Моя малко го препикаха.
Laughing Жив ли е?

Не за нищо не става. Стискам палци за болното коте

# 594
  • Стара Загора
Две кастрирани девойки от мен. Чумито както знаете е кастрирана като по-голяма поради финансова невъзможност. Разгонваше се през месец, мяукаше по ден, два - нищо фрапантно. Локум никога не се е разгонвала, не съжалявам. И двете напълняха малко след кастрацията, общото им тегло е внушителните 5 кг.

# 595
Душички.Heart Eyes
Мерихме Ушатото ние, първо ММ се качва на кантара и след това с котка в ръце, то се мята, все едно ще го бесиш, около 5.700 е.Joy

# 596
И аз така я меря моята. Като беше по-малка, беше по-брутално, сега е по-кротка (или отчаяна от живота си, защото й е скучно с мен). Август, ще я водя на море за разнообразие, после на планина, а после ще се проклинам за това, защото вероятно ще откачи в апартамента.

# 597
  • София
Аз май ще търся друг лекар  да отидем днес, защото преди малко както си лежеше изправи глава и си изкара леко езика напред и се чуваше как диша, като и се надигаше и корема. Дали и се гади  от косми или нещо друго идея нямам, но ме стресна🙄Надявам се, че не е нещо сериозно! До сега не го е правила.

# 598
  • на брега на морето
Сигурно е искала да повърне косми.

# 599
  • София
Пропуснах да попитам мамите на повече от една котка, разделяте ли ги?
Нямам такава възможност. Ако котето е още замаяно, другите отиват и го душат. И са внимателни. Не го нападат, дори ако в нормални условия не се обичат. А ако е в кондиция, направо хуква сред другите. По-скоро е проблем, че скача и тича. Имай предвид, че първия ден не изпитва никаква болка, защото е под действието на болкоуспокоителни и изобщо не се пази.

Съжалявам! Дано е бил за смяна!

Димяни, дано не е нещо сериозно!

Общи условия

Активация на акаунт