Любители на котки - Тема 159

• 33 793
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Скъпият боклук Роял Канин явно е с някакви овкусители и те привикват към него. Нещо като глутаминатът в човешките джънк храни и много от колбасите.
Мъри никога не е имала проблеми със смяната на гранулите. Дори гледам да ги сменям през ден-два, за да има разнообразие. Е, половин година хрупа един чувал Пуризон от 6 кг, защото в черния петък в Зооплюс беше на смешна цена. Вчера пристигна поредния кашон от там, този път с 4 различни храни (от 4 фирми, всичките без зърно). За две от тях знам, че ги харесва, третата я хапва в момента без проблеми, ще видим четвъртата дали ще я възприеме. Вече не си пада по нищо мокро. Дори не яде любимият й боклук Феликс. Ако продължава така, уличните маци ще има да ядат цял кашон с паучове.

# 616
  • София
Хич не ми се иска да храня с Канин, но каквото и друго да съм и дала го обръща на разстройство и повръщане и при това са плавно преминаване 🙄Вече не смея да дам друго. Все пак е важно и тя да се чувства добре. Изключих  и всякакви лакомства и паучове и нямаме никакви проблеми.

# 617
  • София
Мария, благодаря! Тя е с депо антибиотик и обезболяващо за 24 часа. Дано не я боли!

# 618
  • София
Хора, надявам се женските да не ги боли, наистина. Том кастрирахме скоро, изобщо не го е боляло след обезболяващото за 24 часа. Скачаше си, дивееше. Само дето се бях притеснила страшно много като го взехме - от вида на самото място. Абе направо си поревах. Ще им мине на душичките, то за тяхно добро.

# 619
Хора, надявам се женските да не ги боли, наистина. Том кастрирахме скоро, изобщо не го е боляло след обезболяващото за 24 часа. Скачаше си, дивееше. Само дето се бях притеснила страшно много като го взехме - от вида на самото място. Абе направо си поревах. Ще им мине на душичките, то за тяхно добро.
Няма начин да не ги боли женските - при тях това е сериозна коремна операция. Но това е за няколко дни само. И е много индивидуално. Спомням си преди мнооого години, когато приятели от Плевен се наложи по спешност да кастрират в София котката си. Тя изобщо не реагира на упойката, беше побесняла още на връщане в колата. След което, за да не си извади конците (тогава се правеше голям разрез и след това се махаха конци) приятелката ми я увиваше от глава до пети властичен бинт и през деня бягаше от офиса до тях, за да я отвие и ако има нужда, да отиде котката до тоалетна и пак я опаковаше. Така изкара две седмици, преди да махнат конците - разопаковане и след това отново опаковане.

# 620
Да споделя:
Котаракът на моя приятелка си отиде... прострелян с въздушна пушка.
Младо коте, година и нещо сигурно!
Какви хора какви зверове има...
Бяха му вдигнали мерника за кастрация, доста си похождаше и явно са прекалили с воя/боя някъде.
Но въпреки това...

# 621
Изрод.
Съжалявам.

# 622
Съболезнования за котарачето.
Ако има намерен труп и ако й се занимава, може да го даде за аутопсия, да докажат, че е застрелян, и да повдигне обвинение срещу съседа си (сигурно знае кой е, не всеки има пушка), макар че ... по спомен - не е нужна регистрация на такова оръжие.

# 623
Оказва се, че МНОГО хора имат пушки...
Умря във вет. Клиника

# 624
  • Бургас
Мария, от къде  купи роял канин гастро ? Гледах на 2 места днес в Бургас - нямат.
Имат...зад краставицата в една вет.клиника.
Във вет.клиниката в Изгрев до Велека.
Във вет.аптека+клиника зад Военна болница...
Ако си гледала в зоомагазин,нямат.
В клиниката на Митев в Зорница работят с Purina...
Нали знаете,че хистерясвам,обиколих де що има вет клиники...
В"Байрон" само не съм ходила(голям пропуск).

На дзверчето си му няма нищо от новата храна.Давам я смесена със старата...Нито диария,нито нищо.Просто явно е свикнал с вкуса на Роял Канин,явно слагат нещо наистина привикващо.
Абе живна това коте от Роял Канин,пооправи се,дивее,порасна...
Еколибриото също го приема.
Купих днес паучове без глутен и т.н. и пише,че са за възрастна котка.Сега не знам да ги давам ли.
Или Уискас,ама от него не е много ок...май...
Той още се чисти от паразити...
Роял Канин има масово...
Една друга храна ми препоръчаха,ама знам ли го,дали ще яде.
Гранули Уискас не яде принцът,чак тръска лапа от отвращение...
Лошото е,че и Моли не ги харесва...
А на една приятелка котката само това яде...Уискас.

# 625
Мария, от къде  купи роял канин гастро ? Гледах на 2 места днес в Бургас - нямат.
Имат...зад краставицата в една вет.клиника.
Във вет.клиниката в Изгрев до Велека.
Във вет.аптека+клиника зад Военна болница...
Ако си гледала в зоомагазин,нямат.
В клиниката на Митев в Зорница работят с Purina...
Нали знаете,че хистерясвам,обиколих де що има вет клиники...
В"Байрон" само не съм ходила(голям пропуск).

На дзверчето си му няма нищо от новата храна.Давам я смесена със старата...Нито диария,нито нищо.Просто явно е свикнал с вкуса на Роял Канин,явно слагат нещо наистина привикващо.
Абе живна това коте от Роял Канин,пооправи се,дивее,порасна...
Еколибриото също го приема.
Купих днес паучове без глутен и т.н. и пише,че са за възрастна котка.Сега не знам да ги давам ли.
Или Уискас,ама от него не е много ок...май...
Той още се чисти от паразити...
Роял Канин има масово...
Една друга храна ми препоръчаха,ама знам ли го,дали ще яде.
Гранули Уискас не яде принцът,чак тръска лапа от отвращение...
Лошото е,че и Моли не ги харесва...
А на една приятелка котката само това яде...Уискас.

То и аз ще тръскам лапа от отвращение ако бях котка.
Нали ти писах на ЛС с линкове към хубави и не скъпи паучове, просто ги вземи и виж дали ги яде...

# 626
  • София
Галактическа Сова би ли ми пратила и на мен линковете за качествена  храна 🤗

# 627
  • Бургас
Малко сладки снимки:

Дано му поникне козинка под оченцето...и на другите места,където има проблем.

# 628
Няма как всички да са на твоето мнение...
Котката също надебелява след кастрация.
Аз напълнях с 35 кг.
Може спокойствието ѝ да е апатия...
Не съм убедена,че това е естествено...
Да,и в апартамент не е естествената среда на котка...

Рони не може от раз да се освободи от хормоните.На мен кошмарните врели вълни ми започнаха около два месеца след операцията...
Може би до два месеца ще се успокои...

Дано моето коте не реве и вие...за да не се налага...не знам.
Аз само да кажа:
Кастрацията преди първото разгонване намалява шанса за рак при женските котки с 80%. След 6-тата си година, може да си имаш болно коте. Всичко извън тази статистика е въпрос на луд късмет. Съжалявам, ако бъркам цифри и конкретика някаква, но аз това съм запомнила от преди 2 години. Двете женски котета при мен са кастрирани, винаги изпитвам чувство за вина, но си припомням точно тези 80%. И мнението си е лично мое и категорично за моите избори. Разбирам реакцията на Джаста Праста, аз не се нервя да обяснявам, ако е познат изхвърля или подхожда безотговорно, просто спира да съществува като човек за мен. Не се изживявам и като ментор де. Simple Smile Просто зяпам много групи за бездомни животинки и май вече ми влияят. Sad

# 629
  • Велико Търново
Здравейте, имам доста задачи напоследък и не мога да пиша.
Видях някъде нагоре, че се питаше за чип. Както Таня67 каза, Пиги е с чип. Не знам какво точно интересува потребителката, за да и отговоря Simple Smile

Какво ме зяпаш? Хем се облякох, хем си играя 😁

Общи условия

Активация на акаунт