Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 441
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
хахах, дано не е ноември Grinning, моя бански половинки ме притеснява, че сега с корема ще е прекалеено плитък, и без това си беше. Иначе на сянка задължително, аз не се пържа и без това. А в морето влизате ли?

# 571
хахах, дано не е ноември Grinning, моя бански половинки ме притеснява, че сега с корема ще е прекалеено плитък, и без това си беше. Иначе на сянка задължително, аз не се пържа и без това. А в морето влизате ли?
Ми аз имам сигурно над 10 бански- сред тях и цели , и танкини, и бикини. По принцип целите и танкините ги ползвам само за спа , но не съм решила още дали няма и тях да взема. Така или иначе не се пека, но обичам да плувам и  шнорхелинг и не мисля да се лишавам от тези удоволствия. Винаги в началото ползвам 50 фактор, а към края минавам на 30. След 3 седмици имаме планирана 9-дневна почивка, пък дано се е стоплило до тогава.

# 572
Бански засега мисля да си ползвам моя, половинки е, но и на мен не ми личи особено все още. Към края на лятото може да се наложи да си взема нещо друго. Не се пека така или иначе, мажа се с 50 фактор винаги.
Момичета, вчера бях на първата ФМ+БХС, дочаках! Тези почти 4 седмици между двата прегледа ми се видяха вечност. Кръвотокът ми през дясната артерия от липсващ вече е на границата с нормален, а другата компенсирала, и бебчо даже върви 5 дни напред (отговаря на 13+3). Много се радвам, че го гледа това АГ, и взехме мерки преди да се случат изоставания и т.н. Всичко изглежда добре, бебчо се протягаше, пиеше вода, после му се виждаше стомаха пълен Smile, махаше с ръчички, после се обърна с гръб за частта с 3D, явно му писнахме Smile ММ беше, много му хареса. Каза, че приличало на човече, явно е очаквал извънземно Simple Smile АГ каза, че ще е момче.
Чакаме данните от БХС сега, но след отлепването, зацапвания, и тези 4 седмици неведение дали се храни добре, някак много ни олекна и сме много щастливи. Мисля да кажа вече на някои приятели, след резултатите. А АГ даже разреши леки тренировки и пътуване със самолет.

# 573
Честито aureos за хубавите резултати, сега дишай спокойно Party Time
И моя мъж дойде на БХС, и той гледаше с голям интерес, все едно очаква да види извънземно наистина Grinning

# 574
Бански засега мисля да си ползвам моя, половинки е, но и на мен не ми личи особено все още. Към края на лятото може да се наложи да си взема нещо друго. Не се пека така или иначе, мажа се с 50 фактор винаги.
Момичета, вчера бях на първата ФМ+БХС, дочаках! Тези почти 4 седмици между двата прегледа ми се видяха вечност. Кръвотокът ми през дясната артерия от липсващ вече е на границата с нормален, а другата компенсирала, и бебчо даже върви 5 дни напред (отговаря на 13+3). Много се радвам, че го гледа това АГ, и взехме мерки преди да се случат изоставания и т.н. Всичко изглежда добре, бебчо се протягаше, пиеше вода, после му се виждаше стомаха пълен Smile, махаше с ръчички, после се обърна с гръб за частта с 3D, явно му писнахме Smile ММ беше, много му хареса. Каза, че приличало на човече, явно е очаквал извънземно Simple Smile АГ каза, че ще е момче.
Чакаме данните от БХС сега, но след отлепването, зацапвания, и тези 4 седмици неведение дали се храни добре, някак много ни олекна и сме много щастливи. Мисля да кажа вече на някои приятели, след резултатите. А АГ даже разреши леки тренировки и пътуване със самолет.
Много се радвам за теб Simple Smile

Мамии, минавам да кажа, че трети ден подред кръвното ми е ниски от сорта на 90/60 и се притесних вече, а и вечер не мога да спя и кошмари сънувам... Какво ще ме посъветвате?

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 14:42 от gabby92

# 575
Привет, дами - и аз се включвам с призов за асистенция с резултати от БХС, ако може. Писаха ми, че имам нисък риск, но се зачудих малко за кръвоснабдяването.

На прегледа лекарят каза, че оросяването ми е наред, но на файла гледам "PI дясно" е на ниската граница. Как е при вас?

И виждам, че са ме поставили под долната граница в нухална транслуценция, предполагам е окей? Нухалната е измерена 1,20мм - гледах, че трябва да е под 3мм.

Ето и общия риск, щом казват в мейла, че е нисък, спирам да го мисля. Grinning

Ще звънна да попитам, ако се чудя, но понеже знам, че и вие имате опит... Благодаря! Blue Heart

Габи, на мен за ниско кръвно не ми казаха да има голям проблем, високо не трябва да е. Казаха ми повече вода, чувала съм от баба, че като изпиеш 1 чаша се пооправя? Но изрично ме успокои за него и аз така съм понякога. Само да внимаваме да не ни прималее някъде. Посъветва ме да си го меря с онези електрическите уредчета с батерии (които автоматично стягат). Били добри.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 15:06 от dее92

# 576
Привет, дами - и аз се включвам с призов за асистенция с резултати от БХС, ако може. Писаха ми, че имам нисък риск, но се зачудих малко за кръвоснабдяването.

На прегледа лекарят каза, че оросяването ми е наред, но на файла гледам "PI дясно" е на ниската граница. Как е при вас?

И виждам, че са ме поставили под долната граница в нухална транслуценция, предполагам е окей? Нухалната е измерена 1,20мм - гледах, че трябва да е под 3мм.

Ще звънна да попитам, ако се чудя, но понеже знам, че и вие имате опит... Благодаря! Blue Heart

Габи, на мен за ниско кръвно не ми казаха да има голям проблем, високо не трябва да е. Казаха ми повече вода, чувала съм от баба, че като изпиеш 1 чаша се пооправя? Но изрично ме успокои за него и аз така съм понякога. Само да внимаваме да не ни прималее някъде. Посъветва ме да си го меря с онези електрическите уредчета с батерии (които автоматично стягат). Били добри.

Апарата е до мен... Лежа си по цял ден и това е най-много до кухнята и до тоалетната ставам и това е...

# 577
dee92 нухалната транслуценция ти е супер, за кръвотока щом е в норма е ок, но може на следващи прегледи да обръщаш внимание на АГ да го следите.

gabby92 аз попринцип съм с ниско кръвно (100/70), а откакто съм бременна редовно 90/60, 90/70 - както dee92 e написала опасно е ако е високо кръвното. Пий повече вода и се изправяй и ставай по-бавно, на мен много бъзро ми помага айрян със сол.
Редактирам се да допълня и че магнезия също сваля кръвното - който пие повече магнезий може да го очаква като страничен ефект. Аз през първата бременност, когато бях в болница за вливане на магнезий кръвното често ми падаше до 80/40..

Ние от една седмица сме на морето 🏖🌞 На плажа си ходя и с банските на половинки или с цял бански, който е набран на корема и седи хубаво, а не опънато. Мажа се с 50 фактор и седя основно под чадъра, не се къпя - само краката си мокря.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 16:25 от Butterfly

# 578

Гледам, че имаш измерване на маточната шийка. В коя седмица е правен БХС?
Аз бях питала моят лекар кога се прави и тя ми каза най рано в 16 гс Confused

# 579
dee92 нухалната транслуценция ти е супер, за кръвотока щом е в норма е ок, но може на следващи прегледи да обръщаш внимание на АГ да го следите.

gabby92 аз попринцип съм с ниско кръвно (100/70), а откакто съм бременна редовно 90/60, 90/70 - както dee92 e написала опасно е ако е високо кръвното. Пий повече вода и се изправяй и ставай по-бавно, на мен много бъзро ми помага айрян със сол.

Ние от една седмица сме на морето 🏖🌞 На плажа си ходя и с банскияте на половинки или с цял бански, който е набран на корема и седи хубаво, а не опънато. Мажа се с 50 фактор и седя основно под чадъра, не се къпя - само краката си мокря.

Благодаря. Гледам да ставам от време на време ама сега съм при моите родители и все викат лежи си само, ама като лежа и всичко ме боли вече. Пък не мога да ходя в смисъл, че нали не ми дават. Вчера като ходих на лекар се развълнува, че ще излезна. АГ ме видя на видеозона и бебчо си държеше ръчичката до главата. Heart Heart Heart

# 580
И аз винаги съм била с ниско кръвно. В момента съм редовно с 85/50, рядко стига до 90/60. Не е опасно, само внимавай, ако ти се вие свят да не паднеш някъде. Тъй като в момента сладките неща не ми понасят, пия повече айрян със сол.

Моя БХС ще излезе може би в понеделник. На ехографа голям зор беше. Докторът му се моли да се събуди и да размърда. 😂 Размърда пръстите на едната ръка, после засмука палеца на другата и ни обърна гръб...въобще не съм убедена какво успя да види и измери АГ. Предвид прегледа за пол още не мога да кажа, но имам някакви нагласи за момче. Ще видим какво ще излезе.
Аз предвид че живея на морето ще си ходя на плаж, рано сутрин, не в големите жеги. За къпането в морето не съм много убедена, че с предната бременност в края на 8-ми месец завъдих гъбички, никога преди това не бях имала.

# 581
Аз също съм с кръвно предимно 90/60. Айрян със сол си правя и аз. За шийката, който беше питал, на мен до сега на всеки преглед в МЦ Сигридов ми я мерят. Още в 6 г.с  Калчев ми я измери, Сигридов и Ковачев също на всеки преглед. Специално в 16-17 седмица Сигридов ме преупреди, че трябва да се измери, защото в този период май има опасност да се скъси и сигурно включват магнезий в такива случаи.

# 582
Аз по принцип съм с кръвно 90/60. Ако ви е ниско - айрян със сол, кола, шоколадче, лукче. На мен много ми помага студена вода да пия и да си намокря целите ръцете и лицето. Когато усетите веднага търсете къде да седнете, земята също е опция, иначе така или иначе ще се озовете там, поне да е доброволно...
При мен симптомите са същите, но кръвното е високо. Ако някой има съвет, ще съм благодарна.
Иначе днес бях на преглед и всичко е наред с бебоците. Въпреки контракциите, шийката не е мръднала за три седмици.. Доколкото знам тя се мери в 16 седмица и после още 3-4 пъти, накрая май всеки път я гледат. Неприятното е, че е с вагинален ехограф, иначе или не може, или не е точно, едно от двете. С изключение на тогава няма смисъл да се мери, ако няма индикации за проблем.
Това знам аз, но не съм лекар.

# 583
На мен си ми я мерят с коремния ехограф, не вярвам да го правят всеки път ако не е точно. Дори сега като отида в 16 седмица, ме съмнява да ме гледат с вагинален. Сигридов дори небременни жени гледа с коремен ехограф. Тяхната техника позволява

# 584
По принцип най-точно шийката се мери с вагинален ехограф, но може да гледат с коремен и ако видят, че има скъсяване, тогава вече по-прецизно да се измери с вагинален - при мен така се случи с първата бременност.. АГ забеляза скъсяването с коремния и от тогава вече ми е мерил шийката само с вагилания.

Общи условия

Активация на акаунт