Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 406
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Кратък отчет: Пренаталния тест ми излезе негативен. Правихме такъв, тъй като и дветв лекарки, при които се следя, казаха, че БХС не е релевантен при многоплодна бременност. За радост на тати едното със сигурност е момче (вече имаме една девойка на 7.5 г). За другото ще почакаме да разберем.
За съжаление TSH ми излезе ниско и ми предстои консултация с ендокринолог. Изследвяла съм го редовно през годините и преди инвитрото. Не е имало прпблем, но сега...
В 13+5 иначе си отговаряха - едното на 13+5, другото на 13+3. Дано всичко да е наред.

# 631
  • до най-прекрасния мъж
И аз накратко да кажа за вчера: Бебчо е добре засега, още си е 3 дни напред, беше доста буйно и се премяташе. Докторът каза, че засега всичко изглежда добре. Спря ми част от лекарствата. Останах само на 2х1 Утрогестан, Витамини, Неофолик, Клексан и Аспирин протект. Днес се чувствам доста по-добре, поне не ми се гади така. Обаче,  безсънието яко ме е налегнало. Снощи съм спала нормално от 2.30 до към 5.30. През другото време само се въртях и предремвах. Тук вчера беше адска жега и явно това ми пречи да спя нормално. ММ вече си спи оттатък на климатик, но аз не смея. Страх  ме е да не настина и в спалнята не го пускам. То до вчера спяхме с олекотените завивки, сега нищо не се търпи.

# 632
И аз накратко да кажа за вчера: Бебчо е добре засега, още си е 3 дни напред, беше доста буйно и се премяташе. Докторът каза, че засега всичко изглежда добре. Спря ми част от лекарствата. Останах само на 2х1 Утрогестан, Витамини, Неофолик, Клексан и Аспирин протект. Днес се чувствам доста по-добре, поне не ми се гади така. Обаче,  безсънието яко ме е налегнало. Снощи съм спала нормално от 2.30 до към 5.30. През другото време само се въртях и предремвах. Тук вчера беше адска жега и явно това ми пречи да спя нормално. ММ вече си спи оттатък на климатик, но аз не смея. Страх  ме е да не настина и в спалнята не го пускам. То до вчера спяхме с олекотените завивки, сега нищо не се търпи.

Радвам се за теб. Колкото до спането и аз съм така, затова през деня си дремвам и не ми е удобно вечерта, като цяло спях преди по корем със сгънат крал, а сега ме е страх така. Иначе климатика си върви и аз си се завивам

# 633
  • до най-прекрасния мъж
Да, това пазене на корема ми пречи да спя. От ляво имам възглавница и се научих да замятам крак отгоре, за да не лягам върху корема. Но отдясно няма къде да я сложа и все съм на тръни. Не мога още да свикна, че спя сама на спалнята и се разполагам само в моята половина. Бъдещият татко се пренесе от месец и половина в хола и не ще и да чуе да дойде при мен. Страх го е да не ме удари през нощта, че той много се върти. Ама още малко и може да се понаместя в средата. Отделно, че и ставането до ВЦ е поне 2 пъти на нощ.

# 634
Да, това пазене на корема ми пречи да спя. От ляво имам възглавница и се научих да замятам крак отгоре, за да не лягам върху корема. Но отдясно няма къде да я сложа и все съм на тръни. Не мога още да свикна, че спя сама на спалнята и се разполагам само в моята половина. Бъдещият татко се пренесе от месец и половина в хола и не ще и да чуе да дойде при мен. Страх го е да не ме удари през нощта, че той много се върти. Ама още малко и може да се понаместя в средата. Отделно, че и ставането до ВЦ е поне 2 пъти на нощ.
Много ми е познато това ставане до WC. Колкото до таткото още си спи при мен на спалнята. Днес получих еднократна остра болка в лявата част на корема която премина бързо. Кръвното ми пак е ниско и днес съм на айрян със сол и вода, освен яденето.

# 635
Относно спането, моят АГ ми каза, че още е рано (14+6 съм) и няма никакъв проблем да спя по гръб, на ляво или на дясно. Не препоръчва само по корем.

# 636
момичета, търсих някъде табела за съвместимост на витамини, за да може усвояването им да е максимално и реших, че може да ви е полезна.

# 637
За ендокринолог в София бих препоръчала и д-р Гоцева (с фонд може безплатно в Неоклиник). Много грижовна и е привърженик на леките терапии тип малко по малко. Излекува и мъжа ми за няколко месеца, когато имаше проблем с щитовидната.

Имаше и някъде теми за ендокринолози из форума, може да има повечко списъци на препоръчвани лекари.

# 638
Момичетааа, от няколко дни усещам на моменти движенията на бебчето 😊 От началото не бях сигурна дали е то, но вчеря ясно усетих как се завъртя - получих и контракция и корема ми се стегна в по-различна форма от преди (момичетата с контракциите ще ме разберат тук 😆). Сега съм в 15г.с., а с първата бременност имах тези усещания чак към 18 г.с.

За ендокринолог - аз също ходя при Начев и следя ТСХ и ФТ4 на 30-45 дни. След раждане (мисля че беше на 3тия месец) се пускат пак изследвания и ако няма нужда терапията се спира. В небременно състояние съм без терапия и следя само ТСХ на 3 месеца и ехография на 2 г.

redberry много полезно - благодаря! Някои ги знам, но за някои всеки път се чудя как беше..

baby0801 преди три седмици детето ми донесе ужасен вирус от яслата и естествено не ми се размина.. 2-3 дни Т и гърло, после седмица ужасна хрема. Може чай лайка или липа, гаргара със сода на мен много ми помага. Аз си бях направила и джинджифил с мед и лимон - по 1 ч.л. 3 пъти на ден. Може да смучеш Прополки, има и спрей за гърло с невен и прополис, ако е много зле положението може и Тантум верде. За температура Парацетамол. За носа освен физиологичен разтвор може и Виброцил или Муконазал.

Simona_stefanova за слънцезащита аз ползвам  на Ла рош 50 фактор - вече седмица сме на морето и не съм изгоряла изобщо, но и седя предимно под чадъра. Относно марка за количка зависи какво търсиш да има в една количка и какъв бюджет е определен. Аз имам от първото дете Peg Perego 3в1 и съм супер доволна - пак ще си я ползвам. За помпите за кърма моят съвет е да не купувате скъпа електрическа, защото може да се окаже че изобщо не ви трябва - ако държите да имате все пак за всеки случай вземете първоначално ръчна и в последствие ще прецените дали имате нужда от електрическа. Ако обаче в последатвие ви се налага да ползвате често помпа електрипеската определено е по-добър вариант. Като марки Медела или Филипс са добри. За шишета и биберони - зависи кои ще харесат на детето 😁 Аз ползвах на Нук заради бибероните и съм доволна, около мен са доволни и от тези на Авент.

# 639
И аз мисля , че на моменти усещам бебето, но се чудя дали е то наистина 😆

Ендокринологът не ми направи ехограф, трябва ли да отида при друг? Никога до сега не съм изследвала хормони и правила прегледи, още ми е странно.

4,5 кг нагоре съм, точно 15та седмица днес, което е повече от нормата.. ☹️ вие как сте с кг?

# 640
Аз съм 7 кг. отгоре и нямам идея от къде дойдоха. Живея на домати и краставици и много вода. Едната ми лекарка подхвърли, че може и да задържам вода, и до там беше въпроса с кг.

# 641
Аз също вече усещам бебето, в 16 седмица съм. Ходих на ранна фетална морфология и разбрахме и пола. Ще имаме дългокрако момченце 💙

# 642
На мен ми е втора бременност, в 17+3 г.с. но все още не го усещам. Може би защото съм с предна плацента, а четох че в такива случаи е нормално по късно да го усещам.

# 643
Аз съм 1-1.5 кг нагоре, 14+5 седмица, ям абсолютно всичко, и доста тестено, чак се притесних защо не качвам. Иначе снощи през нощта се събудих, усещах все едно имам топка в корема, нз как да ви го опиша, отделно, че ми беше супер жега, не знам, на някой случвало ли му се е (може и да е заради милинката, която изядох вечерта) Flushed

# 644
Момичета, на прага на 14та седмица съм а не съм наддала и килограм. Вярно е, че живея предимно на домати, краставици, сладко и тук там манджичка ама се притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт