Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 400
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
Габи, не се притеснявай. Аз тръгнах от 47.5, без повръщане, без значително гадене, със спиране на цигарите паднах до 46.4. В 17 седмица с близнаци съм 47. 9 (вчера, днес може и да съм паднала, защото много варира).
Питах няколко пъти няколко лекари и всички бяха н а мнение, че щом бебетата качват, всичко е наред. Е, аз се чувствам ужасно де, а и ям постоянно, но явно няма значение.
Аз усещам някакви неща, но не мисля, че са бебетата. Голямото е с предна плацента, а малкото май е застанало леко зад о под голямото, така че кой знае кога се усетя ритник от него и в кой орган ще е...
И пол не знам още, но мисля, че в понеделник вече ще ми ги кажат.

# 646
Качила съм около килограм, в 14+3, но пък бях критичните 42-43 кг, когато ми ставаше най-лошо и почти не ядох. За сметка на това от известно време така съм се отприщила да ям какво ли не, че чак се притеснявам. Искам поне лятото и жегите да си ги изкарам слаба и да ми е по-леко. Иначе и аз съм с предна висока плацента и се настроих, че няма да усетя бебето скоро.

# 647
И аз не съм качила още килограми, но и започнах от по-високи, отколкот ми се искаше, та много внимавам с храната. Иначе никакви панталони не ми стават, въпреки че коремът ми не личи много още, не знам как се случва тази работа. Задържам много вода и се подувам, доста неприятно е. 14-та седмица съм.
Моята плацента е задна, но още не усещам бебето, разбира се; настроила съм се, че още поне месец няма да усещам, че да не се вглеждам във всяко помръдване на червата Simple Smile

# 648
Вкъщи само ми повтарят яж, лежи и това е... Вече всичко ме боли, ама ще лежа. Колкото до яденето ме гледат като писано яйце. Никакви панталони не ми стават... Взимам от майка ми... Макар че корема ми не личи, но ми стяга всичко...

# 649
Моята плацента също е ниска и задна. По-късно ли се усеща бебето?  Не съм много наясно.

# 650
Оооо и на мен не ми стават никакви дрехи, затова съм се снабдила с няколко широки рокли и карам с тях, имам 2 чифта дънки за бременни, но още ми падат (нарочно си взех по-голем номер) . Добре, че имаме възможност да сме бременни сега, та поне лятото откъм дрехи да не го мислим. Не мога да си представя да изкарам цяла бременност с дънки Bowtie Flushed

# 651
  • Шоколандия
Привет! За количка и аз се озъртам, но не знам какво да избера. С дъщеря ми бях с Кенгуру Виктория, за нискобюджетна количка се представи доста добре, като след годинката използвах основно триколка с родителски контрол. Сега ми се иска да заложа на нещо по-удобно, защото съм висока, а Кенгуру определено ми беше неудобна ако трябва да сменя памперс или преоблека бебето вътре. От друга страна не ми се дават много оари, защото ако ще я ползвам колкото с първото... Това е безсмислена инвестиция.
Вчера установих, че стъпалата ми са страшно отекли. Отново ново усещане за мен. Нямам логично обяснение от какво може да е. Вчера съм изкарала деня на таратор и череши. Е, вечеряхме пица, за да отпразнуваме отличното завършване на 2 клас, но краката ми вече бяха станали понички.
Вчера си пуснах изследванията, които ми назначиха при записването на ЖК. Като цяло всичко изглежда наред, само дето хемоглобина и хематокрита са на долна граница от обявените реф.стойности (124 и 0.36).
За килограмите.. Качила съм 3,ама и те са ми много. С Хашимото съм. Ноември изкарах ковид и тогава много ми се разбутаха хормоните. В рамките на 3м. ТСХ ми играеше в стойности от 0.012 до 6.83. Резултатът е качени едни 20+кг за 4 месеца. Забременях 92кг, а първият път влязах да раждам 90... Sad. Много ми тежат, а сега се задъхвам и на 20 метра разстояние спокойно ходене.

# 652
Аз започнах от 49кг и последно варирах от + 500гр до +1кг, сега на морето със сигурност съм качила още 🐷 страх ме е да се премеря другата седмица 😆
От моите дрехи вече нищо не ми става, освен тези с ластик и свободните рокли - доста ми стърчи коремчето вече.

LadyBlue! казват че ако е задна плацента по-рано се усещали движенията.
Аз и с първата бременност и сега съм с предна.

# 653
  • София
Относно килограмите както се казва всичко си е индивидуално. И аз до 14-та не бях качила нищо, даже малко бях свалила че до 12та ми се гадеше денонощно. После апетита ми се върна и за 2 седмици бая взех да качвам. Хубаво е да се следи за рязко наддаване понеже това е признак за някой заболявания - гестационне диабет, предразположеност за високо кръвно и прееклампсия - но разбира се много рядко.
https://bremennost.bg/kalkulator-na-teglo-pri-bremennost-po-sedmici.html  - Ето един примерен калкулатор за както се казва наддаването "по учебник" - с миналата ми бременност бях точно по този начин. Забременях 51.5 кг, влязох да раждам 66.5 и излязох от болницата -10 кг.

# 654
  • London
Аз съм качила 5 килца, стартирах от 59. В 16та седмица вече варирам 64-65 😂
Но си похапвам, нямах повръщане, а само гадене няколко дни, та не е като да не си угаждам. Решила съм да спра малко пиците и тестените работи защото ще ги докарам до 30кг качени 🤦🏻♀
Иначе и аз съм с предна плацента, първо бебче. След собствено проучване стигнах до заключението, че по-късничко ще усетя движения, та си чакам (не)търпеливо 😁

# 655
Аз вече съм +4кг. С първтаа бременност качих 18кг, но си ги върнах старите за някъде три месеца… та не ми се иска и сега да качвам, но май май няма да се размина…

# 656
Присъединявам се и аз с 3.5-4 кг отгоре, но аз съм по принцип висока и едра, във всяко отношение, и килограмите ми са повечко. Апетитът ми се върна зверски също, даже вчера ядох джолан 😃🤣 до преди седмици не исках и да помирисвам свинско. Бебето не го усещам, и аз мисля, че ще е поне след месец. Сега съм в 16та седмица

# 657
Момичета, мажете ли коремите със слънцезащита? Аз мисля да съм с цял бански но  все пак. 🤔

# 658
Независимо какъв ми е банския винаги се мажа и под него със слънцезащита. Особено гърдите, а сега ще наблягам и на корема, въпреки че няма да се пека

# 659
  • до най-прекрасния мъж
Аз качих близо 20 кг за последните 10 г. От стрес, от преумора, от неправилно хранене, от обездвижване. От тях 8 кг свалих последната година бавно и постепенно. Трансферът направихме на 84 кг. Тогава спрях сладкото, а след + теста ограничих тестено, картофи и ориз. Хапвам, но гледам да не е често и ако много ми се прияде. В резултат на диетата и денонощното гадене свалих до 74.5 кг. В момента съм 75 кг и се надявам да устискам поне до 6 месец да не качвам. Ако успея да кача 7-8 кг ще съм най-щастлива, защото така или иначе имам едни 10 излишни кг.
По повод слабеенето питах док дали е опасно. Отговори ми, че на бебето излишни мазнини и задържана вода не са му нужни. Така че е добре, че се съм свалила. Каза също, че то си взима всичко необходимо от майката и дефицитите са си за нейна сметка.
За тези, които са започнали от оптимално тегло, щом бебето расте, всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт