Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 413
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
Хубаво казано, ейнджъл, да гоним каквото лошо изникне в ума. Heart Трудна работа, но шансовете са на наша страна Heart

Лейдибърд, на мен ми казаха няма нужда, но аз като с първа бременност, стигнала до тук, пак изтърчах за пренатален тест. Nifty pro в Геника. Сигурно беше безсмислено, но се почувствах презастрахована. Дано всичко е нисък риск, че официално да не го мисля повече.

От вчера ми се появи едно червейче в главата и отново за успокоение, мисля да видя д-р Корсачки до следващия ми преглед Joy Уж се занимава с бременни с тромбофилия и да чуя второ мнение дали съм окей без терапия за нея. Ще споделя отзив, ако някой се интересува от него. (и си обещавам, спирам с червейчетата! Joy)

# 616
Аз ходя през две седмици заради контракциите, а и си ги изпросих като цяло. Записах се днес за втора фетална след морето ииии една ранна фетална другата седмица (това е моето червейче).
И аз си пуснах тромбофилиите самосиндикално и има отклонения, но не било фрапиращо и съм без терапия.
Аз си позволявам половин безалкохолна биричка, така че наздраве :beer

# 617
blue.angel , комбинирания ми  е 1:1600.
Не знам защо ми е толкова притеснено. Ще го помисля до края на седмицата и другата или ще го направя или ще пробвам успокоителни техники Simple Smile Леко бременеене на всички Simple Smile

# 618
Момичета, аз откакто разбрах, че съм бременна не си позволявам никакъв алкохол и карам на плодове, зеленчуци и сладко. Не съм качила и килограм. Ходя при АГ веднъж в месеца с изключение на проблемите сега и имах лека инфекция преди месец. Всеки път ми прави ехограф до сега съм си платила само БХС и лекарствата. Доволна съм, обаче не изражда той. Не сме правили ранна фетална морфология, но пък БХС да.

# 619
Е нали е безалкохолна, и цяла може 😃
Аз специално пробвах няколко вида безалкохолни бири, но нищо не ми допадна и няма да взимам повече.

Иначе предишните бременности съм си позволявала чаша бира, сега обаче съм стриктна и не пия нищо алкохолно.

Аз започнах еутитокс, тсх беше скочило от 4 на 6  и се притесних малко, но ендокринологът ме успокои, че фт4 е в норма и не е проблем,  че започвам по късно. Вероятно има ефект, чувствам се по-малко отпаднала, но може и плацебо ефект да е 🤣 Тези от вас които са на хормонална терапия очаква ли се след бременността да я спрете? Или е трудно да се прогнозира?

# 620
Аз специално пробвах няколко вида безалкохолни бири, но нищо не ми допадна и няма да взимам повече.

Иначе предишните бременности съм си позволявала чаша бира, сега обаче съм стриктна и не пия нищо алкохолно.

Аз започнах еутитокс, тсх беше скочило от 4 на 6  и се притесних малко, но ендокринологът ме успокои, че фт4 е в норма и не е проблем,  че започвам по късно. Вероятно има ефект, чувствам се по-малко отпаднала, но може и плацебо ефект да е 🤣 Тези от вас които са на хормонална терапия очаква ли се след бременността да я спрете? Или е трудно да се прогнозира?

Добро утро мами, мои приятели ми ''казваха'' Живей си живота който преди си водела, че организма се стресирал... Е да ама АГ казва момиче лежи си и почивай, че работата не е на добре и колкото и да се опитвах да им обясня не разбират. Това във връзка с пиенето на алкохол и разходките. Аз отказах и кафе и алкохол и всичко кажи речи и не съжалявам.

# 621
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel , комбинирания ми  е 1:1600.
Не знам защо ми е толкова притеснено. Ще го помисля до края на седмицата и другата или ще го направя или ще пробвам успокоителни техники Simple Smile Леко бременеене на всички Simple Smile
Не е висок риска, трябва да се успокоиш, за да е спокойно и бебенце. Приятелка ме беше предупредила да не се шашкам. Тя роди преди 2 години и яко се беше наплашила. Нейният риск беше 1:300, та обикаля къде ли не. Тогава още не бяха така популярни пренаталните тестове.  Ходи при няколко доктори да я успокояват, че бебето й няма никакви признаци на Даун, след като един я беше наплашил, че рискът е много висок и то само от резултата от БХС. Към днешна дата малката е прекрасна, 2-годишна госпожица, която кипи от енергия и спира ежедневно тока на майка си.
Ако беше притеснително, докторът ти щеше да реагира. Над 1:1000 рискът е нисък и не се препоръчва нищо, така че се постарай да си спокойна. И пак казвам, и 1:100000 да е, ако си 1-то, все тая. Трябва да вярваш, че бебето ти е здраво. Ако пък толкова не ти дава мира мисълта, има пренатални само за Даун и са горе-долу поносими като цена.

# 622
  • София
И аз от днес почвам еутирокс, заради стойност 3,16. Въпреки че съм с Хашимото до момента стойностите бяха под 2,5 и не бях на терапия. След миналата ми бременност също спрях терапията, но трябва да се следят стойностите на TSH и FT 4 защо след бременност и терапия се случват разни промени. Особено важно е на третия месец след раждането да се проследят. В повечето случаи особено ако нямаш доказано Хашимото (ТАТ или МАТ извън нормите) терапията се спира. В моя случай дори с Хашимото съм на терапии само по време на бременност или планиране на бременност. Следя си щитовидната жлеза с ехографски преглед на 2 години. Но както казах всичко е индивидуално и зависи от вашия конкретен случай.

# 623
Влизам, за да ви се похваля, че мина първата фетална на бебечето на зълва ми и всичко е наред.
Двете случайно сме бременни по едно и също време- моят термин 1 декември, нейният 31декември Grinning
Имаме си по едно момченце, които имат разлика 10месеца и сега чакаме по още едно момченце.
Лудница ще е при нас Stuck Out Tongue Winking Eye

# 624
Точно както Aisi е казала. Ако имате Хашимото, така или иначе е добре да го следите периодично. И терапия се назначава ако има някакви отклонения в стойностите на ТСХ. На мен ми увеличиха почти двойно дозата Л Тироксин по време на бременността, нямам идея как ще е след това, но така или иначе ТСХ е нещо, което се следи на по няколко месеца и се реагира според състоянието. По време на бременността го следя между 20 и 30 дни.

Ако преди бременността не сте имали отклонения, е възможно и след това да се нормализират нещата. Но за ваше спокойствие, е добре да се следите и след това, и да се консултирате с ендокринолог, особено първите месеци.

# 625

Добро утро мами, мои приятели ми ''казваха'' Живей си живота който преди си водела, че организма се стресирал... Е да ама АГ казва момиче лежи си и почивай, че работата не е на добре и колкото и да се опитвах да им обясня не разбират. Това във връзка с пиенето на алкохол и разходките. Аз отказах и кафе и алкохол и всичко кажи речи и не съжалявам.
И при мен някои хора очакваха да се натоварвам колкото преди, но предпочитам да лежа, да почивам и да ходя често на прегледи. Алкохол, цигари, кафе, физически дейности (освен ходене по малко) отказах. За безалкохолна бира не ме е срам, нали е безалкохолна. Пих Хайникен и не е лоша, за мен няма разлика с алкохолната, но аз бира не съм пила от години, така че бих одобрила каквото и да пия.
Някой може ли да ми препоръча ендокринолог в София? От моя съм доволна, но давам по 120лв на месец за 7мин говорене и малко ми звучи неадекватно.

# 626
Аз препоръчвам др. Мария Бояджиева. Преглежда в МЦ Сигридов, но знам, че работи и в Майчин дом. Има я и в онова приложение за онлайн консултации и отговаря много бързо

# 627
Здравейте ! Аз както си бях супер спокойна ми се развали рязко кефа .... Детето отново е болно ии аз съм с червено гърло , а преди няколко дни имах контакт с дете с пневмония и сега тотално се стреснах .... Купих си хомеопатия за гърло друго какво да правя , какви чайове може мента позволено ли е .... Егати вирусите стана юли месец.....

# 628
Момичета видях, че има кратки коментари около банските лятото.
Аз не можах да намеря никъде информация защо точно слънцето пречи на коремчето.
Много се чудя с бански на половинки и предимно под чадър проблем ли ще е? Каква слънцезащитна козметика са ви препоръчвали за бременни.

Към мамите с 2ро и 3то детенце. Какви са ви препоръките,  както ваши така и на ваши познати и приятелки от към марки и модели колички, кошари, помпа за кърма, шишета и т.н.

# 629
  • София
Аз ходя при д-р Емил Начев (преглежда в УСБАЛЕ Акад. Иван Пенчев - сградата на Майчин дом, по-рано беше и в Надежда ама там предполагам, че ще са по скъпи прегледите му), много съм доволна - той ме следеще и при миналата ми бременност. Обикновенно ми взима 20 лв за консултация, ако прави ехограф си е +50 лв, но това ми е веднъж на 2 години.

И при мен някои хора очакваха да се натоварвам колкото преди, но предпочитам да лежа, да почивам и да ходя често на прегледи. Алкохол, цигари, кафе, физически дейности (освен ходене по малко) отказах. За безалкохолна бира не ме е срам, нали е безалкохолна. Пих Хайникен и не е лоша, за мен няма разлика с алкохолната, но аз бира не съм пила от години, така че бих одобрила каквото и да пия.
Някой може ли да ми препоръча ендокринолог в София? От моя съм доволна, но давам по 120лв на месец за 7мин говорене и малко ми звучи неадекватно.

Общи условия

Активация на акаунт