Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 309
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
Мен пък днес в жегата много ми прилоша, щях да припадна. Кръвното ми беше 76 на 45 🥵 Пих една кола и под един климатик се освестих но се стреснах 😔

# 721
момичета, какво е това суеверие с подстригването и пола, стана ми интересно Simple Smile

# 722
Относно суеверието на мен бабите все са ми казвали,че уж бременна ( с момче) ако се подстриже му намаля от мъжкото достойнство. А наскоро ми казаха за друго суеверие, че  подстригването скъсяваш живота на детето...

# 723
  • London
Ако тръгна да се водя по суеверия, не трябва да излизам от стаята и да се движа криволинейно. 😆
Габи, в поведението на французина (или на което и да е куче) няма нищо сексуално. Това е опит за доминация над теб, не му го позволявай. Моя имаше такива наченки в 4ти месец (когато пък изобщо не може да става на въпрос за разгонване, той си беше бебенце) ама му секнах мераците и знае, че не той доминира над мен. Никога повече не го е правел след това. 🤗

# 724
Нещо интересно, което прочетох - една позната се бори с колики при новородено. Някои казват, че са пили Омнибиотик панда от 8мия месец и нямали проблеми с колики при бебето... Добавям си този въпрос да питам в бъдеще АГто, живот и здраве. Grinning

Пуснах доста изследвания на своя глава и се шегуваха, че кръводарявам Grinning Кръвосъсирването за пръв път го пуснах, преди това го гледах пролетта. Витамините са ми осмукани...хаха. А си ги пия редовно! Приятелка ми казва "нищо няма да си следя, само да се притеснявам". Споменавам й моя опит как с предната неуспешна бременност имах остри липси без симптоми (и ТСХ 5+) и щеше да е безотговорно да не ги лекувам. Витамин Д от 11 едва стана 30 за почти година! Тогава си казах, каквото можеш подготви и проучи предварително... Но всеки си решава риска.

# 725
Здравейте момичета! Искам да попитам има ли друга като мен, която се следи само на частно ( в Надежда) и не съм заведена по здравна каса от ЛЛ и грешка ли е това според вас (да го имам като план Б)?  Дали е късно вече да започна да се следя по ЗК в 15Г.С съм? Моля за вашите съвети и мнения.

# 726
Здравейте! Искам да попитам дали има изкарали ковид, защото гледах че родилакта почината преди две седмици са я изкарали заради ковид, които била изкарала много леко. Та да ви питам дали имате притеснения относто това и с какъв доктор бихте се консултирали?

# 727
  • София
За изследванията и аз като преминала неуспешни бременности, които е можело да се избегнат с просто и не скъпо изследване (в случая визирам TSH) смятам за адски безотговорно от страна на следящи АГ да не го назначават задължително. Майките някак ги разбирам, че не искат да си самоназначават изследвания. Въпреки че ако им се случи загуба, обикновенно сами стигат до извода, че трябва да си следят много неща сами и да не разчитат само на лекарите. В момента е страшно модерно и явно има защо де да се следят витамини особено Д и Б12. Аз си ги пусках вече 2 пъти, но и АГ си ми ги назначи още при положителния тест.
Относно пробиотиците - с миналата ми бременност взимах скъпи пренатални витамини, които си имаха отделни капсули пробиотик. Спрях ги към 6ти месец и минах на други+отделен пробиотик - та като цяло съм била през цялата бременност. Е детето ми си имаше колики, но не беше нещо страшно. Интересното в нейния случай че омнибиотик панда на нея не и понасяше (доста ме хвана яд след като дадох 70 лв, а след всяко ползване детето не спираше да плаче и да се присвива). Но пък има страшно много родители, които са много доволни точно от тях. В момента също приемам пробиотик всеки дневно, но това е защот след забременяването имам доста проблеми - газове и т.е, които преди него не са ми се случвали. Вече около месец съм на прокомбо и виждам доста голямо подобрение.
Във връзка със следенето по ЗК, аз се следя и на частно и по ЗК най-малкото за да имам прегледи на 2 седмици (както споменах имам загуби и не леки бременности). Отделно съм си супер доволна от лекаря по ЗК, който всеки път си ме гледа на ехограф. Иначе не е късно за записване (официално записването е след 12 г.с, аз също се записах в 15-та), трябва ти направление от личния лекар за регистрация по програма майчино здраве - май го водят номер 3 ама не за първоначален а тип 9 за регистрация - личния ти лекар би трябвало да е запознат.

Нещо интересно, което прочетох - една позната се бори с колики при новородено. Някои казват, че са пили Омнибиотик панда от 8мия месец и нямали проблеми с колики при бебето... Добавям си този въпрос да питам в бъдеще АГто, живот и здраве. Grinning

Пуснах доста изследвания на своя глава и се шегуваха, че кръводарявам Grinning Кръвосъсирването за пръв път го пуснах, преди това го гледах пролетта. Витамините са ми осмукани...хаха. А си ги пия редовно! Приятелка ми казва "нищо няма да си следя, само да се притеснявам". Споменавам й моя опит как с предната неуспешна бременност имах остри липси без симптоми (и ТСХ 5+) и щеше да е безотговорно да не ги лекувам. Витамин Д от 11 едва стана 30 за почти година! Тогава си казах, каквото можеш подготви и проучи предварително... Но всеки си решава риска.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 12:04 от Aisi_Popova

# 728
Момичета, до момента моят АГ до момента ми е пуснал като изследвания Хематология, Ирина, Биохимия, Вирусология, Имунохематология, Микробиология, Цитонамазка, Кръвна група, Wasserman, Hiv. А аз си пуснах и Биохимичен скрининг. Като изследвания със сигурност има и пропуснати да бъдат пуснати. Като чета вашите лекари, че ви пускат и други и се притеснявам. Имам ли основание за това?

# 729
  • London
Те за щяло и нещяло сега казват Ковид 😩 Идеално оправдание за пълната некомпетентност. И не само в България се случва.
Няколко момичета изкараха Ковид по време на бременност, както и такива, които по време на раждане бяха уж позитивни.

Здравейте! Искам да попитам дали има изкарали ковид, защото гледах че родилакта почината преди две седмици са я изкарали заради ковид, които била изкарала много леко. Та да ви питам дали имате притеснения относто това и с какъв доктор бихте се консултирали?

# 730
dee92, аз вече писах , че в момента приемам Омнибиотик 6 и съм супер доволна. Доц. Конова също одобри и каза , че 8-9 месец се сменя с Омнибиотик Панда.
MGB9 , Ковид изкарахме и двамата с MM , още преди да забременея.
Габи ,много общо като изследвания си го написала. На мен ми искат доста повеч изследвания от тези п, които се полагат по ЗК. Примерно могат да ми пускат по ЗК коагулация, но се покрива едно, а мен ме интересува друго, а и по ЗК се покриват само евтините изследвания за съжаление .

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 13:08 от iren11

# 731
Габи, при мен изследванията почти сама си ги започнах. Много и ненужни съм навъртяла сигурно де. Миналата година в началото на бременността ми казаха само (и то в повече, от колкото на други познати искаха) урина, алат/асат, май че креатинин и албумин, ТСХ и сигурно белтък + ПКК. Витамини май сама си пуснах и излязоха много зле (Б12, б9, Б6, д). След неуспеха учудващо ми пуснаха за тромбофилия - ако нямаш причина (като предишен необяснен неуспех), това генетично изследване най-вероятно не ти трябва.  Един друг лекар ми каза тогава, недей тая тромбофилия, чак ако има 2-3 загуби. Да бе, ще чакам 3 загуби????

Тогава се амбицирах и проучих какво означава и какви гени са ми малко бъгнати. Сама започнах да следя свързания хомоцистеин и Б витамини (имам мутация с усвояването им). Като си намерих добър лекар да ме подготвя, ме похвали за хомоцистеина, защото ми беше опасно висок главно заради кривото ми усвояване на Б-та. В повечето случаи чувам не гледат толкова хомоцистеина.

Кръвосъсирването, което от време на време следя за лично спокойствие, (засега не са ми го назначавали, директно ми изписаха аспирин и ми следяха кръвопотока) - фибриноген, аРТТ, д-димер.

Ендокринологът пък ми следи ТСХ и вит. Д от миналата година. Добре, че се сети тя за Д-то, изскача все повече като изключително важен витамин.

Впуснах се в повече неща, но дай боже после няма да ме интересува толкова  паднала ли ми е фолиевата и дали вит д е под граница.

Споделям какво си преписах от един проспект в Токуда - оптимален пакет за следене за притеснителни Grinning Направих си го на табличка и горе-долу като че ли се движа по него засега (+ желязо и витамини).

Скоро ще се запиша по каса поне нещо да мине през нея, а и за болничните. Не ми се разкарва по още лекари, но...

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 13:44 от dее92

# 732
  • до най-прекрасния мъж
По каса е добре да се запишете, заради болничните преди и след раждане. А и някои изследвания минават по каса. Малко са, ама пак е нещо. Също и 2 или 3 ехографски прегледа допълнително. Ако не сте рискова бременност, може да ви следи и ЛЛ, като ви дава направления за изследванията и за АГ за ехографиите. Ако сте рискова, трябва да се следите задължително при АГ. Приятелка се следеше само на частно и изпадна в ситуация да няма кой да й даде болничен 45 дни преди раждане. ЛЛ хич не знаела, че е бременна, докторът на частно, не работи с касата...Оправила се е, но в последния момент доста се е притеснила.

# 733
Извинявам се за отговора веднага след предния. Излязоха ми резултатите от пренаталния генетичен тест и полът е момченце. Grinning Heart

От отговорите досега май тези, които знаем, сме повече с момченца? Само да растат живи и здрави!

# 734
Здравейте, по въпроса с Ковид. Аз искам да споделя, че се ваксинирах с втора доза след като съм забременяла. Не знаех това към онзи момент, но към днешна дата пак бих го направила.
Баща ми е завеждащ ОАРИЛ в областна болница и знам прекалено много информация отвътре за да рискувам ако не съм го изкарала да оставя и себе си и бебчето без защита.

Общи условия

Активация на акаунт