Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 91 096
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Привет!

Да се запиша при вас, контузена, и заради това с променен тренировъчен график.
Ще пробвам да изместя прозореца и да не се храня вечер, което преди беше мисия невъзможна, но сега без тренировки, а само кротка йога, ще мога да експериментирам без да си причинявам излишен дискомфорт.
Имам нужда да сваля 3-4кг мазнина. Не бързам, искам да е трайно, и да не ги върна през есента.

Чийт хранене има резон в някои ситуации, и се препоръчва веднъж на 2 седмици, при плато за раздвижване.
Чийт ден е лоша интерпретация на горното. Става за мъже при тежък дефицит, тежки тренировки и предстоящи състезания или снимки. За жена която бори килограми не става.

Днес ще се нахраня веднъж, в 16:00 и край. Яйца и домати. Това ми се яде, имам и друго, но не ми се гледа месо днес.

Strawberry, пробвай да изключиш млечните за 2 седмици, и виж какво става.
Много хора се подуват от тях, надиплят целулит като Дунавски вълни, а в комбинация с тесто те пращат назад със седмица. Махни и виното.

# 226
Strawberry,  във водата си сложи лимон, мента, магданоз, каквото имаш там. И не се тегли  направи го в неделя сутрин.

# 227
Ще пробвам да,ще махна кис мляко,но аз толкова мн неща съм ограничила през седмицата,че вече не знам какво др да махна.
И ако се оправи проблема с кг,ще пробвам чий ядене да правя,не чийт ден,защото да му се невиди от цял живот ограничение ,еми обичам сладко,хапва ми се.
Виж хляб и солени теста не са ми слабост.

# 228
Ще пробвам да,ще махна кис мляко,но аз толкова мн неща съм ограничила през седмицата,че вече не знам какво др да махна.
Според мен, ако правиш нещо - прави го постоянно,  не само пон-петък.

Таня беше кацнала много хубава статия за чийт хранене и чийт ден,  прочети я, полезна е.

# 229
Вече не знам какво да махам,какво да добавям,немога цял живот да не ям нещата които не ям през седмицата,затова не знам  какво да правя вече.
Статиите ги четох и двете.

# 230
На дрехите отразяват ли ти се тези 5-6 кг.HeartStuck Out Tongue Winking Eye

# 231
На дрехите отразяват ли ти се тези 5-6 кг.HeartStuck Out Tongue Winking Eye
На дрехите най-интересно не

# 232
Ягодке,  невъзможно неща няма. Трябва правилна мотивация. И това ти го казвам като страшно пристрастена към всякакви шоколадови, тестени, пици, спагети и тн.  Това е зависимост и аз го разбирам и оприличавам като тази от алкохола, цигарите, наркотиците, с която трябва да де боря (за да съм здрава за децата си). С едните успешно се боря, но тази към сладкото - залитам, не мога да си кривя душата. За себе си обаче, разбрах, че без едно мога - с едно не и излязох извън контрол на морето, което ме върна назад, а в момента и с плодовете се подхлъзнам.

# 233
Точно при мен е така,без едно мога,но с едно не.
Не пуша,алкохол рядко пия,но да сладките неща са ми нещо което много ми липсва.
Обмислям и начин да похапвам когато ми се дояде нещо сладко,НО по едно вместо добро похапване само събота,защото съм съгласна,че добро зареждане с боклуци в един ден не оказва добро влияние на кг.

# 234
  • на острова на мечтите
И аз се съблазнявам от сладкото. Затова и не купувам. У дома с метла да се завъртиш няма да намериш нищо сладко. Шоколадът напоследък ми е гаден. От сладоледа понякога получавам киселини. Обаче рядко отказвам плод. Ограничавам се. Не винаги успешно, ама се старая.
Изградила съм си една стратегия:" Ако трябва да налея вода в резервоара на колата, няма да го направя, защото ще я повредя. Тогава защо в моето тяло трябва да вкарвам вредни " храни"!? И понеже имам много развихрено образно мислене, започвам да си представям процеса на превръщането на захарта в гадост, която задръства всички органи и блокира естественият му жизнен процес". Обикновено има ефект.

# 235
И аз си го мисля това понякога,защо да ям сладко след като толкова се ограничавам през другото време,но пусто обичам,яде ми се.Сега вече и плодове почти не си позволявам,еми то вече какво да ям.
Ще видя,ще пробвам да хапвам по-разнообразно през седмицата със страх,и да видя до какво ще доведе и когато ми се хапва сладко да хапвам,да видя.
Малко промяна може да се отрази добре на метаболизма ми.
Иначе винаги готвя почти без мазнина,не пържа,абе диетично хранене.

# 236
А някоя от вас може ли да се похвали с 5 дневна шоколадова диета? Или след 300г халва дояждане с 5-6-7...морени?
И нищо от това не ми е омръзнало в тогавашния момент.
След като аз съм могла и вие можете.
Чувството за ограничение ви саботира.
Ох, не знам как да обясня.
Не трябва да се тръгва от идеята "интервалното хранене ще ми помогне да намаля калориите още повече". Изберете или ниски калории или интервално. Не може и двете или по-точно не може ПРОДЪЛЖИТЕЛНО време. Принципите/основите /идеите са различни.
Доктор Берг казва в едно видео,че се храни 2 пъти на ден, защото "не може на едно хранене да изяде необходимите калории".
Веси (Весела Савова) от nosugar беше на ОМАД (сега не знам) ето една нейна снимка какво изяжда на единственото си хранене (и с чаша вино), самото й хранене е час и половина-два

Сигурна съм, че за някои от нас (и себе си включвам) това е храна за 2 дори 3 дни.
Всеки е с различни необходимости и вкус, но постоянното лишаване и насилствено гладуване не е успешна стратегия за дълго време.
За чийт хранене ( едно хранене, не всяка събота) мисля, че писах от къде идва идеята:
За някои хормони си трябва висок инсулин и хората, които са на кето (минимум 10 дни в кетоза) практикуват чийт хранене, обикновено ранен следобед и на другия ден си продължават както си му е реда. Колкото до кетозата тя се постига и с усилени тренировки и с продължително гладуване, не е само с т.нар. кето диета.
За любителите на сладкото
След стабилно хранене не може да изядете много и тогава е момента за нещо малко/символично. Говоря наистина стабилно хранене, а не 2 варени яйца или половин пилешко бутче. Когато добре се нахраните, няма да има нужда от дояждане с млекца ,сиренца и подобни.
И като търсех да покажа снимките на Веси видях й тортите (бях ги забравила), ако ме пусне мързела ще правя нещо за неделя. Не се знае кое ще е по-голямо мързел или лакомия.
Ако успеете да подминете картинките на тортите, Веси има рецепти веган,палео, без глутен, без яйца. Имаше някъде 5 дневно веган нисковъглехидратно меню.
Сайта
https://nosugar.bg/

# 237
Аз го изям всичкото това ще преям,но да явно трябва да започна да хапвам по повече.
И не знам ако не ям 24ч дали ще има полза..Като ученичка издържах на глад,сега вече нямам нерви и сили
Таня,а кисели млека могат ли да се ядат,плодове?

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 18:13 от strawberry0302

# 238
  • Sofia
оф... 1:1 съм с Верчето, въглехидратът се оказа най-големият и най-страховитият ми порок Unamused
След две години ВМ-НВХ и фастове се бях регулирала и се чувствах прекрасно. Обаче последните 4-5 месеца се върнах обратно и сега не мога отново да вляза в релси. Никакви внушения и самовнушения не ми работят. Хормонални съм правила, уж всичко ми е наред. Давам си сметка, че проблемът е психологически и не знам как да го преборя. Устисквам по 5-6 дни да съм стриктна и после се натъпквам с въглехидрат. Което в комбинация с иначе ВМ хранене е ужас... Не знам как да се успокоя, самата мисъл за това ме стресира неимоверно, като някакъв наркоман се чувствам.

# 239
Веси държи калориите около 1800. Не е необходимо да ядеш като нея, давам пример за еднократно хранене.
И аз не мога да изям толкова наведнъж, а и вкус и принципи имам различни от нея.
Не броя калории, а гледам големина на чиния и храната в нея да ми държи сито дълго време.
За киселото мляко всеки има различна толерантност, както и сирена/кашкавали. При всички случаи не е добре да е/са (и сирене) основна храна. По-скоро добавка.
Кисело мляко и извара са инсулиногенни.
В палеото се избягват или е малко и от дребни животни.
Трябва с метод проба-грешка да установи всеки кое как му действа.
Плодовете също.
Освен гликемичен индекс, съществува и понятието "гликемичен товар" и това последното е зависимо от количеството.
Едно е да изядеш 2 кайсии и съвсем друго 2 килограма.

Общи условия

Активация на акаунт