Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 91 063
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
много ти благодаря за подробния отговор, не изглежда екстремен глад, ще се пробва Simple Smile

# 376
  • София
Здравейте,  храня се в 1-2-3 часов интервал.

Има ли ОМАД при схема 21/3, аз го спазвам, но 23/1.

Три часа прозорец на хранене ми се струват много, реално мога да обядвам в 12ч, да имам поне още едно хранене в 15ч. и това вече се водят 2 хранения на ден.

# 377
до два часа си го броя за ОМАД, понякога не мога да си изям храната наведнъж

# 378
  • Paris, France
с честото ядене не знам някой да е отслабнал
колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде

Аз отслабвам с често хранене. Даже се насилвам да ям често. Не е вярно, че колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде, напротив. Зависи, разбира се, какво се яде. Ако ям въглехидрати ми се яде често, но вляза ли в кетоза не ми се яде чак толкова често.

Честото хранене увеличава метаболизма, а честото хапване на протеин засища и спомага да не губим мускул. Ако непрекъснато подхапвам зеленчуци, стомахът ми се разпъва често, което спомага нивата на грелин (ghrelinхормонът на глада) да падат и да не огладнявам. Грелинът пада след консумация на глюкоза и сурови фибри. Глюкозате съдържа много усвояема енергия, но фибрите не.

https://academic.oup.com/abbs/article/41/3/188/655

# 379
Здравейте, обмислям да опитам да сваля натрупани килограми с интервално хранене - 18/6. След много четене, достигнах до извода, че се намалят въглехидратите за сметка на протеин, но проблемът ми е, че страшно много обичам плодове и ми е много трудно да се лиша от тях, те са въглехидрати.
Някой има ли опит в такъв тип хранене?

# 380
А не става ли да  избягваш тези видове , които са с висок гликемичен индекс, а осталите не са много узрели?

# 381
Аз също обичам плодове но купувам само с нисък гликемичен индекс - ягоди,  боровинки, малини, касис и се съобразявам и с грамажа.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 20:27 от Bria

# 382
Щом сега ще започваш, 1-2 плода на ден може и да не са проблем при теб. Пробвай и виж как ти влияе след месец примерно. Не е задължително да се придържаш към супер ниски въглехидрати.

# 383
  • на острова на мечтите
Аз също обичам много плодове. Хапвам по половин ябълка, малко портокал... Покрай папагалът дояждам каквото остане от приготвеното за него. Забавя отслабването при мен, но свалям лека полека.

# 384
Здравейте, обмислям да опитам да сваля натрупани килограми с интервално хранене - 18/6. След много четене, достигнах до извода, че се намалят въглехидратите за сметка на протеин, но проблемът ми е, че страшно много обичам плодове и ми е много трудно да се лиша от тях, те са въглехидрати.
Някой има ли опит в такъв тип хранене?

Консумирай плодовете, позволени при кето-диетата, като боровинки, ягоди, малини, черници, сини сливи, киви, лимони. Имат най-малко въглехидрати и съответно килокалории. Първите са и най-полезните плодове изобщо, защото са антиоксидантна бомба, но са и сред най-скъпите също. Поне ягодите и малините сега им идва сезонът.

По принцип не е нужно да ограничаваш въглехидратите при интервалното хранене, но, ако наистина искаш да отслабнеш сериозно за определено време, е добре да ги намалиш, докато стигнеш желаното тегло, да. Аз като реша, че съм наддала повече, просто спирам хляба и спагети/макарони/тестени изделия и наблягам на салатите и по-лека храна и се движа повече. Помага и да забравиш за снаксовете помежду хапванията. Само закуска обяд вечеря и това е. Вечерята да е по възможност по-рано ( от 7-8ч.)

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 10:18 от Анонимен

# 385
  • София
Някой спазва ли АДФ, как се храни, какви резултати има?

# 386
Някой спазва ли АДФ, как се храни, какви резултати има?
Иля сподели твоя режим, и кои храни при теб работят...
Закусваш ли ?Обеда какъв е ?

# 387
  • София
В момента съм на 20/4 фастинг с 2 хранения.

Закусвам в 10ч.

Имам 2 вида закуска.
2 бр препечени филийки от лимец, намазани с авокадо/хумус или крем от кашу с маслини каламата и резенчета домат или краставица.

Овесени ядки с чия, орехи, мед, ябълка и боровинки

Обяд/вечеря в 13- 14ч.

Правя си различни варианти на големи веге купи, примерно , прясна салата и задушени зеленчуци, комбинирам с кафяв ориз и черна леща/ боб или печени батати с печен нахут, към тях хумус, авокадо или маслини.

Смятам да сменя малко режима, за да раздвижа килограмите, а АДФ не съм пробвала.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 11:17 от Иля

# 388
АДФ (36/12) ми е много на мен, толкова време без храна Simple Smile Но наред с 16/8 правя и 2 дни седмично без закуска и обяд обаче, само вечеря. Четвъртък и неделя обикновено. Доволна съм за поддържане на теглото.

Забравих да спомена, че от плодовете ябълките и крушите (които в момента са сезонни дори) не са много калорични и няма проблем да се хапват на диета, стига да не е на корем, нали.

# 389
Хляба ти ли си го приготвяш от лимец ?
Днес купих на  Вита с лимец има с лимец и в Лидъл.
Хумуса домашен ли е или купен ?
Благодаря ♥🤗

Общи условия

Активация на акаунт