Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 90 919
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Витамин С може да образува песъчинки в бъбреците при продължителен прием, затова с него трябва да се внимава. Отделно на някои хора, като мен им влияе на цикъла

Омега 3 - масовите са доста слаби, затова търсете по-силни или просто взимайте в малко по-големи дози. Примерно на Допелхерц са много слаби.

За кашлицата - има един много хубав чай Бронхо Пам. Има го във всички аптеки. Страхотно действа за кашлица и много добре подпомага отхрачването. Съдържа и ехинацея, което допълнително подсилва имунитета Simple Smile

# 571
Аз съм на различно мнение за вит Ц, колкото повече, толкова по-добре. Както и за Магнезия.
Пия по 1500 мг на периоди.

# 572
  • Paris, France
Витамин С си го купувам на прах, в кутия от едно кило, като тази:

Купувам отделно лимонена киселина на прах и калиев бикарбонат. В чаша слагам аскорбинова киселина, лимонена киселина и бикарбонат. Така неутрализирам киселината и пия калиев цитрат и калиев акробат с вода. Те не са кисели и не правят песъчинки в бъбреците. На върха на лъжичката аскорбинова киселина, толкова лимонена и калиев бикарбонат, който да ги загаси, нещо като равни количества киселина и бикарбонат, долу горе.

alethea, водата, която правя не е солена изобщо. На вкус е нормална. Може леко да нагарча от солта Нигари, но солена на вкус не е. Около равна, чаена лъжичка соли на литър вода слагам, не повече. От вечерта си правя 3 литра вода. Сипвам сол и до сутринта се е разтворила сама.

# 573
Много благодаря, Невена, ще потърся за тази сол Нигари, много интересно звучи информацията за нея.
Аз често получавам схващания и крампи, уж пия магнезий, но не съм редовна. Забравям го...
Вечер преди лягане пия детралекс, защото адски ме болят прасците и самите ходила, задържам вода и правя оттоци.

# 574
  • FRANCE
Може ли повече информация при болки в прасците? Супер досадно е.  Благодаря

# 575
Нигари трудно се поняса като вкус. Аз не успях да го изпия, отвратително е.
Пия Диаспорал 400 доста често поне по две седмични курсове, както и Вит. Ц на прах през ден през есента, зимата и пролетта по около 1000 мг.

# 576
В ниска концентрация пак ли е непоносимо?

# 577
  • Paris, France
В ниска концентрация пак ли е непоносимо?

Зависи. Ако човек е силно дефицитен на магнезий и понася горчив вкус, изобщо не се усеща. Аз слагам по много малко, 2-3 шлюпки. Повече иииииии.... няма да изляза от кенефа. С такава цел и го пия, макар че има и други ползи. Това е единствената форма на магнезий, която е микробицидна. Може и да се каже тялото с този разтвор. Прониква и през кожата. Тогава не разхлабва.

# 578
Аз имам нужда от разхлабващия ефект, даже не е сигурно какво количество ще успее да го предизвика, трудно ми се получава. Попривикнах и на гадни вкусове, какви ли не отровни билки минаха през мен.

# 579
  • на острова на мечтите
За първи път чувам за сухи пости. Къде мога да прочета повече?
Аз по принцип съм "воден" човек, в смисъл, че пия много вода, но ми стана интересно.

# 580
  • на острова на мечтите
Може и да ме смъмрят модераторите, ама понеже никой не е писал след моя пост, а не мога да го редактирам, или да добавя друго, ще пиша пък каквото такова.
Вчера реших да опитам сухо гладуване за кратък период. Направих 18 часа. Снощи всичко беше наред. Не пих и сутрешно кафе. Не че ми липсваше, но като ме стегна едно главоболие, чак до повръщане. При вас в началото така ли беше? Иска ми се да опитам за ден сух пост, но вероятно някъде бъркам. Гледах малко видео в ютуб, но не попаднах на конкретни съвети.

# 581
не знам какво очакваш
правилото е ‘нищо в устата’
съвети…. аз не бих се оставила без вода

# 582
  • Paris, France
А главоболието по време на поста ли те хвана или след като пи вода?

Явно не си готова за сух пост. Той трябва да дойде естествено. Ако те боли глава, пиеш вода.

Ако е след поста, може да е от липса на електролити.

# 583
  • на острова на мечтите
Херцен, в какъв смисъл какво очаквам? Какво се очаква от пости!? Стана ми интересно сухи пости и реших да опитам.
Невена, главоболието ми дойде сутринта към девет часа. Не съм пила вода. Писах, че направих гладуването без вода за 18 часа.

# 584
  • Paris, France
На мене ми се е случвало и по време на сухи, но и водни пости. Спирам поста ако се чувствам зле. 18 часа е много за първи сух пост. Почни с 10, после 12 и бавно увеличаваш времето.

Вода със сол, магнезиев хлорид и калиева сол ми помага за главоболието.

Общи условия

Активация на акаунт