Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 90 868
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря Hug определени с по-малко се чувствам по-добре. Въпросното едно хранене, спазвате ли някакви изисквания за него или хапвате каквото решите?

# 616
  • в 1001-та нощ
Аз не обичам да смесвам храни, предпочитам по-необработени, пържено и подобни не. Също държа да е нещо, което ми се хапва. Нямам някакви строги забрани и правила, храня се, ако съм спокойна, не бързам и се наслаждавам на момента. То си е дар Simple Smile

# 617
Благодаря Алена, днес развалих фаста на 19-я час, но утре започвам. И аз не смятам, че би било проблем човек да живее с по 1 хранене на ден и да се чувства добре и ти и Ейнджъл затвърдихте това ми убеждение.

# 618
Аз се храня като Алена по принцип.
Напоследък го разделих на 2 по-малки хапвания, защото сега работя до късно и направо лягам след това. Хапвам доста хранителна салата към 12-13 ч и после още малко дохапвам към 18 ч., за да издържа до 22 ч поне умствен труд.
Иначе преди - 1 ядене на ден, към 15-16 ч, работа до към 19-20 ч и после “реанимация”.

# 619
И аз съм ок с едно хранене, обаче не мога да си изям калориите за деня на веднъж. За това съм разделила на 2, да мога да претикам още малко от нещо. Като се храня веднъж (понеже правя два дни по 24ч фаст в различни дни), повече от малка салата с пилешко не мога да изям, филия хляб или някакъв въглехидрат. Сладко по смъртно не ми се яде. Та от там не мога да добавя калории. Някой плод евентуално, но там където живея плодовете не са хубави и  към тях не ми се посяга.

# 620
vici75, в кои дни са ти 24часовите

# 621
Herzen, значи правя едно 24ч след уикенда (или понеделник или вторник, въртя ги, но винаги един от двата дни) и после втория ми 24 е петък или събота. Ако съм правила понеделник, петък е другия. Ако съм правила вторник, събота ми е втория. Гледам да не са мног на близо.

# 622
благодаря, и аз до този график съм стигала
пробвах  в четвъртък, но май ми идваше близо до понеделника

# 623
  • home!sweet home!
Здравейте! Въпросите  ми към тези от вас, които спазват фаст 20/4 са два.
1. Кои са най- подходящите 4часа за хранене? Аз съм избрала 13-17!
2. През часовете на хранене може ли да се похапва или трябва да се яде веднъж или два пъти?!

# 624
2. През часовете на хранене може ли да се похапва или трябва да се яде веднъж или два пъти?!

Точно този фаст ми идва почти като ОМАД с едно голямо хранене и едно доста по-малко(като снак) . Исках да го направя на 2 равномерни, но организма ми не е съгласен.

# 625
  • в 1001-та нощ

Аз лично, като се нахраня - нямам нужда да добутвам по нещо в устата в рамките на времевия прозорец. Даже не се и сещам, че нещо да ме изкуши. То просто не съм гладна Simple Smile  Някак - с времето това с "изкушенията" се надраства в хода на осъзнаването - какво точно е храненето, какви са ползите - преминава в обич и грижа за тялото, като храм на душата. Но, естествено, ако нещо ми се прияде - ще си хапна. Тук е въпрос и на емоционална зрялост и осъзнатост - това, което правиш какво ти дава. Емоционалният баланс също е важен - да не се измъчваш.

# 626
И аз като се нахраня веднъж, абсурд да ми се дояде нещо в последствие. Ако не е да се старая да си догоня калориите за деня, въобще не бих посегнала към нищо втори път. Понеже нямам как да стоя на 600-700кал за деня, умишлено правя второ хранене по някое време. Силно казано второ обилно хранене. ПО-скоро е ядки, плод, черен шоколад, кафе със сметана. Ей такива по-калорични някакви до наваксване на калории.

# 627
Аз сигурно и преди съм се включвала с подобен въпрос към тези на OMAD - как ви се отразява на социалния живот, вечерни излизания и семейни вечери?

# 628
  • в 1001-та нощ
Ако излизам, което не се случва кой знае колко често, си поръчвам нещо, което ми се консумира на момента - според ситуацията и заведението. У дома са ми свикнали на "режима" и не им прави впечатление Simple Smile

Този режим - при мен е въпрос на потребност, а не строго правило, което стриктно спазвам и "сакън да не кривна". С времето става начин на живост, не тежи, не пречи и човек се адаптира и наглася към него във всички житейски аспекти. Може би гъвкавост е подходящата  дума. Ако зная, че ми предстои излизане - няма да се надумкам в къщи - 1 час преди това. Самата ми психика се подготвя и "наглася" за момента, така, че когато отида в заведението - да мога да се насладя на ситуацията с хубава компания и подходяща храна, напитки. Алкохол не консумирам изобщо. Понякога - съвсем малко, колкото за наздраве и да отбележа повод или ситуация.

Режимът е следствие на моите потребности, не аз да следвам режима, защото трябва.

# 629
Да, и аз съм така. Ще хапна нещо съвсем леко следобедно и вечерта ще се насладя на храната и компанията.

Общи условия

Активация на акаунт