Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 468
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 150
Реално затвориха зелените коридори от понеделник до четвъртък. Според мен е глупост.
Още по-лошо - изобщо ги затвориха - от петък до неделя само по реда на предварителното записване! А май системата продължава да не дава регистрация за втората доза.
Около мене всички над 60 (и по-млади), които искаха да се ваксинират, отдавна го направиха. От понеделник до четвъртък центровете ще скучаят и може да се наложи да хвърлят ваксини.

# 151
  • София
Сложих си първата АЗ в 17-та поликлиника. В началото на юни ми е втората, днес ми звъннаха от поликлиниката да потвърдя дали ще съм при тях и за дата и час. Запомних часа, забравих датата (колебая се между две) Joy Като наближи ще звъня.

# 152
Виола, бъркаш:

Цитат
Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, ОПЛ и разкритите ваксинационни центрове в страната ще имунизират граждани над 60 г.

Недоволна, точно така. Реално вече няма да има коридори със свободен достъп, днес решаваш и отиваш и веднага се ваксинираш или когато решиш, че ти е удобно.

Радвам се, че ние поне повече няма да го мислим, но както казах за мен това е пълна глупост, която ще спъне допълнително и без това спънатата ваксинационна кампания. Можеха да улеснят личните лекари с достъпа до ваксини, без да развалят едно от малкото работещи неща.

# 153
  • София
както решиш, Лили, не те убеждавам, пиша го, за да се спестят разправии, ако такива възникнат, в момента надали по границите проверяват валидността като преписват номера /със сканирането нищо не става/, а и аз ако съм граничен служител, изобщо и няма да проверявам за валидност документ, на който не пише, че е за ваксиниране срещу Ковид
Е, как да не става... с моя личен телефон проверих на колежката ми сертификата. Сканирах кода и ми излезе номер на сертифиткат. Разбира се, друго няма как да видя аз, но властите могат. Реално листа от Пирогов изобщо не е документ. Няма подпис и печат. Документът се крие под кода.

# 154
Проверих валидността на моя сертификат с въвеждане на номер и излиза валиден, като въпросният текст вече е добавен. Според мен няма никакво значение ще го има и не този текст.
Ядосах се на заповедта на новия министър. Зелените коридори осигуриха ускоряване на ваксинирането и сега ще почнем да отчитаме по 3 ваксини на ден и да изостават ваксини.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 14:54 от Не се сърди, човече

# 155
Първата заповед на служебния здравен министър е направо безумна... С нея реално той спира „зелените коридори”, т.е. възможността да се ваксинираш без предварително записване... някъде. Остава и пълна неяснота за това какво се случва с поставилите си вече първа доза... Къде и как трябва... или не трябва... да се запишат за втората.
Направо не ми се мисли за следващите му „гениални” включвания...

# 156
Ей, аман вече!
Тъкмо бях решила да отида в четвъртък за втора доза, че почивам тогава, пак греда!
Първият път 5 пъти се разкарвах, сега пак ще са нерви и губене на време.
Как хората в чужбина имат ред и организация, нашите са царе на хаоса!

# 157
  • I want it all and I want it now.
Пьлна идиощина. 😜 Зелените коридори бяха една от добрите идей, сега пак от начало мьки да се ваксинираш. Хората над 60г отдавна се ваксинираха сега ще им седят празни кабинетите.

# 158
Да не говорим, че хора над 60, които не са ваксинирани, не се ваксинирали, защото не искат, а не защото не са имали възможност. Даже личната ми лекарка, която работи със скоростта на ленивеца Сид, ваксинира и с трите ваксини и прави списъци в една тетрадка с химикал.
Възможността беше за всички и нещата вървяха, а сега ше спрат.

# 159
Точно! Свекърва ми (на 70 години) е единствената от приятелките си, която искаше да се ваксинира и го направи още през февруари.

# 160
За сметка на това улесняват македонците

Ваксинираме македонци на две ГКПП-та

Д-р Врабевски в сътрудничество с
Министерствата на
здравеопазването, отбраната,
вътрешните и външните работи и
Агенция "Митници"от днес открива два центъра за ваксинации на ГКПП Ст. Лисичково-Делчево и
ГКПП Златарево-Ново село. Кабинетите са разположени в междинната зона между двата пункта и
няма нужда гражданите на РС Македония да влизат в България, съответно и да имат документ за
негативен PCR - тест.
От СМБП обявиха още, че всеки, който иска да се ваксинира, може да избере между ваксините на
Пфайзер, Модерна, Астра Зенека.
https://www.24chasa.bg/novini/article/9800054

# 161
Нищо против нямам да се улеснят и македонците, но не е редно да спреш достъпа до ваксини на собствения си народ, само защото този достъп е осигурен от предишните, а ти си решил да ги чегърташ, както стана модерно да се изразяват напоследък разни политически фигури. Да се надяваме, че скоро ще излезе нова заповед.

# 162
Ей, аман вече!
Тъкмо бях решила да отида в четвъртък за втора доза, че почивам тогава, пак греда!
Първият път 5 пъти се разкарвах, сега пак ще са нерви и губене на време.
Как хората в чужбина имат ред и организация, нашите са царе на хаоса!
Дева, и аз съм в подобно положение Simple Smile Пълна греда Simple Smile
Ще отида все пак в четвъртък, пък да видим.

# 163
  • София
И на мен втората доза АЗ е за този четвъртък.
Успяха да натворят отново хаос и за пациенти, и за лекари.

# 164
  • София
Да дам и аз отчет за моята сага със сертификатите от ВМА до къде стигна, след като миналата седмица им изпратих два имейла в сряда и петък от имейла ми /mail.com/ и нищо не получих, днес изпратих отново от един стар имейл /mail.bg/ предполагайки, че първите са отишли в папка спам.
След около час получих имейл с моя сертификат, обаче аз бях прикачила и заявление от името на моя мъж, като имейла на който да го изпратят отново е моя - е неговия сертификат все още никакъв го няма, ще изчакам и днес и ако нищо не получа, утре ще го карам да попълни ново с негов имейл и той да го изпраща - егати и чудото ...Scream

Общи условия

Активация на акаунт