Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 466
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 135
За антителата... аз вероятно ще си направя тест след втората седмица на втората доза. Ей така за сравнение откъде тръгвам. Наесен да видя има ли, няма ли.... въпреки, че е ясно че клетъчния имунитет няма общо с антителата

И аз така.

Парацетамол и аз пих.
Първа игла - защото имах над 38,3 и стигнах до 38,9 и не се търпеше.
Втора игла - защото съм глезла Grinning

При първата доза пих веднага 2, после 12 часа бях ОК.
Сега ще пия през 6 ч., да се застраховам.
Алергии нямам, няма да пия антихистамини.
Никой не ми е препоръчвал нищо, аз съм през платформата. Само сестра имаше, слага ваксината, без коментари.

# 136
  • София
Аз имам жестока пролетна алергия (която понякога влача целогодишно) и се притеснявах сериозно да не стане някое "Ох" със Зенека. Нямах проблеми, слава Богу.

# 137
Освен ако нямаш алергия към някоя от съставките на ваксините или пък си с някое тежко автоимунно, което ти е разбъркало имунната система, включително и от терапията, няма проблем с ваксините.

И аз имам алергия към никел, а по едно време след като родих децата ми се появи жесток дерматит по ръцете, заради безумното и непрекъснато миене, който за щастие засега изчезна, но аз тези изобщо не ги броя за някакъв проблем, честно казано.

# 138
Втора доза с Файзер сложих на 15.03 сравнително леко мина при мен , само еднократно пих хапче за главоболие.
Мм също се ваксинира с Фаизее, втора доза на 29.04. Никакви странични реакции нямаше, той пие антихестамин поради целогодишна сенна хрема.
Майка ми е с втора доза от 11.05 с АЗ. При първата доза 2-3 дни имаше всички споменати странични реакции, с втората доза никакви. Тя е с хипертония и астма.

# 139
Ние също нямаме въпросния текст, но чудя се толкова ли е важно? Ако се представя някъде сертификата, в крайна сметка не е ли достатъчен само номера и QR кода?

ако смяташ да го ползваш някъде по границите, по-добре си извади нов с текста, в крайна сметка от един официален административен документ се очаква да удостоверява нещо в прав текст, а не да се "подразбира"; отговорът на МЗ по БНТ в петък беше нещо в стил "то от името на ваксината става пределно ясно, че...", което е смехотворно, ама същата нощ си оправиха бакията, че излагацията беше голяма

# 140
Точно това е, че това не е официален документ, няма нито подпис, нито печат. Както някой написа по-горе можеш и сам да си добавиш текста и да си го разпечаташ.
Проверката на документа е през системата.

# 141
както решиш, Лили, не те убеждавам, пиша го, за да се спестят разправии, ако такива възникнат, в момента надали по границите проверяват валидността като преписват номера /със сканирането нищо не става/, а и аз ако съм граничен служител, изобщо и няма да проверявам за валидност документ, на който не пише, че е за ваксиниране срещу Ковид

# 142
Е хайде сега. Това е единствения начин документът да се провери, иначе е просто един хвърчащ лист, който всеки може да си разпечата и да пише всякакви неща в него. Така че изобщо не вярвам, че не го проверяват чрез системата по границите.

Току що пробвах само с QR кода и камерата на телефона през сайта. Излезе ми, че сертификатът е валиден, инициалите на името и номерата на ваксините.

https://his.bg/certificate

Натиска се малкото зелено бутонче, на което е нарисуван QR код до бутона "провери".

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 13:04 от LillyM

# 143
излязла е заповедта за новия ред за ваксиниране
как я мислят тези хора....

https://nova.bg/news/view/2021/05/17/326821/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D … ampaign=onesignal

# 144
Не подценявайте част от алергиите. Не говоря за сенна хрема, а за доста по-тежки неща. Аз съм с много тежка медикаментозна (и не само - проблеми с китайски пуловер, антитабак освежител за въздух, разни химии и какво ли не още). Никой лекар, след като чуе диагнозата, не смее да ми сложи ваксина. И сега след консултация казаха същото. Дори като четох листовката на Спутника, има забрана при моята диагноза.
За хората с по-леки алергии е разумно превантивно да се пият ахистамини, за да не се налага след това урбазон.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 16:15 от Недоволна

# 145
излязла е заповедта за новия ред за ваксиниране
как я мислят тези хора....

https://nova.bg/news/view/2021/05/17/326821/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D … ampaign=onesignal
Нищо не казват за коридорите, за ваксинирането на хора, получили вече една доза, с това какво ще стане?

# 146
Реално затвориха зелените коридори от понеделник до четвъртък. Според мен е глупост.

# 147
  • Козлодуй
В тази заповед нищо не се казва дали ще се осигорят 2-те дози - треперя дали ще мога да си довърша ваксинирането защото тук зелени коридори няма

# 148
Нищо не казват за коридорите, за ваксинирането на хора, получили вече една доза, с това какво ще стане?
не го казват, защото никой не мисли за реалната ситуация и конкретни ежедневни ситуации, камо ли да ги опише наведнъж в заповед, която да се прилага еднозначно навсякъде, сефте

важното е хората да се питат непрекъснато по форуми и фейсбук, да звънят по центрове и да разпитват, и като на магия да успеят да си завършат цикъла, както е заложен, АКО успеят, всъщност

# 149
Реално затвориха зелените коридори от понеделник до четвъртък. Според мен е глупост.
Абе не звучи точно така - в заповедта говорят само за центровете на ОПЛтата, като от понеделник до четвъртък те  ще работят с възрастни пациенти.
За коридорите по болниците не пише обаче. Може би нарочно елегантно са го заобиколили този въпрос.
Ще видим де, някой пак трябва да тълкува Wink

Общи условия

Активация на акаунт