Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 947 973
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 875
  • При семейството си
Не знам къде е “при вас.”, аз пиша за “при нас”.

# 16 876
Joy
Е, аз пък пиша за "при нас", където очевидно не е било като "при вас".
Все пак "при вас" не е цялата страна и не изключва положението "при нас" да е било по-различно. Така обобщения от сорта на "след 3-4 седмици имаше масово всички ваксини" не са истина.

# 16 877
Напливът беше голям в началото, когато имаше ваксини само за тези на първа линия, също за членовете на изборните комисии, че изборите пак бяха през април. И това беше за първа доза. Коридорите бяха по-късно, първо пробваха с портала, който така и не проработи като цяло. Да не говорим, че онази жена от Стамболийски почина и спряха АЗ, а то за простолюдието друго нямаше. Чак през април имаше по-свободно наличности. Нотарис ме скъса от подигравки, колко пъти са ме връщали. Че не успях и по линия на СИК да се класирам.

# 16 878
  • При семейството си
Joy
Е, аз пък пиша за "при нас", където очевидно не е било като "при вас".
Все пак "при вас" не е цялата страна и не изключва положението "при нас" да е било по-различно. Така обобщения от сорта на "след 3-4 седмици имаше масово всички ваксини" не са истина.
То и за Вашите постове, обобщения важи същото…и в момента се обсъждат бъдещи ваксини, в сегашната ситуация. Кой, къде и как се боцнал какво значение има, освен да “си кажем”?!

# 16 879
Ами казваме си, темата все пак е за това. Още повече когато се пише невярна информация.
Мога да коментирам и друга гледна точка към новината за милионите ваксините в евродалаверите. Или не?

Аз си записах час за първа доза през портала. Дали сега да обобщя, че порталът беше перфектен, съдейки единствено и само от моя опит, въпреки споделения коренно различен опит на мнозина други? Ще е същото като "след 3-4 седмици имаше масово всички ваксини", защото ще говоря за "при мен".

# 16 880
  • При семейството си
Не съм писал и влизал доста отдавна тук, ама тази статия доста ме възмути

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2023/03/04/ogromen-finansov-resur … 34#comment-newest

Щели сме да купуваме милиони ваксини още 2 години за да ги бракуваме.
Останах с впечатление, че коментирате това.
Извинявам се, оставям Ви за спомени и коментари от близкото минало.

# 16 881
Това коментираме, да. Но някои от нас виждаме и други факти и нюанси, освен евродалавери. И информацията предизвиква у нас въпроси и размишления. Коментирах ги още в първия си пост по темата, изглежда даже няколко човека са разбрали какво имам предвид.

Близкото минало е факт. Слава богу, минало. Дано не се повтаря, дано не се налага да решаваме колко ваксини да купуваме, при това в ситуация като онази от миналото. Интересно е обаче как и ти се включи със спомени от миналото, пък после рязко станаха неуместни.

# 16 882
И аз коментирах горното. То няма връзка с преди 2 години. След като ситуацията е променена, след като в държавата няма желаещи за ваксини, не виждам причина да не се преразгледа договор. Или пък еврочиновниците да са могли и такава хипотетична ситуация да премислят. Нали затова са там, умни. А какво като министърът не разбира от вирусология? Никой не иска ваксините, държавата е бедна, но не, загрижените еврочиновници, йок, ще купувате. Дали в едно семейство, ако нямат пари, и никой не яде свинско, ще го купуват?

# 16 883
  • При семейството си
В България, и не само, се обявиха приоритетни групи за ваксинация. В другите страни, заради строгите, понякога направо налудничави мерки, същите се ваксинираха. В БГ откриха зелените коридори (колко се блъскахте, като винаги се коментираше ниското ваксинационно покритие и интерес) и след около 3-4 седмици масово беше достъпна ваксинацията с всякакви всксини при ОПЛ.
Ковид ваксините, в сегашната ситуация, безплатни ли за всички групи трябва да останат и по колко милиона следва да се осигурят?
Всъщност това коментирах.

# 16 884
  • Sofia
Водеше се, че ОПЛ ще ваксинират. Но когато ние с ММ се обадихме на ЛЛ да ги питаме кога можем да отидем да се ваксинираме, направо ни отрязаха. Те не ваксинирали, да сме отишли до някой пункт.
И така си чакахме по опашките.

# 16 885
В България, и не само, се обявиха приоритетни групи за ваксинация. В другите страни, заради строгите, понякога направо налудничави мерки, същите се ваксинираха. В БГ откриха зелените коридори (колко се блъскахте, като винаги се коментираше ниското ваксинационно покритие и интерес) и след около 3-4 седмици масово беше достъпна ваксинацията с всякакви всксини при ОПЛ.
Ковид ваксините, в сегашната ситуация, безплатни ли за всички групи трябва да останат и по колко милиона следва да се осигурят?
Всъщност това коментирах.
А моите спомени от миналото са породени от това.
Но няма смисъл - преливане от пусто в празно, все едно и също, все неизменните опити да се бута темата в друга посока и да се разводнява с ненужни коментари. Предавам се Simple Smile
Само да напомня - няма задъжителни ваксини, няма забрани, няма мерки, няма ковид. И минало няма. Дишайте свободно. Никой нищо не иска от вас.

# 16 886
И маски няма, да добавя. Simple Smile

# 16 887
Това коментираме, да. Но някои от нас виждаме и други факти и нюанси, освен евродалавери. И информацията предизвиква у нас въпроси и размишления. Коментирах ги още в първия си пост по темата, изглежда даже няколко човека са разбрали какво имам предвид.

Близкото минало е факт. Слава богу, минало. Дано не се повтаря, дано не се налага да решаваме колко ваксини да купуваме, при това в ситуация като онази от миналото. Интересно е обаче как и ти се включи със спомени от миналото, пък после рязко станаха неуместни.
А защо в този момент да не е евродалавера? Ние ги купуваме и ги унищожаваме.. Това не е нормално. Отиваш при фирмата производител и водиш някакви преговори, търсиш начини да се спре това разхищение. Съвсем в реда на нещата, хвърлянето не е нормално. Или пък евродалавера. Много благодарности на фирмите- производителки, но условията се промениха. Благодарим много, но да преразгледаме договорите. Надяваме се ваксините спасиха много животи, много хора въпреки пазене и ваксини се и разболяха, и аз дори, и имам последствия от ковида, ваксините не ме предпазиха. Хайде сега драги ми производители, да предоговорим нещата. Така е редно, другото е евродалавера.

# 16 888

А защо в този момент да не е евродалавера? Ние ги купуваме и ги унищожаваме.. Това не е нормално. Отиваш при фирмата производител и водиш някакви преговори, търсиш начини да се спре това разхищение. Съвсем в реда на нещата, хвърлянето не е нормално. Или пък евродалавера. Много благодарности на фирмите- производителки, но условията се промениха. Благодарим много, но да преразгледаме договорите. Надяваме се ваксините спасиха много животи, много хора въпреки пазене и ваксини се и разболяха, и аз дори, и имам последствия от ковида, ваксините не ме предпазиха. Хайде сега драги ми производители, да предоговорим нещата. Така е редно, другото е евродалавера.
Няколко пъти повторих, пак ще го направя - съгласна съм, че е нужно предоговоряне към настоящия момент.

Ех, Дева, как можах да пропусна маските - този символ на миналото Simple Smile

# 16 889
  • При семейството си
Ми не знам какво напомняте, но, аз като данъкоплатец, към настоящия момент, предпочитам парите ми да отиват за онкоболни и терапии, хора, деца с увреждания, хронично болни, Ахх, да за медицинска храна, пък, който си живее в миналото, да си закупува и поставя ваксини за Ковид…маски, каски, тестове. За рисковите групи, да се осигуряват безплатно поне ваксините, който желае. Големи радетели за общественото здраве.

Общи условия

Активация на акаунт