Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 127
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 585
Минаха повече от 24 часа след 2 игла на дъщеря ми, само болка в ръката, като първия път.
Файзер, почти на 17 г. е.

# 3 586
Нямаше нищо, защото сред децата смъртността не е висока. Сега, като например в Англия има висок процент ваксинирани, нормално ходи по неваксинираните и това са децата и тийнейджърите. Те вдигат бройката ноеозаразени, но няма смъртност и хоспитализирани.
Да, ковид не е проблем изобщо в България.

# 3 587
Здравейте! Страшно много се чудех дали да си сложа ваксина. Антиваксърите и конспирациите около ковид като цяло ми повлияха много негативно. Бях тотално разколебана. Уж не вярвам в глупости, но въпреки това едно гласче ми нашепваше "Ами ако наистина са прави фейсбук истериците?". В интернет изчетох какво ли не.
 Но в крайна сметка говорих с личната ми лекарка, на която вярвам безусловно, и тя ме посъветва, че това е най-правилният избор.
 В резултат на което днес се "боцнах" с първа доза Пфайзер. Само малко ме наболява ръката, сякаш имам лека мускулна треска. Жена, 22 за статистиката Simple Smile

Не всеки, който не се е ваксинирал е антиваксър или няма здрав разум. Съвсем нормално е човек да е разколебан като се имат предвид говоренето в обществото.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 15:18 от Joan of Arc

# 3 588
Здравейте,искам да попитам дали има някой със сходен симптом ,с първа доза Пфайзер съм,утре юли предстои втора,но следмица след първата та до днес имам болки в краката,стъпалата,прасците та до коляното,понякога ме стрелка като ток в стъпалото,има някой с нещо сходно след ваксинацията?

# 3 589
Вие ако търсите информация във фейса просто е не смях,а нямам думи.То една листовка да прочетете е достатъчно.
И да има какво значение има?И други  неща има и в крайна сметка ползите са по големи от другото,ма зависи в кои проценти си.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 16:05 от zaki

# 3 590
Вие ако търсите информация във фийса просто е не смях,а нямам думи.То една листовка да прочетете е достатъчно.
И да има какво значение има?И други  неща има и в крайна сметка ползите са по големи от другото,ма зависи в кои проценти си.

Не знам дали това беше адресирано към мен. Но относно четенето във фейсбук - абсолютно сте права. Но за съжаление аз лично понякога осъзнавам нещата на рационално ниво, но на емоционално - не.
 Иначе абсолютно препоръчвам човек да не се зачита във фейсбук коментари.

# 3 591
Не съм антиваксър, но не съм и по истерията COVID. Не ме е и страх от самия вирус. Не мислех да се ваксинирам, но нещата не отиват на добре, а ми предстои пътуване. Мисля, че за момента това е най-безболезнения вариант. Не мисля, че ваксините които ни слагаха под строй в училище са били по-безвредни.

# 3 592
  • Terra incognita
Разбира се, че не са били по- безвредни. Днешните ваксини са доста по- изчистени и безопасни.

# 3 593
На 11.07 ми сложиха Файзер, вчера бях с температура и болки в тялото, днес ръката около ваксината ми е подута, болезнена, топла и зачервена. Сякаш имам и подут лимфен възел под мишницата, боли ме, но не напипвам нищо. Дъщерята и ММ са ок. Както карах най- тежко ковид, така понесох и май- бурно ваксината. Дано утре ми се разнесе бучката на ръката и не ме боли.

# 3 594
  • София
Утре съм на втора доза Модерна, ще докладвам след това.
Кофти, че ме болят и двете ръце. Кой ме би да вдигам някакви гирички. Повече от седмица сигурно мина, но още ме наболяват.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 18:27 от Не се сърди, човече

# 3 595
  • София
Някой ваксиниран с Янсен? Какви странични ефекти мога да очаквам, евентуално?
Знам за тромбозата, но не пуша и не взимам противозачатъчни.
Мъжът ми се ваксинира с Янсен. Освен, че мястото на убождане се зачерви и го поболяваше, никакви други странични реакции не е имал, а пуши и е на 40 🙂

# 3 596
Ръката минава за часове с един Нурофен.

# 3 597
Има ли някой с алергичен ринит, който да се е ваксинирал?
Аз и дъщерята, с АЗ и Пфайзер.

# 3 598
  • Варна
Малко отклонение от темата. Може ли някой да ми каже ваксинирал ли се е със Silgard ваксина и защо, когато потърся дали е нужно да се направи реваксинация, 10 години по-късно няма разрешение за употреба в Европа? А така рекламираха и правеха кампании да ваксинираме 9 годишните момичета..
  Не съм антиваксър, но не ме радва начина по който ми се набутва факта, че едва ли не съм длъжна иначе следват ограничения.. Например факта, че се очаква да стане задължително, за да работя(мед. сестра съм) и пр.
   За горния въпрос питам сериозно, защото аз съм ваксинирана с посочената ваксина, но ми е странна липсата на разрешение за  употреба в Европа.
   Лека вечер, бъдете здрави и по-малко стрес.

# 3 599
  • в страната на чудесата
На нейно място дойде гардазил, 9 валентна.

Общи условия

Активация на акаунт