Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 087
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 570
  • в страната на чудесата
Еми те и от рубеола не умират всички Simple Smile Wink

# 3 571
  • Terra incognita
Лекарство/ ваксина без странични лекарства няма. Кортикостероидите дават повече и по- често страничми ефекти, някои от които тежки, но се използват за лечение при тежък Ковид, например.
То с билките трябва да се внимава, какво остава за ваксини/ лекарства? Просто се изчислява съотношението полза/ риск и ако първото надделее се пуска за употреба.

# 3 572
Понеже тук линкове не се четат, за да намалим изцепките тип " ламбада" , слагам проста таблица на секвенираните до момента варианти,  с уговорката, че се наблюдават още няколко, които все още нямат гръцки букви.

# 3 573
  • София
Скрит текст:
Здравейте, ако въпросът ми не е за тук извинете.
Искам да попитам лаборатория работеща в неделя за изследване на Covid19, резултатите излизащи в неделя (бърз тест) някой да е правил в София?
Прибираме се в събота вечерта с кола и предполагам трябва до 24 резултата да е готов. С една 1 ва доза ваксина сме дали ще се иска изобщо тест, за да отпадне карантината?
С една доза ваксинацията не е завършена. Най-вероятно трябва тест. Може да си запазите час в Поликлиника България, работят и в неделя.
Работят също и централата на Цибалаб в Бизнес център Сердика 8-13ч., както и централата на Рамус в Дружба (погледнете там за часовете).

# 3 574
Някой ваксиниран с Янсен? Какви странични ефекти мога да очаквам, евентуално?
Знам за тромбозата, но не пуша и не взимам противозачатъчни.

# 3 575
Вчера втора доза Файзер, както и при първата доза никакви оплаквания нямам, само болка на убоденото място.

# 3 576
  • Terra incognita
Има ли някой с алергичен ринит, който да се е ваксинирал?

# 3 577
  • София
Дъщеря ми е с поленова алергия и ринит по 6 месеца годишно. Ваксинирана е с Пфайзер, няма промяна в състоянието й.

# 3 578

Да, аз. Няма никакво отношение този проблем към ваксините. Пия Фортекал и слагам Авамис от март до август. Казаха ми да си ги прилагам както обичайно.

Не е имало никакви проблеми.

# 3 579
И аз съм с алергична хрема, няма нищо общо с ваксината.
След първата доза на Файзер нямах никакъв страничен ефект. Лека мускулна треска в ръката, която ми мина за по-малко от ден.
След втората същия ден половин ден ме боля глава, но не беше нещо страшно, щом не лежах. На другия ден до обяд бях ок, но от обяд ми стана изморено. Това беше всичко.
Усещам, че от септември учениците пак ще ги затворят вкъщи за трета поредна година. Няма да се постигне достатъчен имунитет и ще стане точно това. На преболедувалите имунитетът ще замине по някое време, ваксинираните не са достатъчно и тъкмо през септември ще стане като миналата година.
И аз вече не вярвам, че веднага щом се измисли ваксина, природата сътворява нов по-заразен щам, но и не виждам какво друго мога да направя, освен да бъда ваксинирана.
Всички имаме други ваксини, надали са ги изпитвали с години. Просто не е имало интернет и не са имали достъп всякакви хора да пишат и много глупости, да не се лъжем.
Да, съгласна съм, че трябва да се подхожда внимателно към всяка ваксина.
За всички, които се чудят как в държавите с най-много ваксинирани има отново много заразени - заразени са основно тинейджъри и малко по-големи, тоест тези, които нямат ваксини. Отделно няма хоспитализирани и смъртност. Нали това е идеята на ваксините.

# 3 580
  • София
Някой ваксиниран с Янсен? Какви странични ефекти мога да очаквам, евентуално?
Знам за тромбозата, но не пуша и не взимам противозачатъчни.
В събота след обяд се ваксинирахме с Янсен, аз и синът ми (25годишен). В неделя сутринта леко главоболие. Синът ми имаше и лека температура 37.5 . Било нормално по-младият организъм да понася ваксината по-тежко. Пихме по един парацетамол. Никакви други странични ефекти. Мястото на убождането ни наболява само при натиск. Не ме е боляла ръката като от мускулна треска или нещо подобно, което останалите обясняват. Синът също няма болки в мускула. В неделя следобяд ходихме и да гласуваме.
Синът ми е с много силна поленова алергия. Няма промяна.  Няма общо с ваксината.

# 3 581

Да, аз. Няма никакво отношение този проблем към ваксините. Пия Фортекал и слагам Авамис от март до август. Казаха ми да си ги прилагам както обичайно.

Не е имало никакви проблеми.

Фортекала не подтиска ли имунния отговор или само блокира хистамина ?

# 3 582
Чувал съм подобни предположения, но не знам колко/дали потиска. След две дози Пфайзер (на около 20ти ден от втората) имах 17,000 AU на теста на Абът или >2000 BAU. Тоест дори да потиска, пак имам приличен резултат.

Принципно, биластин (Фортекал) е антихистамин.

# 3 583
И аз съм с алергична хрема, няма нищо общо с ваксината.
След първата доза на Файзер нямах никакъв страничен ефект. Лека мускулна треска в ръката, която ми мина за по-малко от ден.
След втората същия ден половин ден ме боля глава, но не беше нещо страшно, щом не лежах. На другия ден до обяд бях ок, но от обяд ми стана изморено. Това беше всичко.
Усещам, че от септември учениците пак ще ги затворят вкъщи за трета поредна година. Няма да се постигне достатъчен имунитет и ще стане точно това. На преболедувалите имунитетът ще замине по някое време, ваксинираните не са достатъчно и тъкмо през септември ще стане като миналата година.
И аз вече не вярвам, че веднага щом се измисли ваксина, природата сътворява нов по-заразен щам, но и не виждам какво друго мога да направя, освен да бъда ваксинирана.
Всички имаме други ваксини, надали са ги изпитвали с години. Просто не е имало интернет и не са имали достъп всякакви хора да пишат и много глупости, да не се лъжем.
Да, съгласна съм, че трябва да се подхожда внимателно към всяка ваксина.
За всички, които се чудят как в държавите с най-много ваксинирани има отново много заразени - заразени са основно тинейджъри и малко по-големи, тоест тези, които нямат ваксини. Отделно няма хоспитализирани и смъртност. Нали това е идеята на ваксините.
И как разбра кои са заразени,като при тях година нямаше нищо за младежите и децата,смъртността в бг от преди 2008 г.е най високата в света,не е проблема ковида.

# 3 584
Разбрах, като чета новини на BBC. Надали е трудно да се направи статистика кои са заразени в Англия например.

Общи условия

Активация на акаунт