Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 274
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 695
Лейка, Хепи се шегува.

# 4 696
  • в страната на чудесата
Извинете ме за първото изречение тогава. Не разбрах, вече цяла седмица го слушам...

# 4 697
Здравейте,

Изчетох колкото успях коментари в тази тема, но не успях да намеря отговор на следния въпрос:

Взех решение да се ваксинирам с Пфайзер, на 25 години съм. Тей като днес личния ми не беше на смяна, не успях да го попитам. Задължително ли е да си правя предварително тестове за нещо? Било то за антитела, за нещо друго или няма какво да му умувам и да отивам да се ваксинирам.

# 4 698
Не е задължително
Ако взимаш лекарства или имаш алергия- постъпваш като при всяка стандартна манипулация

Лейка, шегувах се, посъбрахме "бисери" Hug на теб едва ли ти е смешно де...

За ваксинация петък следобед бих минала през Пирогов, ако случайно там няма,поне наблизо са ВМА, Александровска, Абе много болници,все някой ще ваксинира.

# 4 699
Здравейте,

Изчетох колкото успях коментари в тази тема, но не успях да намеря отговор на следния въпрос:

Взех решение да се ваксинирам с Пфайзер, на 25 години съм. Тей като днес личния ми не беше на смяна, не успях да го попитам. Задължително ли е да си правя предварително тестове за нещо? Било то за антитела, за нещо друго или няма какво да му умувам и да отивам да се ваксинирам.

Според здравните власти в БГ ако сте преболедувала от COVID-19 можете да се ваксинирате не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата. Ако нямате симптоми, не е необходимо да се изследвате преди ваксинация.

Що се отнася до тестовете за антитела, които мнозина си правят, и препоръките на някои лекари при много антитела да се изчака, това май само у нас е толкова популярно и не съм чела да има сериозна научна обосновка.

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 17:36 от Flo Ann

# 4 700
  • Terra incognita
Сетих се и аз да попитам. Тъй като съм с хипофункция на щж, нужно ли е да си изследвам тсх предварително?

# 4 701
# 4 702
Благодарение на вас, дами, дето редовно следите новостите и ни информирате, мога да бъда осведомена бързо и компетентно по въпроси, проучването на които би ми отнело време и енергия. Благодаря за което.
Ето какъв въпрос се върти в глават ми от вчера, моля за инфо, ако има такова: ваксинираните само с първа доза Файзер дали не е добре да се ваксинират с втората, НО подобрена с Делта Файзер ваксина? Един вид да "прескочат" втора обикновена (така ми хрумна да я нарека, но това е всъщност еднаква с първата) и да си сложат втора Делта-подобрена?
Това, разбира се ако се знае дали и кога тази Делта ваксина е одобрена, налична, кога ще е на пазара в Европа и съответно в България.
Нали се говори, че Файзер е разработила Делта ваксина, която препоръчват да се сложи като трета-бустерна, та оттам и питането ми.
Ако не знаете, къде, според вас, мога да попитам: новините, МЗ, НОЩ, ... идеи?
Мисля, че има много хора само с първа Файзер и ако можем да си спестим едно боцкане, защо пък не Simple Smile
Благодаря за коментарите ви!

# 4 703
  • Mediterraneo
Само в Бг се правят по десетина теста преди и десетина след ваксинация, всички платени, разбира се. Направо се изумявам като чета какво се случва. И в същото време кретаме в ниското по ваксинирани, разбира се, по- важно е да си правим тестове за добър ден през ден.

# 4 704
Някой може ли да ми разтълкува тази новина, защото горе пише едно, долу - друго. В Масачузетс имало много болни ваксинирани, които процентно били повече от неваксинираните, а долу пише - 99 процента от новите случаи в САЩ са сред неваксинирани.
Последно, кое от двете е вярно: Че ваксинирани и неваксинирани боледуват наравно, но ваксинираните го карат по-леко, или че ваксинираните боледуват по-рядко.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/trevozhni- … d-vaksina-6129206

# 4 705
Някой може ли да ми разтълкува тази новина, защото горе пише едно, долу - друго. В Масачузетс имало много болни ваксинирани, които процентно били повече от неваксинираните, а долу пише - 99 процента от новите случаи в САЩ са сред неваксинирани.
Последно, кое от двете е вярно: Че ваксинирани и неваксинирани боледуват наравно, но ваксинираните го карат по-леко, или че ваксинираните боледуват по-рядко.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/trevozhni- … d-vaksina-6129206

# 4 706
Е аз четох и че на летището имало скенер, с който разбират дали НАИСТИНА си ваксиниран Simple Smile Вероятно тия с фалшивите сертификати все пак треперят от страх Simple Smile
Това наистина са глупости. Как според теб ще разбере...
Фалшив пасс няма, има не поставена ваксина и документна измама...
Една позната е така - цялото семейство са с фалшиви ваксинационни сертификати направени от приятел лекар. Без проблеми ходиха до Гърция и обратно.

# 4 707
Става дума за 469 случая на заразени след няколко събирания на хора. От тях 74% били ваксинирани и 274 имали симптоми като главоболие, кашлица, треска. Петима били хоспитализирани като от тях 4 били ваксинирани. Няма смъртни случаи. А отдолу пише, че 97-99% от хоспитализациите и смъртните случаи са сред неваксинираните.

# 4 708
Баси бизнес нишата - да продаваш фалшиви тестове за ваксинация. И ако те хване делтата яко на почивка - ходи обяснявай... ако майка ти беше мъжка и ако рибата беше в тигана Simple Smile

# 4 709
Какво да обясняваш? Че ваксините са скапани и лъжат хората, за пари, да трупа Биг Фарма.
Идеално като аргумент на антиваксърите.

Общи условия

Активация на акаунт