Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 831
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 040
  • Terra incognita
По принцип ваксина може да се постави и при налична вирусна инфекция, стига да няма висока Т и някакви тежки усложнения. Това важи дори и за детските ваксини, като съм искала да отложа някоя заради сопол са ми казвали, че по принцип това не е проблем, но ако ще съм по- спокойна мога да отложа.

# 5 041
........
Имам един страничен въпрос - опитвам се да убедя майка ми да се ваксинира - на 64г без придружаващи заболявания. Каза ми, че се страхувала да не получи алергия. Не съм запозната да има алергия към конкретни лекарства или каквото и да е било, но много често получава обриви. Знаете ли какъв тест точно може да се направи, за да е спокойна че няма да получи алергична реакция ?

Тест в Кожна клиника към Александровска болница, с предварително записване и с направление.
Майка ми е с алергии към лекарства, прави си тест и пи 3 дни преди и 2 след Пфайзер противоарегично, изписано от лекарката в Кожната клиника.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 13:39 от Free Soul

# 5 042
Здравейте, може ли да ми кажате кой тест да си пуснем за антитела след пълен курс на ваксинация с АЗ?
След 1ва игла на 16ти ден си пуснахме по метода Roche и имахме доста образувани - над 20 пъти спрямо максималната референтна стойност.
Просто се сещам, че май бях чела тук за някакъв вид по-прецизен тест , но не помня кой.
Roche е достатъчно професионален и прецизен Hands V

# 5 043
Здравейте, може ли да ми кажате кой тест да си пуснем за антитела след пълен курс на ваксинация с АЗ?
След 1ва игла на 16ти ден си пуснахме по метода Roche и имахме доста образувани - над 20 пъти спрямо максималната референтна стойност.
Просто се сещам, че май бях чела тук за някакъв вид по-прецизен тест , но не помня кой.
Roche е достатъчно професионален и прецизен Hands V

Благодаря! Пуснахме такъв и двамата с мъжа ми. По-късно днес трябва да имаме резултати. Дано да са хубави … Нещо се напрегнах Sad Ляборнатката каза, че над 200 ни трябва , за да не се налага бустерна доза.

# 5 044
Здравейте,предстои ми ваксинация с Пфайзер другата седмица, но най вероятно ще съм в цикъл. Дали е проблем?

# 5 045
  • пустинята Гоби
Не е проблем, отивай!

# 5 046
Резултатите са 200 за мен и над 250 ( не се уточнява колко) за мъжа ми. Аз съм с Хашимото, ако има значение .
В лабираторията казаха, че 200 е супер резултат.
Според вас как е?

# 5 047
Миналата седмица в сряда ми поставиха първа доза Пфайзер. След двата дни с болка в ръката и лека температура се чувствах добре. Вчера изведнъж  започнах да се потя, без видима причина, премерих си температурата, имах 37.3, пих един Нурофен, защото нямаше как да легна и да си почивам. Мина ми, днес уж съм добре, но съм на тръни да не кача пак.

# 5 048
  • София
Имам много силно главоболие. Аз имам мигрена, ама това снощи беше мигрена по 10. Минали са 2 месеца от ваксинация с Янсен. Дали е възможно да е от нея?

# 5 049
2 месеца едва ли, но според мен с такова силно главоболие се консултирай с лекар.

# 5 050
И аз не мисля, че 2 месеца след ваксина има такъв ефект.

# 5 051
  • Terra incognita
Имам много силно главоболие. Аз имам мигрена, ама това снощи беше мигрена по 10. Минали са 2 месеца от ваксинация с Янсен. Дали е възможно да е от нея?
По- скоро не. То за 2м от ваксината почти нищо не е останало в организма ти.

# 5 052
Вчера сутринта и аз, и ММ си сложихме втора доза Пфайзер. До вечерта - нищо. Лека болка в ръката. От вечерта нататък температура, единият 37,5 другият 38,5. По-високата температура е на този с много по-високите антитела след боледуване. Не знам дали има връзка, но като цял е по-тежко от първата игла.

Още ден по-късно вече сме на 100%. Една доста гадна нощ и един гаден ден, но всичко приключи за 24 часа. Днес шетах и чистих с песен на уста Smile

# 5 053
А аз се чудя, ако имаш по-тежки реакции след ваксина, дали това съответно означава, че има и риск да прекараш Ковид по-тежко, ако си неваксиниран.
Или двете неща нямат връзка?
Не мисля, че е такава връзката. Аз разпитвах лекарката/сестрата, която ми постави ваксината. Предупреди ме, че при млад човек е по-вероятно да има по-силно изразени странични реакции (грипоподобни симптоми има предвид, някой да не си помисли нещо друго) поради простата причина, че имунната система е по-здрава и активна, отколкото на върастен човек.
Иначе при мен болката в ръката е като след тренировка във фитнеса за рамо - мускулна треска. Но си спомням като дете (явно ми е оставило белег в съзнанието) как след реимунизация на мантуто (в рамото) ми се поду, напълни се с гной и ме болеше много. Така че това го има при всички ваксини като странична реакция и е най-нормалното нещо.

# 5 054
Вчера в девет сутринта ми сложиха първа доза Пфайзер.
Единствено болка в рамото имам.
Сега дори ще ходя да потичам.

Общи условия

Активация на акаунт