Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 857
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 010
  • Варна
Ох, бе, Лили, просто си представих как някакъв принтер ги бълва, бъъълва и бликат през всички пори Laughing

# 5 011
Значи аз яко съм ги напечатала 😄
Пу пу

# 5 012
  • Sofia
А аз се чудя, ако имаш по-тежки реакции след ваксина, дали това съответно означава, че има и риск да прекараш Ковид по-тежко, ако си неваксиниран.
Или двете неща нямат връзка?

# 5 013
  • София
А аз се чудя, ако имаш по-тежки реакции след ваксина, дали това съответно означава, че има и риск да прекараш Ковид по-тежко, ако си неваксиниран.
Или двете неща нямат връзка?

Не мисля. Моя приятелка изкара сравнително леко ковид януари, сега с Янсен се тръшна (38-39 температура). Мъжа и също го кара като нея, сега на Янсен нищо му нямаше.

Колега беше изкарал на крак ковид, с Пфайзър се беше тръшнал и на двете дози ( да се чете ден температура), никаква връзка не намирам от това което съм чула/чела до момента

# 5 014
Моето боледуване беше незабележимо, на фона на реакцията от ваксината.
Такава треска и Т не съм имала през живота си.
Не мисля, че имат връзка реакциите с тежестта на боледуване.

# 5 015
По-скоро по-бурните реакции като че ли са при вече сблъсквали се с вируса. От личната ми статистика - мои наблюдения.
На моят набор предстои реимунизация тетанус тази година и аз още се ослушвам. Има ли някой ваксиниран тези месеци с друга ваксина освен ковид?

# 5 016
  • Terra incognita
Когато св ваксинирах зададох този въпрос, тъй като възнамерявам да се ваксинирам и срещу варицела. Лекарката каза 2 месеца след втората доза мога спокойно да се ваксинирам.

# 5 017
Някой по-назад в темата спомена, че си прави реваксинация против тетанус на 2-3 години. Как така?!? Тетануса е с реваксинация минимум 10 години.

# 5 018
  • Варна
И аз имам да слагам тетанус тази година. Като мине вълната живот и здраве ще ида.

# 5 019
Някой по-назад в темата спомена, че си прави реваксинация против тетанус на 2-3 години. Как така?!? Тетануса е с реваксинация минимум 10 години.

Може би е в друга държава. Не знам.
Защитата по принцип е 6 месеца. Малкият ми син има от преди 10 Тина дни такава.  Спешен център - кърлеж и след няколко дни куче ….тогава я сложиха и казаха половин година.

# 5 020
Аз съм с реваксинация тетанус, коклюш, дифтерит. Месец след втора игла Астра. Даже ме боля повече време ръката от ковидваксината. От Астрата до два дена отшумяваше, при тази, бях седмица с болка на мястото.

# 5 021
Реимунизациите са на 10 години. Но при инцидент пак се прави.
На мен при последната имах топче в ръката цял месец. Едва се разнесе.

# 5 022
  • Terra incognita
Втори ден след втора доза мм е с Т 35.2 🤨 с първа доза пак имаше ниска Т. Чувства св доста уморен и отпаднал, а вчера и днес до обяд му нямаше нищо. Това нормално ли е?

# 5 023
При нас не се прави реимунизация. Преди няколко години дъщеря ми тичайки по полето намери един кьорав пирон, който й се забоде в петата през подметката. В спешното погледнаха ваксинационния календар, промиха раната и казаха да се следи за температура и зачервяване. Мина й, слава богу!

Ето това намерих за тетануса, оффтопик:
Скрит текст:

Аз бих препоръчала реваксинация да се направи поне 3-4 месеца след ковид ваксината просто защото тетануса е мн силна и тежка ваксина.
Като се замисли човек, да се заразиш с тетанус или енцефалит е много по-лесно  в сравнение с ковид и въпреки това има много хора, които пренебрегват имунизацията.

# 5 024
Втори ден след втора доза мм е с Т 35.2 🤨 с първа доза пак имаше ниска Т. Чувства св доста уморен и отпаднал, а вчера и днес до обяд му нямаше нищо. Това нормално ли е?

И аз бях така, по принцип моята температура е 35.5-35.8. Вечерта след ваксинация (1ви ден) и на следващия (2ри ден) имах по-висока, към 37.5-37.8. А на 3ти ден сутринта за около 2 часа бях отпаднала и имах под 35 с избиване на студена пот по лицето. Бързо отмина, трябваше да излизам и голям зор да се гримирам, то тече вода от челото ми 😁
Но това и като карах ковид се случи - имах само 1 ден по-висока температура, а на следващата сутрин пак беше под 35.

Общи условия

Активация на акаунт