Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 715
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 100
Лейка, как с 40 градуса на работа? Аз ставам парцал още като наближа 39 и само мога да лежа.

# 8 101
  • София
Не съм вдигала температура от години, от  варицелата, която довлече дъщеря ми. Тогава имах чувството, че ще умра с 39. И Ковида го изкарах без температура и с бронхит, два пъти загуба на обоняние.
Втората АЗ ми е средата на май. Изчислявам, че бустерът трябва да ми е ноември, ако ще слагам. Не знам Файзер или Модерна, обаче.

# 8 102
Аз съм с втора доза АЗ в началото на юни, и мисля да слагам Модерна за бустер, някъде декември...

# 8 103
Понеже на мен системата не ми позволяваше да си извадя сертификат, накрая писах на immunization@srzi.bg както ме посъветва някой тук. Искам да му благодаря, защото те ми го извадиха и ми го пратиха, така че вече си имам и аз сертификат:)

# 8 104
Може ли някой да ми помогне какво приложение да изтегля на телефона си, за да мога да го имам този мой сертификат там? Изтеглих си го в ПДФ, но нещо не мога в мобилен вариант да го сложа. И разбира се, никъде не видях никакви разяснения, добре че са добрите души по форумите.

# 8 105
  • Сф
Green Pass Wallet е моето.
Сваляш си го от Гугъл плей магазин и сканираш сертификата с тел . и си го имаш в телефона дигитално. Минах така граница

# 8 106
Супер, много благодаря, веднага ще пробвам

# 8 107
  • София
Аз имам Stocard и Cardbox. И в двете приложения могат да се добавят сертификатите.

# 8 108
  • при Arctic Monkeys
Аз съм с втора файзер, пред повече от месец. Детето се разболя леко, малко гърло, малко хрема, мина и за 2 дни, отрицателен антигенен тест. При мен, пълна програма - силна хрема, последвала кашлица, болки в тялото и загуба на обоняние, което ми се случва винаги при хрема. Паника, 4 антигенни теста, отрицателни. Днес съм добре, имам си вкус и почти оздравяла. Паниката и страхът са много, много лоши в такива случаи, по-лоши от самите болести...Кога ще свърши цялата тази лудница, не и се вижда края.....

# 8 109
Благодаря още веднъж, изтеглих си Уолета и се справих, лесно беше. Че моят сертификат е старичък, после са ги променяли по някакъв начин, де да знам защо и са с друг номер. Както и да е, вече ми е на телефона. Да сте здрави всички!

# 8 110
  • в страната на чудесата
Роналд, не съм тествала антитела.

Милитана, аз ползвам швейцарския covid Cert- новите дози влизат вътре като evidence, удължава срока с 1 година и пише 3/2 ваксини. Може да ъплоуднеш пдф от тел или да сканираш баркода.

Аз на работа нямах 40, имах 37-38. После като отпуснах душата и вдигнах пак. Ама на третия ден вече нищо няма.

Баща ми и мъж ми слагаха третата доза преди повече от месец, още не ги вкарваха в системата. Нямаха никаква реакция, може би 37.5 за малко и малко чувствителност в ръката.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 10:37 от Leika_moja

# 8 111
Аз имам теория, непрофесионална, понеже не съм лекар,
че е възможно спайковия глюкопротеин да се свързва с интегрин αIIbβ3 рецепторите на тромбоцитите, и да активират реакции за кръвосъсиране

Това се случва само при някои хора,
така че смятам, че пиенето на аспирин протект
около ваксината е добра профилактика

За всички видове ваксини ли би се отнасяло това, или само за векторните?

# 8 112
Ronald, първите две дози ми бяха Модерна. Бустера сега е пак Модерна. Седем месеца и половина точно съм след втората игла. Правих за неутрализиращи преди месец. Имам 4200 ама не са баута, ако се преобразува май ще е 600. Исках да отложа поне ноември-декември да сложа, едно имам някакви, друго да мога лятото да съм защитена още уж. Но пък и тух писах и се чудех, не вярвам нашите да внесат други ваксини скоро, а на тези с всеки ден си тече времето. Отделно подобрени няма скоро да видим, така че ще боцкат наличните се е видяло. Като виждам как вървим нагоре и реших, че е по-добре сега. Още повече, че аз разчитам на защита само от ваксина, оказа се , че това дето го карах миналата година и се лекувах не било ковид, та да имам защита някаква и от преболедуване.

Боцнах се в Пирогов. Този път се изнервих, много хора, малко пространство, никакъв преглед-температура, кръвно и т.н. Предредиха се някои, организацията е предвидена, но хората са невъзпитани. Боцкат каквото искаш, която и доза да си, само за бустери задължително трябва шест месеца да са минали. Цяла доза Модерна слагат за бустер сега. Дават сертификат веднага. Влезна мъж без маска и нищо не му казаха-външен, ама никаква за ваксина, много се издразних.
Първа доза-никакви проблеми нямах
Втора доза за два дни силни болки ставни и мускулни, позиви за повръщане, голямо петно на ръката
Трета доза още веднага ме схвана ръката чак до пръстите, като инсулт все едно -последните три пръста на боцнатата ръка, виеше ми се свят, притъмня ми. Нямах температура и втрисане през нощта. Сега станах нормално, изключително много кашлях вечерта, направо се дерях и задушавах, сега нямам такова нещо. За момента ми е малко отнесено и ме боли ръката около боцкането.

# 8 113
  • София
Ronald, първите две дози ми бяха Модерна. Бустера сега е пак Модерна. Седем месеца и половина точно съм след втората игла. Правих за неутрализиращи преди месец. Имам 4200 ама не са баута, ако се преобразува май ще е 600. Исках да отложа поне ноември-декември да сложа, едно имам някакви, друго да мога лятото да съм защитена още уж. Но пък и тух писах и се чудех, не вярвам нашите да внесат други ваксини скоро, а на тези с всеки ден си тече времето. Отделно подобрени няма скоро да видим, така че ще боцкат наличните се е видяло. Като виждам как вървим нагоре и реших, че е по-добре сега. Още повече, че аз разчитам на защита само от ваксина, оказа се , че това дето го карах миналата година и се лекувах не било ковид, та да имам защита някаква и от преболедуване.

Боцнах се в Пирогов. Този път се изнервих, много хора, малко пространство, никакъв преглед-температура, кръвно и т.н. Предредиха се някои, организацията е предвидена, но хората са невъзпитани. Боцкат каквото искаш, която и доза да си, само за бустери задължително трябва шест месеца да са минали. Цяла доза Модерна слагат за бустер сега. Дават сертификат веднага. Влезна мъж без маска и нищо не му казаха-външен, ама никаква за ваксина, много се издразних.
Първа доза-никакви проблеми нямах
Втора доза за два дни силни болки ставни и мускулни, позиви за повръщане, голямо петно на ръката
Трета доза още веднага ме схвана ръката чак до пръстите, като инсулт все едно -последните три пръста на боцнатата ръка, виеше ми се свят, притъмня ми. Нямах температура и втрисане през нощта. Сега станах нормално, изключително много кашлях вечерта, направо се дерях и задушавах, сега нямам такова нещо. За момента ми е малко отнесено и ме боли ръката около боцкането.

Фани, честито! Радвам се за теб, смела жена си! Съжалявам, че си оцелила лудница, но "всичко е добре, когато свършва добре". Почивай си и не го мисли вече. Днес ще си много по-добре. Ваксината със сигурност е цяла доза, няма разлика нито като състав, нито като количество. При мен всичко мина и замина, все едно не съм слагала ваксината преди седмица, а преди много време Simple Smile И при теб ще мине, пиши как си Simple Smile

# 8 114
  • Пловдив
Честито, Фанфанито! Колко време мина от втората ти доза?
При мен скоро ще станат точно 6 месеца и още се чудя дали да действам веднага, като не съм от рисковите групи или е добре да минат 8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт