Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 683
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 115
Благодаря)) Чак смела не съм, ама неволята учи.
Мързелива, седем месеца и половина от втората доза имам за бустера, но имам и антитела достатъчно, та..не знам сега уж няма значение, чакам да не се развие буря някаква, бе пълна невежа съм, добре че са темите тук, та нещо да ми светне в главата малко.
Иначе забелязвам нещо странно. Тези, които си сложиха ваксина сега слагат масово бустери и те "хабят" ваксините май. Другите са малко дето сега се решават тепърва.
Вижда се състоянието в държавата и мерките, хората сме притеснени. Добре е , че поне можем бустери да си сложим в момента си мисля. Тук скоро няма да има светлина в тунела с ковида.
Повечето хора около мен бяха за бустери. Прииждаха и още, не че беше толкова населено за ваксина, но пространството беше малко, бързо вървеше иначе и все си идваха хора. То друго не можем да направим, ако беше ваксинирано 80-90 процента население, но сега..няма никакво покритие, няма на какво да се разчита. Дано поне се предпазим колко може, то гаранция няма, ама..

# 8 116
  • София
Снощи към 18:30 бях на първа доза Пфайзер. Само ръката ме боли, искаше ми се днес следобед да отида за два дни извън града. Чудя се дали да очаквам реакция тепърва или щом досега няма освен, че стабилно ме боли ръката, друго няма да има.

Бях в Окръжна по съвет от тук и наистина нямаше хора, имаше от всички видове. Нищо не мерят или питат, или обясняват. За три минути приключих.

Получих и сме да се регистрирам за томболата. Grinning Зачудих се дали да го правя, влязох все пак в сайта им и видях, че искат НРН номер, мен такъв не са ми дали. Не, че държа да участвам в играта, но ми стана интересно защо пише, че могат да участват хора с първа доза, а аз  нямам. Трябвало ли е да получа такъв номер?

# 8 117
  • София
Ех, Vache
Как сте днес? Имаш ли симптоми? Да минава бързо и леко!
Аз искам да те питам две неща. От кога ти е втората доза? Имаш ли вече информация при контакт с вируса, както си в момента, какъв е периода за бустер в този случай?
Ние сме с приключил май месец цикъла (чак тогава, защото с АЗ сме) и преди средата на ноември не мога да се надявам на бустер. Тук все още е ниско (след лятното ни лидерство), но от една седмица и ние вървим нагоре убедително). Децата поне са по-прясно ваксинирани - приключил цикъл началото на септември.
Бързо оздравяване!
Да ти кажа честно много съм си добре 🙃 След една нощ с 37,5 и никакви антипирерици сама си спадна и постепенно започна да изчезва дискомфорта, главоболие и т.н. Кашлица почти нямам, а като я има е такава ларингиална. Нямам обоняние.
Втората доза ми е от 8-9 май някъде. Чудех се за бустер, но аз пък не искам иРНК ваксина. Отделно не виждам смисъл в бустера ако не е ъпдейтнат. Но то така или иначе не бяха минали 6 месеца.
Аз мисля, че сега има по-голяма скрита заболеваемост от миналата вълна. Т.е. наоколо е пълно с делтата.

# 8 118
Мисля, че на едно малко бяло картонче ти е написано какъв ти е номера на ваксината или от сайта там да влезеш в профила си и да видиш, не знам..пробвай.
Първата игла на Пфайзер и Модерна се понася без нищо почти. Та няма проблем да ходиш къде си искаш мисля.
Втората игла е проблемна при повечето се оказа и има малко дискомфорт.

Моля,
Знам, че съм сигурно нахална и си слагам черни точки тук, но не мога да преглътна една за мен поне несправедливост. Пишем в тема създадена от ЛилиМ, тя толкова се раздаде през двете години за информация, за съвети, искаше да се предпазим хората тук, не прочетох поне аз да е обидила някой, а това ,че имаше невярващи във вируса, ваксините, против мерките беше видно. Сега се вижда и разбира кой е бил прав и крив от статистиките, от пложението у нас.
Моля,
Махнете бана на ЛилиМ, ползваме нейна тема, неин труд, нейна грижа за нас. Някак да пишеш в тема , в която липсва създателят и, ми е странно и навява тягостно чувство. Нека бъдем поне тук съпричастни, много хора пострадаха, други загубиха близки, ЛилиМ не заслужава да я няма според мен поне.

# 8 119
[quote author=Niya- link=topic=1335126.msg43642364#msg43642364 date=16343728

Получих и сме да се регистрирам за томболата. Grinning Зачудих се дали да го правя, влязох все пак в сайта им и видях, че искат НРН номер, мен такъв не са ми дали. Не, че държа да участвам в играта, но ми стана интересно защо пише, че могат да участват хора с първа доза, а аз  нямам. Трябвало ли е да получа такъв номер?
[/quote]

НРН Номер има и след първата доза, не го дават при ваксинацията. Аз видях моя НРН в  здравното ми досие във "Ваксинации", с електронен подпис. В денят на ваксината проверих дали излиза информация, че съм ваксинирана.
Трябва да има начин да получиш и твоя, но не мога да ти кажа как, ако нямаш ел. подпис.

# 8 120
  • Ланкър, планините Овнерог
И НРН, и сертификат ми дадоха от Окръжна, но аз бях с Янсен. Предполагам, че ще го дадат след завършената ваксинация. Дъщеря ми е с Пфайзер - след първата доза имаше само прилошаване и болката в ръката, след втората имаше треска през нощта.

# 8 121
  • София
На картончето пише само номера на партидата и не го прие него. Гуугъл ми подсказва, че личните лекари илк както пишете с електронен подпис става. Не бих ходила до личната лекарка за игра, то е направо абсурдно. Нещо не са го измислили, нали целта им е хората да не се разболяват и да се събират с болни.

Аз не, че исках да участвам, просто ми стана странно, че нямам такъв номер и започнах да търся информация.

# 8 122
То не е ракетно инженерство, колко пъти са ме боли до сега сестри с по-ниско от моето образование Stuck Out Tongue. А и си пуснах едно видео да се дообразовам.  Все пак, понеже нямам трета ръка, помолих половинката да ми асистира - да ми щипне мускулчето да изпъкне, а аз след това се набодох с една ръка. Много е лесно.
Къде го това видео да се образоваме тъй като въобще не изглежда лесно?

Ми не го пазя. Ама написах в Гугъл  vaccination technique  или нещо подобно и гледах филмчетата.
Виж това, някъде след 2;30 минута е по-същественото.

https://www.youtube.com/watch?v=hLXJ63bhuDE

# 8 123
  • София
Здравейте, имам дилема по отношение на ваксинирането и реших да питам в тази тема.
Миналата година през декември боледувах от Ковид. Тия дни най-накрая отидох да си измеря антителата и да реша дали да се ваксинирам. Ходих в Бодимед и там при мин. граница от 33,8 се оказа, че антителата ми са 295. И сега се чудя дали да се ваксинирам? Има ли въобще смисъл? Ще получа ли по-добра защита?
Мъжът ми се ваксинира преди три седмици, защото неговите антитела са на границата 33,5 при минимум 33,8 в същата лаборатория.
Какъв съвет бихте ми дали?

# 8 124
Смисъл винаги има. Казват, че ваксината дава повече антитела, преболедуването пък повече клетъчен имунитет, а комбинацията била най-сигурна. Ако сега си защитена на 60% примерно, а станат 80% след ваксината май си струва.

# 8 125
Без да съм експерт по въпроса, обаче прочетох предупреждение, че високите антитела не гарантират предпазване от разболяване, малкият им брой не значи непременно пък липса на защита, аз съвсем се обърках и няма да правя такива тестове, ще следвам сроковете за реваксинации просто.

# 8 126
  • Варна
Смисъл винаги има. Казват, че ваксината дава повече антитела, преболедуването пък повече клетъчен имунитет, а комбинацията била най-сигурна. Ако сега си защитена на 60% примерно, а станат 80% след ваксината май си струва.
Да, мен това в крайна сметка ме убеди - според изследванията най-добрата защита била комбинираната. Не съм изследвала антитела никога, те действително не означават кой знае колко, нито наличието, нито липсата им.

# 8 127
  • Варна
На картончето пише само номера на партидата и не го прие него. Гуугъл ми подсказва, че личните лекари илк както пишете с електронен подпис става. Не бих ходила до личната лекарка за игра, то е направо абсурдно. Нещо не са го измислили, нали целта им е хората да не се разболяват и да се събират с болни.

Аз не, че исках да участвам, просто ми стана странно, че нямам такъв номер и започнах да търся информация.

Пиши на този адрес, трите си имена и ЕГН-то: immunization@srzi.bg
Поискай твоя НРН, ще ти го изпратят.

# 8 128
  • Варна
https://youtu.be/Dzdf2YfOuQw
Споделям видеото по повод, че една мускулна инжекция не е толкова проста, колкото изглежда. И сравнението с инженерните познания е неуместно. Тук говорим за човешко тяло и ако не си запознат с рисковите анатомични места разположение на нерви и кръвоносни съдове, една грешно поставена инжекция си води до своите последствия. На око много лесно изглежда, но аз от работата обичам лафа,, ако ставаше само с гледане и кучето щеше да е касапин". Та има си техники, не че не могат да се научат от всеки, но ако всеки можеше да го прави, защо са ви тогава медицински специалисти? Та ваксините трябва да се слагат интрамускулно, не подкожно, не венозно! Преди да имам достъп до истински човек, съм подлагала собственото си тяло на колеги да се учат върху мен, както и аз върху тях. И ще ви дам един прост пример, всички ли когато заведохте децата си за проба Манту, лекаря който ви го направи дали сложи интрадермално или бодна дет му падне, моето дете беше без направено мехурче,образно казано като кабърче. И когато знаеш техниката и видиш реалността е ужасен сблъсък, а дори лекар го извърши! Друг пример, сигурно ви се е налагало да ви правят скарификационна проба например за антибиотик, така нареченото драскане с игла и сигурно си тръгвате с нарани ръце в повечето случаи, това е грешно, съвсем леко се маркира пвърхностния слой на кожата, изобщо не трябва да има кръв и т. н. И още куп примери. Та бих казала с ръка на сърце, че дори и мед. специалисти се дънят или от незнание или пълно безхаберие, но понякога и ние сме пациенти. За това аз действам на принципа нещата да се вършат така (т. Е. По книга) както очакваш с теб да бъде направено. Но реалността е такава, че тези, които са неудовлетворени, трябва да напуснат системата, вместо да вредят с отношението си, поведението си и действията си.

# 8 129
Принципно си права. Но конкретното място (мускулът три пръста под рамото) е избрано неслучайно - там няма нито нерви, нито кръвоносни съдове (главни такива, де). Освен това ваксината за грип се слага мускулно, всичко е готово, а иглата е с точната дължина и просто я забиваш цялата. Диабетиците как си бият сами инсулин?

Общи условия

Активация на акаунт