Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 699
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 085
Сега проверих статистиката за починали ваксинирани на сайта coronavirus.bg, уточнявам след ковид. Според информацията за 14/10, 98 човека, от тях 93.88% неваксинирани, което ще рече 6 човека ваксинирани починали. Проверих обаче и сайта на министерството с отворени данни. Там информацията е за 15 човека починали ваксинирани на 14/10. Помислих си грешка някаква, проверих друга дата, отново несъответствие. Лъжат ли ни, неволни грешки ли са, не се знае. А и какво е нивото на лечение, за да бъде смъртността толкова висока. Не става въпрос само, защото сме били болна нация. 30 % на ден от починалите са без придружаващи заболявания. Жалко е, че не се търсят причините и масово ни заблуждават с манипулирана информация. Сега гледах и статистика за Австрия,  горе долу сходен брой болни на ден, за една седмица имат 50 починали. При нас това е броя за половин ден, доколкото на нашата статистика може да се вярва. Просто исках да споделя с вас разминаването в информацията, посочвана от различни държавни сайтове. Възмутих се като видях разликата, а и всеки ден се възмущавам, като виждам, че много малко се прави на държавна ниво и че масово сред населението няма нагласа да спомогнат с поведението си да се разреши проблема. И последно ще ви кажа от статистиката в Австрия, че дневно правят между 300 000 -400 000 теста (нас. 10 млн). Ние със зор 25000. Фактите говорят сами за себе си. В другите държави се тестват масово учениците. Тук и дума не може да се отвори за това и така ще скачаме от вълна на вълна. Иначе, аз съм за ваксините и призовавам всички колебаещи се да го направят, макар че и ваксините към този момент не показват чудодейно действие.

# 8 086
  • При семейството си
Къде проверяваш в сайта на Министерството?

# 8 087
Да споделя нещо с вас . След ваксинацията си смених личната карта . Много ме глождеше това , че ме записаха с данните от старата лична карта . Днес установих , че при проверката на сертификата ми иска номера на новата лична карта и си отдъхнах  . Дано е полезно .

# 8 088
Сега проверих статистиката за починали ваксинирани на сайта coronavirus.bg, уточнявам след ковид. Според информацията за 14/10, 98 човека, от тях 93.88% неваксинирани, което ще рече 6 човека ваксинирани починали. Проверих обаче и сайта на министерството с отворени данни. Там информацията е за 15 човека починали ваксинирани на 14/10. Помислих си грешка някаква, проверих друга дата, отново несъответствие. Лъжат ли ни, неволни грешки ли са, не се знае. А и какво е нивото на лечение, за да бъде смъртността толкова висока. Не става въпрос само, защото сме били болна нация. 30 % на ден от починалите са без придружаващи заболявания. Жалко е, че не се търсят причините и масово ни заблуждават с манипулирана информация. Сега гледах и статистика за Австрия,  горе долу сходен брой болни на ден, за една седмица имат 50 починали. При нас това е броя за половин ден, доколкото на нашата статистика може да се вярва. Просто исках да споделя с вас разминаването в информацията, посочвана от различни държавни сайтове. Възмутих се като видях разликата, а и всеки ден се възмущавам, като виждам, че много малко се прави на държавна ниво и че масово сред населението няма нагласа да спомогнат с поведението си да се разреши проблема. И последно ще ви кажа от статистиката в Австрия, че дневно правят между 300 000 -400 000 теста (нас. 10 млн). Ние със зор 25000. Фактите говорят сами за себе си. В другите държави се тестват масово учениците. Тук и дума не може да се отвори за това и така ще скачаме от вълна на вълна. Иначе, аз съм за ваксините и призовавам всички колебаещи се да го направят, макар че и ваксините към този момент не показват чудодейно действие.

сега погледнах и да, права си, сутринта я нямаше последната 18 страница, и си бяха точно 6, сега има нови 12 човека добавени

възможно обяснение - в портала за отворени данни да се добавят данни в по-"реално време", тоест постъпват такива данни в системата на МЗ и от там влизат в портала веднага, а обобщената статистика на coronavirus.bg е веднъж дневно, след полунощ

защо обаче са с дата 14 октомври - преди време един медик, работещ и в лаборатория, развиваше тезата, че данните, които ни дават за предходния ден, всъщност са само до обяд на съответния ден, всичко след 12-13 ч като резултатите от тестове, хоспитализации и тн. влизало за следващия ден, един вид статистиката е поне с половин ден назад от предишния ден, не знам дали е вярно, но звучи донякъде логично предвид, че надали в министерствата някой се занимава 24 часа да обобщава данни и са разделили деня на половинка от по-предишния и до обяд на предишния; та ако е така - тези нови 12 ще ги видим утре като "днешни" и само мога да гадая колко ли пък ще са общо всичките

може и данните на коронавирус.бг да са били грешни, всичко може у нас...

всъщност сега като се загледах повече, май има дублиране на записи - мъж с модерна 60-69 е даден три пъти, а би трябвало ако наистина са трима, да бъдат 3 човека в тая възрастова категория и пол, същото и с АЗ мъж 70-79 2 човека са дадени два пъти... нещо се репликират сами записите, по-скоро подозирам технически проблем

мда, в ексел се вижда отлично - едни и същи записи са се утроили и седят като действителни бройки за деня, "евала" на отговарящите за базата данни

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 20:24 от antea

# 8 089
По принцип знам за една болница,че подава данните всяка вечер в определен час по определен начин. Има понякога технически проблеми или пък човешки грешки. Предполагам от цялата страна така. Постъпват ежедневно данни,пък периодично се оправят, проверяват и т.н.

# 8 090
Здравейте, къде мога да се вакснирам във Варна с Файзер?

# 8 091
То не е ракетно инженерство, колко пъти са ме боли до сега сестри с по-ниско от моето образование Stuck Out Tongue. А и си пуснах едно видео да се дообразовам.  Все пак, понеже нямам трета ръка, помолих половинката да ми асистира - да ми щипне мускулчето да изпъкне, а аз след това се набодох с една ръка. Много е лесно.
Къде го това видео да се образоваме тъй като въобще не изглежда лесно?

# 8 092
Здравейте, къде мога да се вакснирам във Варна с Файзер?
В кабинета в РЗИ, събота и неделя има пунктове в Технополис и Метро пунктове, даже за Метро чух, че някакви ваучери раздавали.

# 8 093
  • София
Да споделя нещо с вас . След ваксинацията си смених личната карта . Много ме глождеше това , че ме записаха с данните от старата лична карта . Днес установих , че при проверката на сертификата ми иска номера на новата лична карта и си отдъхнах  . Дано е полезно .
Е, чак пък толкова. Това вече при мобилен оператор да идеш и ти взимат копие направо от личната карта....

Фани, как е? Колко месеца след втора доза си сложи Модерна? Първите ти бяха Файзер, да?

# 8 094
Не съм Фани, но съм на линия. Нейните първи бяха Модерна. Тя се ваксинира трикратно с един и същи вид иРНК ваксина. Аз поставих след 2 бр. Модерна Пфайзер (страх ме беше от по-голямата доза субстанция на Модерна). Третата ваксина беше с най-малко съпътстващи прояви - леко втрисане, замаяност, отпадналост. През нощта, навярно и температура, но усещането за пропадане (в сън) не позволи да я премеря. На следващия ден бях леко разпарцалосана, но на третия ден не чувствах нищо - нямах даже болка в ръката. Трета доза сложих 10 дни след изтичането на 6м. от втората доза. Причината - наситен (професионален) контакт с хора, неспазващи мерки и работа в кабинет с колеги, привърженици на теория за умишлено разпространение на заразата заради пари...Не слагат маски. Единият изкара леко и се ваксинира, за да пътува, другият мълчи.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 07:40 от Шарлот

# 8 095
При вашето семейство със сигурност е ковид 🙁 бързо оздравяване.
Преболедували ли сте преди?
Не сме. Ваксинирахме се преди да се разболеем.
Ех, Vache
Как сте днес? Имаш ли симптоми? Да минава бързо и леко!
Аз искам да те питам две неща. От кога ти е втората доза? Имаш ли вече информация при контакт с вируса, както си в момента, какъв е периода за бустер в този случай?
Ние сме с приключил май месец цикъла (чак тогава, защото с АЗ сме) и преди средата на ноември не мога да се надявам на бустер. Тук все още е ниско (след лятното ни лидерство), но от една седмица и ние вървим нагоре убедително). Децата поне са по-прясно ваксинирани - приключил цикъл началото на септември.
Бързо оздравяване!

# 8 096
  • в страната на чудесата
Аз имам две файзър януари. С изразена реакция при втората - втрисане и температура до 39.8 два поредни дни. С третата повтори същата реакция - втрисане нощта след бустера и следобед на следващия ден, пак до почти 40 градуса. Но бях на работа, бях стегната, пила аулин...
индивидуална работа. Децата на втората и останалите нито на 2, нито на 3 имаха подобна реакция...ще видим ако се прави 4-та Simple Smile

# 8 097
  • София
Лейка, колко месеца след втората сложи бустера?

# 8 098
  • в страната на чудесата
Почти осем

# 8 099
  • София
Почти осем
Мерси. А изследва ли преди това антитела? (предполагам не?)

Общи условия

Активация на акаунт