Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 625
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 175
Обаче Скиорчето пита за втора доза след АЗ, иска да бъде Модерна и отказват.
Adventurer ми е отговорил, че му бях писала с питане относно моите терзания и е писал и за това, че втора доза след АЗ може да е само Пфайзер (така поне разбрах) Вече за бустери (трета) може да се избере коя искаш , включително Модерна.
И хората с АЗ е хубаво след 6 месеца да се боцнат почти веднага, с каквото си изберат, но да сложат бустер.
Също и че половин доза Модерна дава резултат, като цяла доза се установило. Така че..няма разлика в действието, но и не било вредно цяла доза, та да се не тревожим. Тези с половин доза, ще са защитени, като тези с цяла за бустер. Така разбрах.
Мен вече и ръката ми мина почти болката, май, май, леко мина пък дано няма изненади. Та бустерите май добре се понасят, като първите дози от хората тук писали поне и сложили.

То ваксини има, ама не може безкрайно да им удължават срока, а нов внос не вярвам при това разхищение да има и липса на желание. Може и до парадокс да се стигне, кога няма вече ваксини , народа да се сети да се боде, ама..
При всички случаи с оглед на нашето положение тук е добре да се сложи бустерна доза, като минат 6 месеца си мисля. После нищо не се знае, при нас логически не следва нищо, та..

# 8 176
Намерих цяла лекция как се поставя инжекция в делтоидния мускул:
https://youtu.be/Y3CQ0kMIbII

# 8 177
  • Швейцария
Здравейте,
да разбирам ли от казаното по-назад, че ако си с първа доза АЗ, не можеш да сложиш като втора Модерна, а задължително Пфайзер? Гледам, че в Германия се допускат и двете след АЗ.

Мои роднини са с първа доза АЗ и чак сега отидоха да си сложат втора, поради боледуване след първата. Искаха Модерна, но им казали, че може само Пфайзер. Боднали са ги с нея и са добре. Лека температура имаха за един ден.

# 8 178
Модерна се води по "концентрирана" (не съм сигурна в изказа), от Пфайзер.
Вчера сложихме втората доза от Модерна на детето. Лекарите бяха супер учудени, че някой му е сложил първа.
Не бяха сигурни каква част от нормалната доза да му сложат.
Добре е детето. Има само болка в ръката, дори температура не вдигна.

# 8 179
Да ви питам преди ваксина с Файзер пили ли сте аспирин протект? И какво може да замнени аспирин протект за хора с колит?

# 8 180
Аз го пия сега след бустера и мисля да го взимам 2 седмици. Имам колит и не ми пречи. Купих и американски ацетизал кардио от 100мг., пише защитава стомаха. Не знам обаче дали е правилно, на мен не ми пречи, но.. после намерих и протекта и сега пия него. Не трябва по принцип да се взима, не го препоръчват, ама аз си го самоназначих, та не агитирам да се взима, само споделям.

# 8 181
  • Варна
От всички ваксинирани около мен само аз съм с модерна, останалите са с пфайзер. Имаше такива с висока температура, имаше и без реакции. Няма значение коя е ваксината, а как реагира имунната система на нея.

# 8 182
Да ви питам преди ваксина с Файзер пили ли сте аспирин протект? И какво може да замнени аспирин протект за хора с колит?
аз съм с проблеми със стомаха и пия това:

Не ми е предписано от лекар, някъде в Ковид темите го видях.

# 8 183
  • София
Мои роднини са с първа доза АЗ и чак сега отидоха да си сложат втора, поради боледуване след първата. Искаха Модерна, но им казали, че може само Пфайзер. Боднали са ги с нея и са добре. Лека температура имаха за един ден.
И случаят с баща ми е идентичен. 10 дни след ваксината АЗ се разболя. Минаха 7 месеца от тогава и сега исках да му сложим Модерна, но явно няма да ни се получи. Жалко, не мога да разбера защо в Германия може, а в България не:(.

# 8 184
  • София
аз съм с проблеми със стомаха и пия това:

Не ми е предписано от лекар, някъде в Ковид темите го видях.
На мен след АЗ това ми предписаха и това съм си пила 15 дни.

# 8 185
  • София
Момичета, признавам си, че не съм чела темата. Знаете ли къде в София може човек да се ваксинира в неделя?

# 8 186
Здравейте, да се отчета и аз. От петък сутринта съм с първа доза Пфайзер. Сложиха ми я във ВМА, София. Добра е там организацията, всичко мина за 5 мин. Следобяд се появи болката в ръката - не бих казала, че е нещо нетърпимо. На другата сутрин вече нямаше болка. Никакви други симптоми нямах. Карах ковид средата на април, сравнително леко. Не съм пускала тест за антитела.
За втора доза ми казаха от 05.11,  натам и сега се чудя - около тази дата ли да отида или да чакам да минат 30-40 дни Thinking

# 8 187
Момичета, признавам си, че не съм чела темата. Знаете ли къде в София може човек да се ваксинира в неделя?
В Пирогов

# 8 188
  • София
В Пирогов

В Окръжна също.
 Тук има информация и за изнесени пунктове: https://coronavirus.bg/bg/news/2647

# 8 189

Всички молове.
От 13 до 18.
Ние ходихме вчера. Спокойно е.
Може да се пази дистанция и да не са много близо хората.
Имат всички ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт