Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 636
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 160
Аз не съжалявам изобщо, че сложих бустер.
Но се питам защо пак се разболяват хора, колко трябва да им е паднала защитата, та да ги хване.
Става въпрос за преболедували или ваксинирани. Другите не ме интересуват. Но някак трябва да има нещо, което да следим и взимаме мерки, ама кое е то...
Мечо Пух хубаво го е казал, Нотарис)) То и аз съм на този принцип, ама понякога прекалявам)) Количеството не винаги определя качеството.
И все пак без да разбирам нещо и да съм капацитет (да не ми се вярва много-много) бих препоръчала за бустери да сложите Модерна, по-добра защита дава се оказва и ако имате възможност за избор , мисля това е за предпочитане. Не знам защо израелците (те са ми капацитет на мен) не се спряха на Модерна, а избраха Пфайзер. Може и да е била първа излезнала и одобрена, ама после можеха да заредят и с Модерна, пък...май не са го направили.

# 8 161
Може да е коментирано, но съм го пропуснала. Третата доза само на определени групи ли се поставя или може по желание след 180 дни?
На когото пожелае, с Пфайзер или Модерна, стига да не правят разни импровизации по ваксинационните центрове(чу се не за една или две).

# 8 162
  • София
Цитат на: Zizini link=topic=1335126.msg43645176#msg43645176 date=1 78634406233
Може да е коментирано, но съм го пропуснала. Третата доза само на определени групи ли се поставя или може по желание след 180 дни?
На всички желаещи след 180 дни Simple Smile

# 8 163
Иглите за КОВИД ваксини са също толкова малки като грипните.

# 8 164
Днес към 15ч. в Пирогов си поставит трета доза. Минаха точно 7 месеца от втората ми доза.  Първите две са ми Пфайзер, сега е Модерна. Бързо стана, около 20мин. добра организация.
Засега се чувствам добре с предишните две ваксини бях също добре, при втората доза имах главоболие с едно хапче мина и така приключих.
Някой, ако знае как мога да си разпечатам и сваля на телефона новият сертификат моля да сподели. Дадоха ми в Пирогов, но искам да е на цветен принтер.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 17:31 от Пролетно цвете

# 8 165
Нали съм боцната и цял ден се изтягам у нас тип полегнала Тодора, та сега гледах за Израел и ваксините
намерих това преди месец вярно но..

"Израел се подготвя, за да гарантира, че има достатъчно доставки на ваксини в случай, че е необходим четвърти кръг от ваксиниране срещу Covid-19, заяви най-висшият здравен служител на страната.

„Не знаем кога ще се случи; много се надявам, че това няма да стане в рамките на шест месеца, както този път, и че [защитата от] третата доза ще продължи по-дълго“, каза генералният директор на Министерството на здравеопазването Нахман Аш в интервю за Радио 103FM, цитиран от Bloomberg."

и още от статията

"Попитан за съобщения, че Израел е обещал на Pfizer Inc., да използва изключително ваксината на компанията, Аш каза, че правителството не е предприело подобни стъпки. Той каза, че хората на възраст над 18 години, които получават първата си ваксина, в момента получават препарата на Moderna Inc."

https://www.economy.bg/world/view/47555/Izrael-se-podgotvya-za-4-a-doza-vaksina

ПП. Тук от вчера за Израел и бустерите, интересна е статията в 24 часа е публикувана. Те май боцкат наред с бустерите , не се шегуват.
https://www.24chasa.bg/novini/article/10290309

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 21:43 от Анонимен

# 8 166
Аз пък не съжалявам, че се боцнах с Пфайзера и май ще си продължа с нея. А и да не забравяме, че все още това е единствената ваксина с пълно одобрение от Агенцията по храните и лекарствата, т.е. извън бързо даденото одобрение за спешна употреба. Да, Модерна дава няколко % по-висока защита, но и страничните реакции май са повече (от всички познати с Пфайзер нито един не е имал дори температура, а с Модерна някои легнаха за ден-два, имаха главоболие, мускулни болки, силна умора - то и дозата на Модерна е повече мкг, отколкото е Пфайзер, може и оттам да идва разликата). Та не съжалявам. Да не прозвучи сега като мерене на ваксините Joy, в никакъв случай, само си разсъждавам. А и както казват експертите, най-добрата ваксина е поставената такава. Simple Smile

# 8 167
АлисаВСтранатаНаЧудесата,  не е "мерене", а съвсем логично сравняване. Simple Smile

Аз съм само с Пфайзер. След 2 -та игла вдигнах над 39, и др. странични реакции.

# 8 168
Може би не се изразих правилно за ваксините.
Всички са добри и добре, че ги създадоха и пуснаха за хората.
Всеки организъм е различен и зависи в каква среда се движи, работи, колко е рискова, за да бъде предпазен.
Исках да напиша за бустерите, че май Модерна е вариант различен и полезен за другите, защото е по-голяма доза, пък и защита май повече даваше (минимална разлика от Пфайзер, но ..)
Може би е по-добре да се кръстосат ваксините при бустера. Не разбирам, но така си разсъждавам. Все пак аз не посмях да сменя и продължих с тази, която ме почнаха.

Пролетно цвете, вчера в Пирогов слагаха бустер цяла доза Модерна, специално питах и гледах невярващо. Мъж ме боцна и ми обясняваше, че е цяла дозата, не била половината, но Фанка си знае нейното и гледа особено. Накрая човекът ми обясняваше за размер на спринцовката и не знам какво, ама аз бях толкова изнервена и блокирала , че.. Значи вече слагат половин доза от днес.

# 8 169
Моята ЛЛ ми каза, че страничните реакции не бива да ме притесняват, това означава че организма реагира и работи. Моите също бяха доста и дълги по време.
Вчера, на двадесетия ден си мернах антителата. Значи е била права.
 И когато пак дойде време за бустер пак бих избрала пфайзер.
Знам, че тук преобладава мнението, че не е важно количеството на антителата и е излишно меренето, но аз лично се почувствах изключително добре, като видях че ги имам в приемливо количество. Спокойствието да знам, че "са там някъде и ме пазят"  е безценно.

# 8 170
  • София
Преди четири дни сложих втората Pfizer и отново нямах някакви по-тежки реакци.
Минах само с обичайната болка в ръката и около мишницата и зачервяване на мястото на убождане за два дни.
При майка ми също нямаше нищо.

# 8 171
И аз бях чела публикация, че най-добър имунитет се получава при смесване на векторна с РНК-ваксина, ама като съм почнала с Пфайзера и ей ме на, не умрях, ще си продължа с нея. Grinning
А количеството и тежестта на страничните реакции невинаги е свързано с количеството антитела. Аз нямах почти никакви извън болката в ръката, а антителата бяха на макс.

# 8 172
Фани, спокойно, те политиците се разболяват все в удобно време Wink кой ги знае какви игри въртят сега, и хоп, един положителен тест дава няколко дни въздух Wink

# 8 173
  • София
Здравейте,
да разбирам ли от казаното по-назад, че ако си с първа доза АЗ, не можеш да сложиш като втора Модерна, а задължително Пфайзер? Гледам, че в Германия се допускат и двете след АЗ.

# 8 174
По принцип Файзер може за деца, бустер и т.н. горе долу навсякъде без проблем. Ако човек иска друга, най-добре да звънне на РЗИ или на мястото, където мисли да се ваксинира и да си провери. Практически на някои има разни графици, изисквания или пък не са запознати.

Общи условия

Активация на акаунт