Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 107
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 850
Доц. Атанасов е новият кумир на антиваксърското движение. Мен би ме било срам да работя в Ковида на болница Пирогов и да не дам личен пример и то при положение, че се срещам със смъртта ежедневно... Някои казват, че разчиствал лични сметки с Кацаров, няма значение, но ефектите са налице. Медици като него носят огромна вина за положението с ваксинациите в момента и не можем да упрекваме хората, че се колебаят и отказват.

# 8 851
Прав е Атанасов.
Ако един човек има имунитет, не е редно да се ваксинира.
Трябва да се дава сертификат за имунитет.

# 8 852
И аз имам един въпрос за сертификатите.

Само при мен ли системата дава подобна грешка за третата доза конкретно? Последните два дни няма промяна.
Вероятно не са ги доизкусурили още форматите. Със сканиране на QR кода и пъхане в някое приложение като Cardbox не става ли?
Става. 👍
Явно този проблем още стои. 😉 Моята 3-та доза е от преди 2 седмици.
В Cardbox даже ми пише 3/3 (дози), а не странното от сертификата 3/2. 😁

# 8 853
  • Там,където се събуждам щастлива.
Прав е Атанасов.

Това от позицията на какви лични професионални познания го казвате?

# 8 854
  • София
Прав е Атанасов.
Защо наличието на антитела срещу COVID-19 не е достатъчно за издаването на зелен сертификат?
https://bntnews.bg/news/zashto-nalichieto-na-antitela-sreshtu-co … JL4CD8biWPZEGlHqQ
Четене с разбиране!

# 8 855
Доц. Атанасов е новият кумир на антиваксърското движение. Мен би ме било срам да работя в Ковида на болница Пирогов и да не дам личен пример и то при положение, че се срещам със смъртта ежедневно... Някои казват, че разчиствал лични сметки с Кацаров, няма значение, но ефектите са налице. Медици като него носят огромна вина за положението с ваксинациите в момента и не можем да упрекваме хората, че се колебаят и отказват.

Човека приказва за неща от 80-тe години в интервюто си вчера.

Коментар на д-р Аспарух Илиев за доц. Атанасов.

"Атанасов е практик с много хлабави научни познания, поне по това, което видях и чух. Много характерен феномен у нас - фокусират се само в практиката и реално замръзват научно на ниво (при него на ниво 80-те години). Съвременната медицина изисква непрекъснато четене. Информационният век е предизвикателство. Имам колеги, което завеждат клиники в Германия, Швейцария и Щатите, което и над 60 са недостижими машини в науката е практиката. Но такова ниво се постига със супер качествено школуване много години. Господинът в препратката, например, цитира учебник по епидемиология от 1983, който е морално остарял дори за времето си. Просто нивото е адски ниско. Човекът от Пирогов преди година сам се беше заразил от Ковид, за да създадат имунитет - крайно непрофесионално и направо глупаво."

# 8 856
Имунитетът не е само антитела.

# 8 857
  • Швейцария

Притеснява ме, че съм проявявала алергии към различни медикаменти до сега, както и два пролапса на сърдечни клапи (митрална и трискупидална).
Майка ми е с операция на митрална и трикуспидална клапа поради пролапси. Ваксинирана е с Модерна. Никакъв проблем не е имала.

# 8 858
Прав е Атанасов.

Това от позицията на какви лични професионални познания го казвате?

Има ли значение? Право да пишат мнения тук само медицински лица ли имат?

# 8 859
Прав е Атанасов.
Най-изтъкнатите учени по света излязоха с официално становище, че ВСИЧКИ трябва да бъдат ваксинирани, дори и преболедувалите и то малко след оздравяване, защото имунитетът е нетраен и заболяването повтаря и потретва, но щом човек със замръзнали през 80-те години познания казва обратното, трябва да му повярваме, няма как. Simple Smile А имунитетът е нещо много по-сложно от проста цифра антитела, така че никъде по света не се препоръчва измерването им. И не, не трябва да се дава сертификат само заради наличието им.

# 8 860
  • Швейцария
Тук в Швейцария ваксинират наред и никога не съм чула някой да изследва антитела. Никой лекар няма да ти даде направление за такова изследване. И разбира се никой няма да ти даде сертификат за антитела. Има само 3 варианта: ваксиниран, преболедувал (доказано с ПСР тест) и негативен тест. Не знам в България какви нови теории развива Атанасов, но по цял свят не е така.

# 8 861
Тука в БГ всеки има "мнение", основано на "една жена каза", "някъде четох", "така мисля". Joy При нас експертните световни становища не вАжат. Grinning

# 8 862
https://www.youtube.com/watch?v=7wChFcoZg4o&t=5s

Като премахнат всички странични ефекти, да ми се обадят. Може и да се съглася на ваксина.

Добре де. Как е възможно да се взима изобщо под внимание видео, публикувано от такъв човек (нивото на грамотност на въпросната няма да го коментирам):
Скрит текст:
и на когото останалите видеа в канала са на тази тематика:
Скрит текст:

Цирка с тази 12-годишна Мади, която е участвала в изпитанията на ваксините за пари и се подхилква накрая на изслушването на глупостите на майка ѝ, даже няма да го коментирам. Горкият сенатор, колко ли такива трябва да изслушва. Хем си бях казала, че повече няма да отварям нищо от ненаучен източник.

# 8 863
Тук в Швейцария ваксинират наред и никога не съм чула някой да изследва антитела. Никой лекар няма да ти даде направление за такова изследване. И разбира се никой няма да ти даде сертификат за антитела. Има само 3 варианта: ваксиниран, преболедувал (доказано с ПСР тест) и негативен тест. Не знам в България какви нови теории развива Атанасов, но по цял свят не е така.

Явно в Швейцария не сте чели Ягоненко и Митов от 80-та година, така вика Атанасов, там всичко било описано.

Който не е гледал видеото, почва на 3:31 минута, човека вкарва едно силно "Глупости!", да, явно който не е чел учебници от съветско време приказва глупости.

https://www.youtube.com/watch?v=snopr8-fyrA

Добре, че имаме български ескперти, като д-р Илиев от Берн, които да разясняват нещата, щото с тая съветска eпидемиология няма да го докараме доникъде.

# 8 864
Днес се ваксинирах с Pfizer, нямам никакви оплаквания освен лек дискомфорт в мускула на убодената ръка. Мъжа ми още лятото се ваксинира пак с Pfizer, като го втресе след 2рата доза. Чувствам се малцинство 😃 Малцина са познатите ми, които са ваксинирани или имат намерение да го направят. Колектива (15 души) също не иска.

Общи условия

Активация на акаунт