Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 017
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 075
Предстои ми втора тежка нощ май. След вчерашната първа игла на Модерна бях много зле. Днес пих парацетамол и аспирин протект. И сега лежа, и ме боли пак всичко, и ми се повръща, и ми е студено, боли ме цялото тяло и имам 37,5°С температура. Снощи се чудех дали ще осъмна. Сега съм спокойна, защото мъжът ми (още в началото се ваксинира) каза, че това значи, че ваксината действа.
Представи си сега истинският Ковид и това неразположение го умножи х 100. Разбра ли сега защо хората умират ? Поздравления за ваксината.

# 9 076
https://www.actualno.com/healthy/rekorden-broj-zarazeni-i-pochin … news_1660478.html

Много лоша статистика. Правим нови рекорди.
Дано народа започне да мисли адекватно!
АЗ чакам Декември за трета доза Модерна.

# 9 077
Предстои ми втора тежка нощ май. След вчерашната първа игла на Модерна бях много зле. Днес пих парацетамол и аспирин протект. И сега лежа, и ме боли пак всичко, и ми се повръща, и ми е студено, боли ме цялото тяло и имам 37,5°С температура. Снощи се чудех дали ще осъмна. Сега съм спокойна, защото мъжът ми (още в началото се ваксинира) каза, че това значи, че ваксината действа.
Карала ли си ковид преди?

# 9 078
Фани, направила си това, което си решила, че е най-добре в момента.
На нас с ММ втората доза Астра ни беше на 10 май, ноември правим 6 месеца, леле кога излетяха. Ще го мислим, може трета доза декември, и после догодина септември. Лятото да се надяваме,че ще е по леко положението. Живот и здраве.

# 9 079
  • Варна
На нас от работа ни изискват сертификат. За преболедуване ми изтича другия месец, имам и една доза Модерна и честно казано мислех за момента да остана с нея. Обаче явно ще трябва да сложа втора. Дано не дойде в повече, това разногласие трябва или не трябва да се ваксинират преболедували (добре, приемам, че в нашата кочина е по-добре да си ваксиниран), както и фактът, че в някои държави слагат само една доза на преболедували, (а Модерна е по-силна от Пфайзер и за бустер обмислят половин доза, за преболедувалите всяка ваксина реално е бустер) лекинко ме притеснява.

# 9 080
Месечинка, сложи си Янсен. Хем е по-лека, хем ще имаш кръстосана защита.

# 9 081
Защо да е по-лека? При векторните реакциите са повече сякаш.

# 9 082
След вчерашната втора игла и трите деца са с температура между 37.5 и 38. Спокойни и с апетит, но уморени и поспаливи. Лекарства не искат, ще си полежат и помързелуват днес.  Очаквам утре да са добре.

# 9 083
g43698099#msg43698099 date=1635231492]
[/quote]
Тя е боледувала и има Модерна, янсена ще й е като крем-карамел.

# 9 084
  • София
Защо давате невъзможни съвети? Не може да си сложи Янсен след като е сложила вече Модерна, единствено Модерна може да сложи. След 6 месеца може да сложи Файзър/Модерна или каквото и друго разрешат .

# 9 085
g43698099#msg43698099 date=1635231492]
Тя е боледувала и има Модерна, янсена ще й е като крем-карамел.
[/quote] Не се съветва да се смесват ваксини. И аз съм преболедувала, но векторните ваксини не са подходящи за всички.

# 9 086
  • Стара Загора
Вчера ваксинираха дъщеря ми с 2 ра доза Пфайзер.  Не успяха да я вкарат веднага в системата,че беше забила. Аз му казвам на момчето искам нрн номера, втори път тук за сертификат няма да се редя. Обеща да ми го изпрати на мейла,  за сега няма пратен Simple Smile. Снощи влязох в his.bg , отбелязах преболедувал, въведох егн, лична карта и телефонен номер на щерката. Отвори  се страница, в която бяха отбелязани 2 те дози ваксина и имаше 2 пдф файла за сваляне.  Има си сертификат, макар че не е пълнолетна все още и не знам дали ще й трябва реално

# 9 087
Мед. сестрите ли ви казват да пиете аспирин протект или на своя глава?

Интересно ми е, защото на мен никой нищо не ми е казвал...

# 9 088
Е как да не се смесват, като всички с АЗ трета доза им е Ф или М. Няма АЗ, нито е одобрена за 3та...
Това какво е?
Всеки си решава все пак, ама има и неща които са каквито са.

# 9 089
Е как да не се смесват, като всички с АЗ трета доза им е Ф или М. Няма АЗ, нито е одобрена за 3та...
Това какво е?
Всеки си решава все пак, ама има и неща които са каквито са.
Става дума за Пфайзер и Модерна, за Астра Зенека е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт