Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 028
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 225
  • Варна
Срокът е удължен от производителя. Медикаментът е нов, заложен му е някакъв срок първоначално, впоследствие е установено, че може да бъде по-дълъг. Няма как на продукт, съществуващ примерно от 6 месеца да му сложиш срок на годност една година, откъде си сигурен, че ще издържи толкова, нали първо трябва да провериш? Впоследствие се установява, че качествата му са непроменени и на 6-я, и на 8-я месец защо да не се удължи срокът? Не мисля, че е обосновано притеснението, че ще го удължават до безкрай, а и какво печели производителят от това, че да се съмнявате? Ако не го удължи вместо държавите да използват вече закупените ваксини ще ги бракуват и ще купят нови.

Именно, все още е експериментален продукт. Попълване на декларацията при слагането й си е бягане от отговорност, ако нещо се случи. Те все още не са наясно какви точно са всички странични ефекти и вреди. Разграждането й и натрупването в определни органи не е никак безобидно. И НЕ съм антиваксър. Имам желание да си сложа, но вяра им нямам никаква за сега.

# 9 226
  • Варна
Вие прочетете ли декларацията? Къде точно е бягството от отговорност? Моля за цитиране на притеснителния текст.

# 9 227
  • София
Не си си слагай тогава.

Цитат
Разграждането й и натрупването в определни органи не е никак безобидно.

Много интересно. Производителите още не са наясно с всички странични ефекти, обаче Вие сте.

# 9 228
  • Sofia
Щом един медикамент е одобрен за ползване/прилагане, той вече не е експериментален.

# 9 229
CI- confidence interval, може да погледнете тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Confidence_interval

# 9 230
  • Варна
https://www-gov-uk.translate.goog/government/publications/freedo … amp;_x_tr_pto=nui
Брей , ама много бъзо палите ! Айде по- спокойно!

# 9 231
  • София
Здравейте!
Видях, че някой питаше за изтеклия срок на годност на Пфайзер. Мен ме притеснява това, въпреки, че производителите били удължили срока. Какво значи удължили? Ами те могат да го правят докато се изчерпят всички ваксини с този месец, нали? Говорила съм с лекар, според който е абсурдно. Аз все още не съм се престрашила  , сега пък съвсем ме отказаха. Мислех понеже за точно тази…

Добре де, чисто финансово, какво печели производителя според теб ако удължи срока на вече продадени ваксини , вместо да пробута чисто нови за повече пари?

# 9 232
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Какви са тези глупости.
Учените отговарят на налудничави въпроси, зададени от всякакви хора

Тези специално са свъх налудничави

Ето обобщена, официална информация за ваксините:
https://www-gov-uk.translate.goog/government/publications/corona … amp;_x_tr_pto=nui

# 9 233
  • София
95% доверителен интервал означава, че 95 от случаите на всеки 100 случая ще бъдат в посочения диапазон.

# 9 234
днес мернах изнесени данни по колко дози /грубо/ от всяка ваксина са поставени, и като извадих числата от data.egov.bg се получава нещо такова

# 9 235

То си има отговори вътре.
Специално пък това за бебетата, наистина звучи налудничаво.

# 9 236
само да уточня, че от горното могат да се правят някакви изводи за пробивите, не за ефективността на съответната ваксина - тя се изчислява по друг начин

# 9 237
Вие прочетете ли декларацията? Къде точно е бягството от отговорност? Моля за цитиране на притеснителния текст.
Твърде високо си вдигнала летвата. То вярно, че четенето с разбиране се учеше в 4ти или 5ти клас, но все пак не е лесно Simple Smile

# 9 238
Ако първа доза се сложи в мобилен пункт, какво се случва със следващата? Трябва ли да е  на същото място? Кой издава сертификата после? Може ли да се свали от his.bg?
Благодаря!

# 9 239
Ако първа доза се сложи в мобилен пункт, какво се случва със следващата? Трябва ли да е  на същото място? Кой издава сертификата после? Може ли да се свали от his.bg?
Благодаря!
Няма значение къде се слага. Данните се вкарват в системата, след 2-та доза ще ви принтиран документ и/или вие ще можете да си свалите от his.bg
Не е задължително двете дози да са на едно място. Има единна система, всичко е вътре.

Общи условия

Активация на акаунт