Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 039
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 240
Здравейте!
Видях, че някой питаше за изтеклия срок на годност на Пфайзер. Мен ме притеснява това, въпреки, че производителите били удължили срока. Какво значи удължили? Ами те могат да го правят докато се изчерпят всички ваксини с този месец, нали? Говорила съм с лекар, според който е абсурдно. Аз все още не съм се престрашила  , сега пък съвсем ме отказаха. Мислех понеже за точно тази…

Добре де, чисто финансово, какво печели производителя според теб ако удължи срока на вече продадени ваксини , вместо да пробута чисто нови за повече пари?
Лично мен не ме интересуват какво печели който и да е било производител.
Стига дадено лекарство или ваксина да е безопасно и годно за използване.
Все едно питаш какво печели магазин, ако изхвърли старите колбаси, вместо да ги позамие и да им лепне нов срок и да ги пусне на промоция.

Днес се ваксинирах с Пфайзер и ми дадоха веднага сертификат.

Що ли си мисля, че заблуждаваш. Само на Янсен се дава веднага защото се бие само веднъж.

# 9 241

Именно, все още е експериментален продукт. Попълване на декларацията при слагането й си е бягане от отговорност, ако нещо се случи. Те все още не са наясно какви точно са всички странични ефекти и вреди. Разграждането й и натрупването в определни органи не е никак безобидно. И НЕ съм антиваксър. Имам желание да си сложа, но вяра им нямам никаква за сега.

Еййй, не ви ли писна да бръщолевите глупости, бе хора? Една година имахте да се ограмотите за всичко около ваксините. Нищо никъде не се натрупва, доказано РНК е толкова нестабилна молекула, че и да искаш, не може да нанесе поражения на нито един орган или система, просто я няма в организма след 48 часа! Преди да напишете и разпространите поредните простотии за късни вреди, помислете, че може да заблудите някой и без това колебаещ се човек! Нито една ваксина в историята на човечеството не е дала късни последствия. Реакциите се изявяват максимум до седмица-две, вие тука написахте нова медицина... Аман, без извинение, просто вече нямам никаква търпимост към ширещото се невежество насред тая чума в момента!
И за хиляден път - информираното съгласие се подписва, не за да снемеш отговорност от фирмата, а като доказателство, че си запознат с листовката! Ох...

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 20:30 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 9 242
  • Сан Франциско
Ама тъкмо чета, че са възхитени от идеята за хапчето за Ковид, което предстои да се представи за одобрение. “Ох, дано, да се свършва това чудо.” Логика…

# 9 243
За Янсен знае ли се дали ще трябва бустерна доза,след колко време и ако да пак Янсен ли трябва или може да се кръстоса с другите?

# 9 244
Ама тъкмо чета, че са възхитени от идеята за хапчето за Ковид, което предстои да се представи за одобрение. “Ох, дано, да се свършва това чудо.” Логика…
как така? Набързо направено, неизпитано, пък ефекти след 20 години. Как ще го пият? Да не са опитни мишки.
Валенце, подмини. Заяжда се само.... от страх.

# 9 245
  • Варна
Офф! Има ли някъде официално черно на бяло написано, че може да си слагаме бустърна доза?

Щото писах днес съобщение до ДКЦ - то, чийто мобилен пункт е разкрит до Метро, и ми написаха така: "По указания от РЗИ бустерни дози се прилагат на лица над 65г, имунокомпромерирни, медицински работници и т.н"

А след като казах, че знам за много случаи на хора, поставили си вече 3-та доза, ми отговориха: "Нека да се консултираме утре и ще ви пиша".

# 9 246
Офф! Има ли някъде официално черно на бяло написано, че може да си слагаме бустърна доза?

Щото писах днес съобщение до ДКЦ - то, чийто мобилен пункт е разкрит до Метро, и ми написаха така: "По указания от РЗИ бустерни дози се прилагат на лица над 65г, имунокомпромерирни, медицински работници и т.н"

А след като казах, че знам за много случаи на хора, поставили си вече 3-та доза, ми отговориха: "Нека да се консултираме утре и ще ви пиша".

Принципно са прави.
Такива са указанията. РЗИ работят с указания.
Мислещите хора, отиват и сами си слагат трета доза.

# 9 247
  • Варна
Лично мен не ме интересуват какво печели който и да е било производител.
Стига дадено лекарство или ваксина да е безопасно и годно за използване.
Ами теб не те интересува, но чисто логически посочи една причина производителят да удължи срока на годност на негодна ваксина, която на всичко отгоре вече е продал. Щото той, производителят де, не е малоумен! Та кажи защо би удължил срока на негодна ваксина? Няма никаква, ама никаква логика да го направи. Единствената причина е щото ваксината е годна. И защо да не е? Защо вечно се търси под вола теле?
Цитат
Цитат
Днес се ваксинирах с Пфайзер и ми дадоха веднага сертификат.
Що ли си мисля, че заблуждаваш. Само на Янсен се дава веднага защото се бие само веднъж.
Ми не, ти се заблуждаваш! На първа доза се дава сертификат за незавършен курс. Аз съм с една доза Модерна и имам сертификат!

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 20:47 от Месечинка виторога

# 9 248
  • Варна
Е няколко човека споменаха, че точно в РЗИ са си сложили бустърни дози...
Не знам кой с какви указания работи. Цялата ни работа е такава - недомислена и половинчата.

# 9 249
Днес колежка се бодна с бустер. Преди да се реши, си провери антителата. Нямаше почти нищо. Беше една от първите, с АЗ и двете дози. Сега ще се ваксинира с Пфайзер.
Аз още се ослушвам.
Тия дни се каня да звъня на приятелката си, чиято дъщеря се наложи да ходи на кардиолог след бустерна доза. Да питам как са. Ще пиша.

# 9 250
Киса, аз си сложих бустера в Пирогов. Нищо не са ме питали, само дали имам 6 месеца минали. Вече няколко пъти го пишем.
Други съфорумки в темата също си сложиха бустерите във ВМА и Пирогов, а май и на други места, но за тези знам.
Слагат и Модерна, нищо че още не е одобрена уж официално за бустер. Това още от началото на октомври.
Ако не държиш да е някъде на друго място и ти е удобно мини през ВМА или Пирогов. Вторият работи до полунощ и няма народ късно вечерта. Дават веднага и сертификат. Можеш да избереш и друга ваксина за бустер, няма проблем.

# 9 251
Здравейте!
Видях, че някой питаше за изтеклия срок на годност на Пфайзер. Мен ме притеснява това, въпреки, че производителите били удължили срока. Какво значи удължили? Ами те могат да го правят докато се изчерпят всички ваксини с този месец, нали? Говорила съм с лекар, според който е абсурдно. Аз все още не съм се престрашила  , сега пък съвсем ме отказаха. Мислех понеже за точно тази…
Не, не е така и не бива да се притеснявате. Удължаването не става просто ей така, защото на някой му е хрумнало. Ваксините се тестват отново за ефективност и безопасност, и едва след като резултатът е еднакъв е възможно да бъде удължен срокът на годност. Така че, щом е удължен, значи 100% са доказано ефективни.

# 9 252
Киса е от Варна Simple Smile.
В Метро е имало големи опашки уикенда, на РЗИ е било по-спокойно.

# 9 253
Вярно, то си е писала на ника откъде е, ама аз съм шматка и не видях(( Извинявам се((
Ми направо да отиде в РЗИ , не вярвам да откажат, ама...вече никой не знае у нас какво става ((
Толкова изтощени сме май вече всички, че...поне аз не знам къде съм, нося се ей-така...само се моля да не ме пипне , щото няма да се оправя си мисля, нито сила ще имам да се оправям и обикалям. Май повечето хора се предаваме постепенно.

# 9 254
Не знам кои сте тези, които се предавате, повечето хора не обръщат внимание на ковида в ежедневието си. Факт.

Общи условия

Активация на акаунт