Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 602
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 105
Янсен -Джонсън го спряха като астрата временно.

# 106
Знаете ли дали втората ваксина може да се сложи в друга болница в София или пак трябва да отида на същото място? А също дали мога да си запиша час за втора ваксина през сайта, след като първата е била поставена на зелен коридор? Благодаря!

# 107
В Пирогов например може.

# 108
  • София
През сайта не може, поне засега.

# 109
Хора, предстои ми втора доза Модерна в сряда, ама какви са тия температури по 39- 39.8 градуса, та това влиза в графата опасно направо. Отделно повръщам от аналгин, та ще трябва с парацетамол да се боря. Мъжа ми след АЗ вдигна макс 38.2, и аз очаквах горе-долу толкова, че се вдига, ама 39 ми звучи на умирачка, пък съм и с 2 годишно зверче вкъщи... Confused

# 110
Евчето, както писах аз съм с Модерна и двете дози. Не съм мерила температура, може някаква малка да съм имала, но не е било проблем. При мен втората доза беше със силни ставни и мускулни болки за няколко часа, гадене, отпадналост, розаво петно голямо ми се образува на ваксинираната ръка (мина без да го третирам с нещо) Не се притеснявай, не е при всички такава висока температура, но втората доза има при повечето хора някакво неудобство повече от първата. При някои хора и това го няма, зависи и при всеки е различно, но толкова висока температура няма да имаш си мисля, рядкост е.

# 111
  • София
Janssen e 66,3 процента ефикасна срещу заразяване и почти 100 процента срещу тежко протичане и хоспитализация. Да, малко по-слаба е, но едната доза е огромно предимство, което като че ли не се оценява достатъчно. Доколкото помня, имало е и експерименти с две дози, подобно на АстраЗенека, които са давали още малко проценти отгоре, но са решили, че не е кой знае колко отгоре.
Иначе който няма допълнителния текст в сертификата на АстраЗенека, може да си извади сертификат наново, вече го има навсякъде.

# 112
  • Швейцария
И ние с ММ и майка ми и тримата сме с Модерна. На втората доза имахме температура около 38 за 24 часа. Не беше нещо, което не може да се изтърпи. Пихме по 2 пъти парацетамол и това беше.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 08:38 от JennyBG

# 113
Ние също нямаме въпросния текст, но чудя се толкова ли е важно? Ако се представя някъде сертификата, в крайна сметка не е ли достатъчен само номера и QR кода?

# 114
  • София
Ние също нямаме въпросния текст, но чудя се толкова ли е важно? Ако се представя някъде сертификата, в крайна сметка не е ли достатъчен само номера и QR кода?

Номерът е напълно достатъчен - като се провери в His.bg, излиза "Валиден".

# 115
Отделно повръщам от аналгин, та ще трябва с парацетамол да се боря.
Точно парацетамол се препоръчва.
Не се притеснявай предварително.
Може да пробваш и с чорапи с оцет.

# 116
Според професор Гетов, РНК ваксините са ефикасни срещу индийския вариант, а за векторните все още се проучва. За пореден път се изказва и против смесването на ваксини.

https://www.actualno.com/healthy/prof-ilko-getov-rnk-vaksinite-s … news_1594862.html

# 117
Първия път една от жените, не разбрах лекарка или сестра беше, ме посъветва преди ваксинацията да изпия едно противоалергично хапче, за всеки случай на другата сутрин – още едно. А вечерта преди лягане в деня на ваксината да изпия един парацетамол. Аз пих и на втората вечер също.
Не знам дали по принцип организмът ми прие ваксината без никакви проблеми, или тези медикаменти помогнаха, но наистина се чувствах напълно нормално.
Вас не ви ли посъветваха да пиете нещо профилактично? А има ли такива, които са пили, но въпреки това са имали силна реакция?

# 118
Как Сийке, в къщи всички пихме противоалергични след консултация с лл и алерголог, защото кой с алергия, кой с алергични реакции - 3 дни преди, и 5 дни след, това беше при първата доза. При втората вече шубето в това отношение беше по-малко, та съкратихме дните след ваксината, може би само два дена след нея го пихме.
За парацетамола, казаха ми по възможност до 38 градуса ако вдигна, да не пия нищо.

# 119
Достатъчен е, защото сканирането му води до потвърждение на валидността, все пак на хартиеното листче има 3 имена и дата на раждане, което не определя лицето еднозначно. На моя сертификат този текст го няма, при мъжа ми го има, то е все едно какви думи ще напишат, защото важната информация е егн и номерата на ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт